Filipos Odesláno 27. květen 2012 Odesláno 27. květen 2012 Dobrý den. Mám 406 2.0 Hdi r.v. 2000. Od spuštění klimatizace uplynou asi 4 minuty než se sama od sebe vypne a nejde zpět zapnout. Jde zapnou po nějaké době co mám vyplý motor a vytáhnutý klíček ze zapalování. Po vypnutí motoru a vytáhnutí klíčku ze zapalování pořád svítí panel kde se ovládá větrák a klimatice. Někdy je to spojeno s chybou na motoru jakmile se rozsvítí kontrolka motoru vypne se klimatizace po vytáhnutí klíčku mě svítí ovládací panel na větráky a klimu a na palubce STOP, kontrolka ruční brzdy a pak oranžová kontrolka se smykem a autem v kruhu a dnes mi poprvé vypli aji větráky. Na diagnostice jsem to měl a nic nezjistili. Nevíte prosím Vás co by s tím mohlo být? Děkuji. [upravil dne 28/5/12 14:02 od Filipos] Citovat
mcviper Odesláno 30. červenec 2012 Odesláno 30. červenec 2012 Zdravim, mam podobny problem. Nastartuju auto, zapnu klimu...cvakne relatko v palubovce dole u spolujezdce...po chvilce se roztoci ventilator u chladice...zacne foukat studeny vzduch. Do ted bych rekl ze je vse v pohode. Ale asi tak po 1-2 minutach cvakne rele a klima se vypne. Odepne se kompresor a vypne se ventilator u chladice. Prosel sem tu si myslim vsechny vlakna a pokusil se to nejak vycist...ovsem teplotni cidlo v kabine u svetla nemam...ani tam neni volny konektor. Cidlo teploty v zrcatku u spolujezdce taky nemam. Jednotku BSI taky nemam. Klima naplnena-nekolikrat kontrolovano-vysousec novy a pretesneny. Tudiz netusim proc se klima sama vypina. Prosim o radu zkusenejsi majitele pazoutu... Citovat
parlament Odesláno 30. červenec 2012 Odesláno 30. červenec 2012 Nemusíš to vkladať do viacerých vlákien.Ja som mal klímu preplnenú.Pozri či to nemáš podobné.Ak máš údaje z plničky,koľko Ti dali v servise chladiva a nejaká dobrá duša Ti tu napíše správne množstvo,budeš mať hneď jasno.Mne ju tiež plnili 2 krát a 2x zle. Citovat
mcviper Odesláno 31. červenec 2012 Odesláno 31. červenec 2012 to parlament: omlouvam se za druhy prispevek...tohohle vlakna jsem si vsiml az po tom prvnim a prislo mi vhodnejsi to vlozit sem. Mel sem ten prvni smazat...moje chyba. To preplneni me nenapadlo... Mam pocit ze kdyz sem to plnil poprve tak se me ptali jaky mam druh kompresoru...ovsem chladivo mi uslo vinou vadneho vysousece. Ten sem menil v jinem servisu (rok po te-stehovani z prostejova na jih republiky) a tam sem i nechal klimu naplnit, ovsem uz se me nikdo na typ kompresoru neptal. Takze predpokladam ze v tom asi bude rozdil...protoze to zadaval do te masiny ktera to plni. Proto se pujdu preptat na podrobnosti plneni. dik. to stanko.z: psal sem ze BSI nemam. Teda asi, protoze jsem se tu na foru docetl ze BSI maji HDI-cka a tudiz 406 od roku 99. Coz ja jsem starsi... Ovsem diky za prispevek do diskuze. I na to se preptam v servisu. treba to nejaky koumak predelal... Citovat
marko306 Odesláno 31. červenec 2012 Odesláno 31. červenec 2012 Tiež teraz riešim niečo podobné akurát, že mne ide klíma kedy chce a dostal som odpoveď, že pravdepodobne vadný tlakový regulátor či ventil v klimakompresore. Ale to asi nebude tvoj prípad. Chladič klími nemáš zanesený? Citovat
mcviper Odesláno 31. červenec 2012 Odesláno 31. červenec 2012 Tiež teraz riešim niečo podobné akurát, že mne ide klíma kedy chce a dostal som odpoveď, že pravdepodobne vadný tlakový regulátor či ventil v klimakompresore. Ale to asi nebude tvoj prípad. Chladič klími nemáš zanesený? myslis na prostup chladiva ci vzduchu? chladiva nevim, vzduchu mam procisteno...teda aspon mi to tvrdi servis. Citovat
