Přejít na obsah

galvaner94

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

O uživateli galvaner94

  • Datum narození 11. červenec

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 106

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    xxx
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

galvaner94's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. a neuteka ti ta kvapalina cez vicko expanzky? mne to robilo hlavne ked som siel dlhsie po dialnici, ale niekedy stacilo aj po meste pobehat a to iste. Takiso ta hadica co ide zhora do chladica sa ti da stlacit v pohode (malo by sa to dat celkom lahko uplne stlacit)
  2. jasne ide o prejav chyby - problem je niekd ev elektronike okolo potenciometra a riadiacej jednotky
  3. Takze dnes auto vyzdvihnute od mechanika - bolo vadne tesnenie pod hlavou, dovod bol este lepsi nejaky genius co predtym rozoberal motor tam dal dlhsie sroby ako mlaju byt a podlozky - tato nahrada nevydrzala postupne to povolilo a tesnenie sa znicilo. Navyse to bolo cele nejako dopatlane ze to neslo povolit a mechanik musel sroby odvrtat. Odrazu som dal vymenit rozvody a pre istotu odtlakovat a vyrovnat hlavu. Takze cena viac ako za tretinu auta . Plus mi este ostava doriesit Antipolution fault chybu, ktora sa pravidelne objavuje - proste dufam ze to vyriesim skor ako sa objavi nieco nove ako posledny mesiac :D.
  4. tak mechanik povedal ze tesnenie pod hlavou vyzeralo hrozne a ze si mysli ze to bolo ono - pre istotou som dal este odtlakovat hlavu ale ta je dobra - tak si dnes alebo zajtra pre to idem a dufam ze to bude drzat a nebude to prasklina v bloku...
  5. diky za info kolko ta to priblizne vyslo?
  6. Ahojte klubaci, mam p406 2.0 HDI 79kw 2002, 370 000 pred istym casom mi zacala utekat chladiaca kvapalina z expanzdnej nadobky. Ako prve som vymenil jej viecko ale to nepomohlo. Zavada sa prejavuje hlavne pri jazde po dialnici - ked auto najazdilo 1000 km mesto+okresky kvapalina bola v pohode - potom som urobil jednu 15km jazdu po okreske a zmizol asi pol liter (predtym som to kontroloval). Siel som k mechanikovi (asi 45 minut nastartovane sacok s gumickou namiesto viecka a nic sa nedialo) - tak mi odpojil ten vymennik voda - vyfukove plyny (ta vec za motorom aby sa voda rychlejsie ohrievala) - siel som to vyskusat urobil 60 km po dialnici a voda znova striekala cez expanzku kazdopadne som dolial asi 3 deci vody ale v tej hadici co ide zvrchu do chladica je len vzduch, takze jej uniklo viac... Ako olej cisty, voda cista, dym z vyfuku nejde, motor ide uplne v pohode. teraz sme sa bavili ze sa to rozoberie a pravdepodobne bude prasknuta hlava. Jedine co mi nejde do hlavy je, ze keby sa dostavali vyfukove plyny do chladenia nesmrdelo by to nimi po otvoreni expanzky - lebo skusal som a nic necitit (mozno to ta kvapalina nejako pohlti neviem...)? Co myslite 100% pricina blok, hlava alebo tesnenie pod hlavou, ci uz niekto videl ze by to bolo sposobene niecim inym?
  7. galvaner94

    Vadna riadiaca jednotka?

    Pozeral som opravu riadiacich jednotiek - nasiel som len: http://www.opravyjednotek.cz/opravy-elektronickych-jednotek/ridici-jednotky-motoru/oprava-ridici-jednotky-motoru-psa-sid801.htm A stoji to 12 000KC co mi pride ako riadna palka.... Nema niekot skusenosti?
  8. ahojte pezotaci, mam peugeot 406 2.0 HDI 79kw 2002, a mam problem - auto sem tam vyhadzuje hlasku "antipolution fault", vtedy vypadne aj ESP/ASR, ktore sa po dalsom starte uz funguje avsak ostava svietit oranzova kontrolka motora a hlaska antipolution fault - treba vymazat pomocou diagnostiky. Mal som to na diahnostike a ukazovalo to na potenciomer plynu, senzor pred/za katom + mozno este nieco... Stavalo sa to aj minulemu majitelovi - ten menil potenciometer plynu (njeaka cinska nahrada za 80eur), co problem nevyriesilo tak potom mu v Peugeot servise ukostrili nejaky prietokomer + vymenili cidlo pred katalyzatorom. Toto pomohlo na cca pol roka kym sa to nestalo mne. Moj mechanik ma dalsiu 406tku tak ideme skusit vymenit ten potenciomer plynu z nej, ci to nepomoze - ale som k tomu skepticky (ten moj tam je asi pol roka...). Bol som sa pytat v Peugeote ci nemaju nejake dalsie riesenia a vraveli mi, ze ich postup je 1. vymena potenciometra plynu 2. ukostrenie prietokomera 3. vymena riadiacej jednotky Ale ze na mojom aute uz prve dva kroky su urobene a vsetka origo elektronika zo 406 vypadla z katalogu, takze mi nedokazu niako pomoct. Typek mi ale odporucil, ze pocul, ze niektori ludia opravuju riadiace jednotky tak nech skusim niekoho takeho najst. Takze po vyzerpavajucom opise moj dotaz je - nie je niekto medzi vami, kto tento problem uspesne vyriesil? Alebo pozna nejakeho cloveka co sa do tejto elektroniky rozumie? P.S. Raz sa mi rozsvietila kontrolka kluca a auto neslo nastartovat... nebranil by som sa nejakemu hacku spinacej skrinky nech to ide nastartovat aj srobovakom (typujem zla komuniakacia kluca s imobilizerom... nechcem niekde ostat pre to stat...)
×
×
  • Vytvořit...