Marcel00 Odesláno 30. květen 2012 Odesláno 30. květen 2012 Caute mravce... chcel by som vediet ci toto niekto doma ma. Bojim sa ze je to blbost a nebude to tak fungovat ako vyrobca deklaruje. Mal s tymto solarom uz niekto skusenost ? Objem vody v bazene cca 4 kubiky. Vyrobca deklaruje za dva dni narast o cca 4-6 stupnov. Poprosim len diskusiu k tomuto produktu, nechcem tu rozvadzat diskusiu co je lepsie alebo co ine namiesto tohoto pouzit. Ine moznosti ohrevu su mi zname, nechcem to vsak preberat. Zaujimaju ma nazory a skusenosti len cisto s tymto produktom, kto ich osobne vlastni alebo niekedy vlastnil. Diky. Citovat
Y2K Odesláno 30. květen 2012 Odesláno 30. květen 2012 ja mam ale nedokazem posudit nakolko som to este nenamontoval kupil som to radsej pouzite za polovicu lebo tiez tomu moc nedavam.... asi aj preto ze ja mam kubikov tusim 16 ci kolko ma Este upresni aky rozmer mas PS: Bolo mi povedane ze si mam kupit 2 a zapojit ich za sebou, ale to by asi nezvladla filtracia a aj tak chcem pieskovu zadovazit casom [upravil dne 30.5.2012 10:26 od Y2K] [upravil dne 30.5.2012 10:27 od Y2K] Citovat
Marcel00 Odesláno 30. květen 2012 Autor Odesláno 30. květen 2012 no to ti asi stacit nebude... ja mam ponuku za 80evri, len aj to mi bude vela ked to bude blbost. Tak skoda no inak na tvoj objem bazena by si potreboval aspon 4 kusy tychto ohrevov, obavam sa ze rozdiel ani nepocitis za predpokladu ked to funguje ako vyrobca deklaruje. Citovat
Y2K Odesláno 30. květen 2012 Odesláno 30. květen 2012 no to som dal aj ja skoro ked to bude mega blbost pre mna ti ho posunem a je ale inak mne sa voda celkom ohrieva sama pod plachtou a to nie solarnou...2 dni slnka a ma 22 stupnov Citovat
Marcel00 Odesláno 30. květen 2012 Autor Odesláno 30. květen 2012 no ja v juli minuly rok som dosiahol pod plachtou od 28-32 stupnov, len problem je ze cez noc to vychladne na tych 25. tak tymto bazmekjom by som chcel dobiehat v noci stratene. no megablbsot kupovat nebudem ale ak planujes mat len jeden kus na 16 kubikov tak to mozes rovno predat a do SZ mi hodit ponuku ceny. Citovat
Y2K Odesláno 30. květen 2012 Odesláno 30. květen 2012 naco do SZ? za 120 ti ho necham a napis mi uz tu velkost a 25 stupnov malo? PS: Boze zas Lubk0 napis aj dovod preco blbost, kto to zas ma z teba tahat ? [upravil dne 30.5.2012 10:46 od Y2K] Citovat
MilanF1 Odesláno 30. květen 2012 Odesláno 30. květen 2012 Tak já bych měl jiné řešení, ale pracnější. Snad to vysvětlím dobře, táta to se známým budou dělat: Vezmou okno (asi 150x150), které má dvě tabulky, mezi skla dají plastovou hadičku, která se používá na závlahy (slabá plastová), natáhnou to do celého okna. Nahoře a dole samozřejmě výpust/vstup. Okno usadit do nějaké kovové konstrukce, aby stálo, mohlo se s ním otáček proti slunci atd. Známý už to jednou dělal a teplota vody mezi tabulkami skla 80°C Takže to určitě něco ohřeje, ač v to samotném systému (mezi skly) moc vody není). Citovat
Y2K Odesláno 30. květen 2012 Odesláno 30. květen 2012 no ale na to treba aj poriadny tlak ktory pretlaci tu vodu hadicou a to obycajna filtracia standartne dodavana k bazenom moc nezvladne a ta hadica tiez cosi stoji Citovat
MilanF1 Odesláno 30. květen 2012 Odesláno 30. květen 2012 V zemědělské oblasti, kde se nacházíme, o hadici není nouze a stará špaleta se vždy najde Ale s tou filtrací máš asi pravdu ... uvidíme, až to postaví Citovat
Y2K Odesláno 30. květen 2012 Odesláno 30. květen 2012 spaleta a hadica to by sa poriesilo...aj stare okna mame ale ten tlak ma serie ale ano rozmyslal som aj takto uz nad tym Citovat
Y2K Odesláno 30. květen 2012 Odesláno 30. květen 2012 tak z mojho ohrevu nist nebude...idem na to okno Citovat
crazybiker Odesláno 30. květen 2012 Odesláno 30. květen 2012 Tiez riesim podobny problem, rozmyslal som uz nad vsetkym, ale ta pyramida asi ne, viac menej to az tolko nespravi.Nas bazen ma 4.5 priemer a meter hlbku, v noci ma cca 18-19 sutpnov, do vecera sa zohreje na 24-25 ale filtracia musi byt zapnuta, predavaju rozne ohrevy a pod, ale najlacnejsi sa mi zda zatial stary plochy radiator natrety na cierno a drbnut na strechu.... ale s5 k tym probelmom tlaku, tiez som to riesil, a zatial nemam ani ako vyriesit, na tomto bazene uz mam vstavany filter,kde hadicku nenapcham a keby aj ano, tak to motorcek neunese... Ale co tak tam piriesit cerpadlo z ustredneho kurenia? to by uz teoreticky malo zvladnut, ci ani nie? Citovat
pipistrel Odesláno 30. květen 2012 Odesláno 30. květen 2012 chlapci aha Poprosim len diskusiu k tomuto produktu, nechcem tu rozvadzat diskusiu co je lepsie alebo co ine namiesto tohoto pouzit. Citovat
crazybiker Odesláno 30. květen 2012 Odesláno 30. květen 2012 aaa nieco podobne predava aj mountfield http://www.mountfield.sk/solarny-ohrev-spiral-3BTE0374.html Citovat
crazybiker Odesláno 30. květen 2012 Odesláno 30. květen 2012 pipistrel-tak dufam ze nas nezabije zato :-D Inac marcel.pisal si ze si niekedy mal uz blizko 30°C, a nestaci? To co chces z toho termalny bazen? :-D Citovat
Marcel00 Odesláno 30. květen 2012 Autor Odesláno 30. květen 2012 no termalny bazen hlavne v noci pipi: ja to uz neriesim, bo je to zbytocne :D:D ale ok, uvolnujem diskusiu, bo myslim ze ten plastovy bazmek nema za tie peniaze hodnotu... takze ukazte co kto doma mate a ako ohrievate vodu v bazene. Bazeny tie take male okolo 5 kubikov Citovat
P607Olda Odesláno 30. květen 2012 Odesláno 30. květen 2012 Kolik slunečního svitu dopadne na plochu 60 x 60 cm? Navíc, odvrácená strana je ve stínu. Raději si něco sestavte sami. Černé, matné, velké... Citovat
Y2K Odesláno 30. květen 2012 Odesláno 30. květen 2012 ja mam v bazene viac ako 16 kubikov...co s tym? taak podme na flame zaujimaju ma tie cierne pasy? to ako funguje? Je to len plocha alebo preteka tade voda? [upravil dne 30.5.2012 14:27 od Y2K] Citovat
Marcel00 Odesláno 30. květen 2012 Autor Odesláno 30. květen 2012 Černé, matné, velké... dívčí sen Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.