Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

potřebuji u tchýně nastavit wifi abych se mohl připojit i na naťasu bez kabelu.

Nyní má pevný počítač a do routru je připojený (našroubovaný) kabel z antény.Z routru je pak PC k netu připojen klasicky přes kabel.

Ke stávajícímu routru jsem kabel připojil další routr s wifi.V ntb mi to sice napíše že to wifi sít vidí,ale k netu mě to nepřipojí.

Jak to mám zapojit,aby šla wifi?Nevím jaký kabel by měl jít z WAN a kam.

Díky

Odesláno

Nejsem žádný Enštajn,ale zkus napsat co tam máš za routry.Jaké je to připojení(wifi,kabel,linka).Pokud nemáš nastavené routry tak to nepude. Určitě ti pak někdo fundovaný poradí.

Odesláno

zapojit dva routre za sebou to ano ;)

router by v takej domacej sieti mal byt jeden a za nim tak maximalne Wifi APcka....inak ak to nastavit nevies to bude robit presne toto

Ak mas dva routre a jeden ma a druhy nema wifi...naco tam mas potom ten bez Wifi?

trosku nechapacky sefe

Odesláno

Routerů tam může být kolik chce. Chce to několik kroků: 1. Správné připojení k AP. To chce vědět taky několik věcí: a) šifrované připojení (wep/psk a další...), b) jestli není omezen počet radiových připojení (což já třeba mám), c) jestli není připojení k AP omezeno třeba na MAC (to mám taky). Tyto věci zvyšuji rádiovou bezpečnost sítě. 2. a) Jestli jsem správně připojen k DHCP - tedy jestli mám přidělenou platnou IP (pozor, může být přidělována automaticky náhodně, nebo jen předdefinovaným strojům, třeba podle MAC - což opět zvyšuje bezpečnost sítě). b) Dále je nutno zkontrolovat, jestli jsou správně \"nařetězeny\" výchozí brány. Bez toho se taky dál nepohnem. Pokud toto funguje správně, pak by už mělo vše vcelku fungovat, ovšem pouze na číselný formát adres. Aby vše chodilo standardně, je potřeba udělat poslední věc c) mít správně nastavené \"řetězení\", nebo ruční nastavení DNS. A nakonec d) pozor na nejrůznější firewally.

Odesláno

Ten první router nemá Wi-Fi port, že tam zapojuješ další?

WAN vstup (většinou modrý) druhého routeru připoj kabelem do switch portů (většinou žluté) prvního routeru, tedy toho bez Wi-Fi. Zároveň to musíš správně nakonfigurovat, buďto můžeš udělat z Wi-Fi routeru hosta s vlastní podsítí a nebo bridge.

Odesláno

Že je jeden routr lepší je jasný doma to tak mám taky.Ale jak jsem psal je to u tchýně,routr nemá wifi a jeden routr z wifi jsem měl doma,tak jsem to chtěl zkusit zapojit.Doma u rodiču ´mi to tak fungovalo,ovšem u jiného poskytovatele připojení.

Takže nejednoduší bude zavolat poskytovateli at to přijede předělat na wifi

Odesláno

pozvi si tam nejakeho kamarada, souseda, co dela trochu do PC.... Ten to zprovozni do par minut.... Jen si tam na WiFinu napis sam heslo(neukazuj mu ho), aby se ti tam pak nenapichnul :mrk

Odesláno

Tak jestli byl ten s WiFi nastavenej na Tvůj comp, tak by to mělo být o něco jednodušší. Je potřeba jen pověsit ty dvě sítě na sebe. To znamená na druhém zkontrolovat, jestli je správně připojenej do nadřazený sítě (DHCP, IP, výchozí brána, DNS). Jestli ne, je třeba na prvním zkontrolovat, jestli vidí ten druhý router, jestli mu přidělil IP.

Odesláno

No pokud mohu pár postřehů. Řekl bych, že podle toho jak je napsáno tak to co je připojené tím šroubovacím kabelem, tak to nebude router, ale pouze modem. Záleží jaké to je připojení, zda do kabelové TV tedy koaxiální rozvod nebo do antény.

V každém případě si tyto modemy pamatují přidělenou Mac adresu koncového zařízení, takže pokud tam není omeziní na jadnu MAc tak by stačilo ho tak na 10 minut vypnout pro načtení nové, tedy přes wifi.

A pak také je nutné skutečně připojit router a nejen Wifi Ap, které neumí překlad adres.

Takže to chce někoho komu věci kolem IP adres říkají a pokud nemáš vyloženě omezení na jednu Mac tak by to pak mělo fungovat.