marko306 Odesláno 31. červenec 2012 Odesláno 31. červenec 2012 Áno, vstup vzduchu cez chladič. Citovat
mcviper Odesláno 31. červenec 2012 Odesláno 31. červenec 2012 Áno, vstup vzduchu cez chladič. tak vyparnik v kabine mi pry cistili v servisu pri plneni chladivem...jako soucast cisteni klimatizace. Co se tyka vymeniku v motoru tak nemam tuseni...zitra se na to preptam, popripade podivam sam. Mohlo by to delat problemy? Mimochodem dik... Citovat
marko306 Odesláno 31. červenec 2012 Odesláno 31. červenec 2012 Teoreticky áno, ak je chladič zanesený tak sa médium nemusí dobre zachladiť a buď chladí slabo alebo vôbec. Toto som vyčítal z netu nie som odborník, tak treba, len niekoho kto to potvrdí alebo vyvráti. Citovat
mcviper Odesláno 4. srpen 2012 Odesláno 4. srpen 2012 Takze sem zjistil ze v servisu maji dovolenou...takze si na odpovedi od nich budu muset pockat. to marko306: ono kdyz uz to zapne tak to chladi pekne...jen to chladi cca 1-3 minuty v kuse a pak vypne. A tak do opakuje porad dokola v nepravidelnych cyklech. Citovat
marko306 Odesláno 4. srpen 2012 Odesláno 4. srpen 2012 No to je tak nejak ako u mňa. Chladiva je dosť (neuniká). Člen Biondi si myslý že by som mohol mať v prdeli tlakové čidlo v kompresore , tak som kúpil druhý kompresor. Na druhý týždeň by mi mal prísť, tak uvidím. [upravil dne 4/8/12 21:33 od marko306] Citovat
Dave_k Odesláno 5. srpen 2012 Odesláno 5. srpen 2012 Pokud je přeplněno tak by stačilo lehce odfouknout a uvidíš. Citovat
JTa Odesláno 24. květen 2014 Odesláno 24. květen 2014 Manželka má 306 HDI a \"poloautomatickou\" klimatizaci. Klimoška jde normálně zapnout a funguje. Za jízdy jede bez problémů. Jakmile však zastavím, tak se za chvíli sama vypne a pak se zase zapne. Takto se to opakuje, dokus nechcípnu auto nebo se nerozjedu. Připadá mi, že se zahřeje a když se zchladí, tak se zase zapne. Bohužel jsem nikde řešení nenašel. Díky za rady. Jo a dělá to pořád, i když jsem nechal chladivo doplnit. [upravil dne 24/5/14 13:28 od JTa] Citovat
Guest Ataman Odesláno 30. květen 2014 Odesláno 30. květen 2014 Asi před třemi lety mi začala zlobit klimatizace. Někdy jakoby mi vháněla dovnitř vlhký zatuchlý vzduch. Pak jsem přišel na to, že se mi nespíná sahara. Klimatizace fungovala jen při jízdě, kdy se chladila. Při popojíždě to měla zastat sahara. Tak jsem sundal přední kryt se znakem, za ním je krabička s asi 3mi nebo 4mi relátka. Jedno mělo úplně zoxidované kontakty. Tak jsem vše přiletoval natvrdo a od té doby byl pokoj, až doteď. Ale to je asi úbytkem chladiva v 13 let starém autě. Mám ho 7 let a nikdy jsem klimatizaci nedoplňoval. Jaké máte zkušenosti. Jak dlouho vydrží náplň, je normální že se po čase musí doplnit? Citovat
Dave_k Odesláno 30. květen 2014 Odesláno 30. květen 2014 Auto mám víc jak 6let. Klimu jsem nechal poprvé kontrolovat loni v létě. Bylo tam prý něco přes 1/2 náplně. Klima normálně fungovala ke spokojenosti před i po kontrole. Jestli ho předchozí majitel pravidelně servisoval netuším. Bylo dotažený jako 7letý z Itálie. Pokud není klima děravá tak tam časem nějakej úbytek asi stejně je a taky se vlastně s tím doplňuje olej pro kompresor. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.