Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 1 rok později...
Odesláno
zaleži co s tím chceš delat.

pokud vytahnout kola co nejvic k lemum tak předek 20 a zadek 35 až 40

pokud se chceš dostat na et 406 tak předek i zadek 10 mm

Ahoj. Tech 10 mm je minimum aby to nedřelo? Mam 205/50 R17 , ET 35.

Odesláno

To Danikpop: při jaké šířce kola? 10mm Ti nebude stačit ani u disku šíře 6.5 palce, tam by bylo lepší aspoň 15mm (aby ses dostal na doporučenou hodnotu origo kol) a pokud máš 7šířku, tak si nejsem úplně jistej, jestli budou stačit podložky 20mm, 25mm by měla být jistota.

[upravil dne 22/7/13 11:58 od odee]

Odesláno
To Danikpop: při jaké šířce kola? 10mm Ti nebude stačit ani u disku šíře 6.5 palce, tam by bylo lepší aspoň 15mm (aby ses dostal na doporučenou hodnotu origo kol) a pokud máš 7šířku, tak si nejsem úplně jistej, jestli budou stačit podložky 20mm, 25mm by měla být jistota.

[upravil dne 22/7/13 11:58 od odee]

No koukal jsem na to a mají 8\" :myslim

Odesláno

To Stajgrpavel: Pokud dáš podložky 15mm tak budeš přesně na rozměru origo Ouraganů, ale pouze za předpokladu, že ta kola sou 6.5palce široký. Šířku si neuvedl a bez toho se to přesně říct nedá.

Odesláno

No, tak toho už bych se bál, při tomhle ET v kombinaci s šířkou ráfku budeš potřebovat podložky tak cca 35mm a to už je hodně a hned z několika důvodů:

1. Ať budou podložky z čehokoli, podstatně Ti zvýší neodpruženou hmotnost-zhorší to ovládání auta.

2. při takové síle se nedají použít průchozí podložky, ta podložka bude mít 8 dír, 4 šroubama ji přimontuješ na auto a další 4 díry budou se závitem a do těch uchytíš kolo, protože šrouby v takové délce, aby mohly být durch by to nevydržely.

3. Vzhledem k šířce těch podložek a tomu, že budou docela oslabený tím vrtáním a při pohybu na ně působí výrazná zkrutná síla bych se bál, že se s nima stane něco podobnýho, čeho sem kdysi házel fotku Vítek1 a to je to, že se prostě jednoho krásnýho dne roztrhnou...

4. jen takovej malej detail, že kola už v té chvíli budou skoro jistě lehounce trčet ven z blatníků a nemusím Ti snad vykládat, jak úžasný to bude lákadlo pro PČR:roll

Nechci Tě samozřejmě odrazovat, jelikož žádnou svou vlastní zkušenost s podobnou šířkou podložek nemám, na to se mám moc rád, ale tuším, že Čakom jezdí na něčem podobně širokým tak se ho zkus zeptat;)

Odesláno

No, tak toho už bych se bál, při tomhle ET v kombinaci s šířkou ráfku budeš potřebovat podložky tak cca 35mm a to už je hodně a hned z několika důvodů:

1. Ať budou podložky z čehokoli, podstatně Ti zvýší neodpruženou hmotnost-zhorší to ovládání auta.

2. při takové síle se nedají použít průchozí podložky, ta podložka bude mít 8 dír, 4 šroubama ji přimontuješ na auto a další 4 díry budou se závitem a do těch uchytíš kolo, protože šrouby v takové délce, aby mohly být durch by to nevydržely.

3. Vzhledem k šířce těch podložek a tomu, že budou docela oslabený tím vrtáním a při pohybu na ně působí výrazná zkrutná síla bych se bál, že se s nima stane něco podobnýho, čeho sem kdysi házel fotku Vítek1 a to je to, že se prostě jednoho krásnýho dne roztrhnou...

4. jen takovej malej detail, že kola už v té chvíli budou skoro jistě lehounce trčet ven z blatníků a nemusím Ti snad vykládat, jak úžasný to bude lákadlo pro PČR:roll

Nechci Tě samozřejmě odrazovat, jelikož žádnou svou vlastní zkušenost s podobnou šířkou podložek nemám, na to se mám moc rád, ale tuším, že Čakom jezdí na něčem podobně širokým tak se ho zkus zeptat;)

Udělal jsem si podložky na předek 15 mm a zadek 20 mm a vychází to pěkně. ;) nikde nic nedře a ještě tam je ždibec místa, ale děkuju za rady.

Odesláno

Čau kluci,

mám dotaz.

Když bych chtěl dát podložky na 206 s kolem 195/50 R15 (ET nevím, ale něco mezi 20-25 - viz foto):

1) mám dát dopředu i dozadu, nebo jen dozadu?

2) kolik mm? 10/15 či 20mm?

Nechci nic brutálního, spíš jen trochu vylepšit vzhled, aby kola nebyla tak utopená.

Děkuju

7j5x.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...