Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, u mé 406ky po nastartování svítí kontrolka chladící kapaliny a při jízdě po zahřátí motoru cca na 80-90 stupňů zhasne. Potom už se nerozsvítí, ale když vychladne motor a auto chvíli stojí, tak po nastartování se zase rozsvítí.

Chladící kapaliny tam je dostatek.

Nevíte někdo čím by to mohlo být?? špatné čidlo?? Díky za rady.

Odesláno

sundej konektor z čidla a jezdi, uvidíš sám, že to je z 99% vadné čidlo, jinak čidlo stojí cca 1000kč, takže bych to neřešil, kdysi to auta neměla a jezdilo to taky :myslim

Odesláno

ano, je navrchu na expazní nádobě. na obr. pozice 3. pro vytažení stačí otočit a vytáhnout. při vytahování opatrně na \"packy\" za který to čidlo drží.

post-39721-14109624864755_thumb.jpg

• O 4 roky později...
Odesláno

Já mám zas jiný problém na 406 někdy při nastartování, ale spíš nad cca 1500otáček se rozsvítí kontrolka chladící kapaliny a po chvíli zhasne a už se neukáže jakmile se to natlakuje. Hladina je pod minimem a jakmile se natlakuje za tepla tak je hladina přibližně ve středu mezi min. a max. Letos v lednu jsem doplňoval 2x 200ml a dalo to pokoj na měsíc a půl a znova kontrolka, ale od včerejšího rána už se neukáže a hladina je stále pod minimum i dnes ráno před jízdou do práce. Zkusím jízdou auto zahřát a pak místo víčka nějaký ten přípravek s manometrem a natlakovat a kdyby tlak utíkal tak někde bude téct, ale co kdyby ne proč se mi pak strácí voda a hlavně přes zimu a pod autem žádná louzička. Rozvody jsou dělaný v zimě 2015 a ta vodní pumpa, která tam byla tak K.O. tekla přes ní kapalina. Dnes to doleju a ještě ten přípravek s manometrem a uvidím. Obával jsem se nejhoršího prasklé těsnění pod hlavou nebo hlava, ale úbytek kapaliny by byl prej už po dvou dnech a v oleji nic není žádná emulze a ani v chladící kapalině není olej neboli skrvny oleje.

• O 3 týdny později...
Odesláno

a neuteka ti ta kvapalina cez vicko expanzky? mne to robilo hlavne ked som siel dlhsie po dialnici, ale niekedy stacilo aj po meste pobehat a to iste. Takiso ta hadica co ide zhora do chladica sa ti da stlacit v pohode (malo by sa to dat celkom lahko uplne stlacit)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...