Odesláno

Tak jelikož píše, že do \"modemu\" je připojen comp a k tomu ještě připojil svůj WiFi router, tak ten modem bude mít nejspíš více LAN portů. Z toho vyvozuji, že by neměl být problém s MAC koncových zařízení. Třeba UPC to už dávno zrušilo.

Odesláno

Hm :) muzes postnout fotky, jak ty \"routery\" vypadaji? :) aby se nakonec z routeru nevyklubal modem. Je sice fakt, ze nektere wifi routery maji (od)sroubovaci antenu a na ne jde napojit normalne externi, ale vetsina to takto nema a jsou to skutecne pouze modemy.

Kuci, nejak pochybuju, ze by tazatel mel router, ktery umi prijimat a vysilat wifi packety (nenechte se zmast routery, ktere maji dve anteny -- NEUMI TO!!!). Tyhle routery uz jsou drahy jako p*del a maloktery to umi. Maximalne tak wifi router nastaveny jako repeater a to taky ne vsechny umi a navic by mu to bylo prinejmensim na houby.

Obecne bych se ridil doporucenim kujona, tzn. pripojit tu prvni krabici do tveho routeru a \"pohrat si s nastavenim\". Na nejakou wireless security zatim kasli, to nastav, az budes 100% vedet, ze ti to funguje. Doporuceni, ktere ti muzu dat je to, aby ses podival, jak je nastavene to PC a podle toho nastavil i ten svuj wifi router (WAN port).

Jak si nastavis LAN, resp. WiFi uz je na tobe... ja osobne mam nastavene DHCP a pro nej rozsah adres (cca 100 tusim) a neomezuji ani na mac, ani na pocet pripojeni. Je to ciste na tobe, ale jakmile se budes chtit pripojit treba jednorazove z telefonu, tak je to fakt ojeb. Uplne postaci nastavit sifrovani WPA2-Personal (sifrovani AES) a kterykoliv soused (pripadne nudici-se blbec) se muze jit klouzat, pokud nastavis nejake rozumne heslo, tak good luck s odposlouchavanim :) (rozumne heslo = alespon 8 znaku, alfanumericke+specialni znaky)

edit: jeste takova drobnost, u poskytovatele muze byt nastaven prave filtr na MAC adresy -- tam existuje reseni budto prenastavit MAC tomu routeru podle PC a nebo poskytovateli nadiktovat novou MAC a at se kluk snazi :))

[upravil dne 24.6.2012 18:03 od švejk]

Odesláno

Tak možností, co \"to první\" je je jistě víc. Může to být router s funkcí clienta. Může to být modem pro nějakou tu kabelovku, nebo to taky může být modem pro nějakého bezdrátovýho poskytovatele (třeba telefonního). O to vcelku ale asi nejde.

Obecně, jak postupovat jsem popsal nahoře. Možná, pokud poskytovatel registruje MAC, tak bych pak ten velkej comp ještě zapojil až do druhého routeru a tomu nastavil svou MAC podle té, co má PC. Některý routery umožňují tzv. klonování MAC stroje, který je na prvním portu. Pak by ani s několika stroji v síti neměl být problém u poskytovatele.

Odesláno

Volil bych asi to nejjednodušší řešení tj.

DSL modem nebo AP (záleží na druhu připojení) --> ROUTER s WiFi --> koncová zařízení (PC, NTB, Mobil s Wifi atd.)

Pokud by nestačil počet ETH portů na routeru (většinou jich je 5), pak je možné k routeru na jeden port připojit SWITCH.

V tomto případě je nutné dát pouze pozor na nastavení hodnoty GateWay na Modemu a Routeru

Firemní nastavení býbá obvykle 192.168.1.1, tato adresa současně slouží pro administrátorský vstup pro nastavení parametrů zařízení. Je-li shodná, dojde ke kolizi a kolapsu spojení.

Docela bych řekl, že je to případ sloterse ( NTB \"Vidí\" WiFinu, ale dál se nedostane).

Odesláno

nejjednodussi bude, kdyz se za nim nekdo zastavi a nastavi to :D bych klidne udelal ja... i zadarmo ...ale benesov mam drobec z ruky :)

edit: a sledujete, ze my se tu sice hadame, co a jak a ohanime se lanama a wanama a macama a buhvi cim jeste a tazatel je tak nejak celkem neaktivni? :aut:D Nechme ho trosku vydechnout :papa

[upravil dne 25.6.2012 01:55 od švejk]

Odesláno

Děkuji za vyčerpávající rady a návody :)

Takže co jsem z toho pochopil,tak ta první krabička asi bude modem,i když vypadá stejně jako wifi routr.

Chtěl jsem to zapojit sám včera u tchýně,abych se nemusel připojovat přes kabel.

Dostanu se k tomu zase až za 14 dní,tak pak napíšu jak jsem pokročil.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...