marcox Odesláno 21. květen 2012 Odesláno 21. květen 2012 Zdravim vsechny motoristy. S vyssi teplotou se mi objevil opet problem se startovanim. Situace: rano, teplota cca(dle pal pc) neco okolo 22C. Otocim klickem auto chytne a hned zhasne, ro same na 2.,3. pokus. N poctvrte odjizdim bez dalsich komplikaci. Prez zimu zadny problem Jedna se o bmw moror 207 sw 1.4.benzin ( najeto 40t) servis, vymena oleje, filtry, svicky. Poradi nekdo? Na co mrknout? Ze by cidlo teploty kapaliny? Citovat
Cinicman Odesláno 21. květen 2012 Odesláno 21. květen 2012 \"A\" je správne = DIAGNOSTIKA Podľa indícií, ktoré sú presne také ako som mal na 206ke, je to na 90% zelené čidlo teploty... Citovat
marcox Odesláno 22. květen 2012 Autor Odesláno 22. květen 2012 Zdravim a dekuji za odpoved. Jen se zeptam, diagnostiku jsis delal sam? Mam totiz pocit ze se to tam nezapise jako chyba. Pravdepodobne by ale mohly byt posunute hodnoty( tj bude to ukazovat neco co neodpovida realite) Jinac vymena predpokladam= vypusteni kap, vysroubovat a nasroubovat nove , napustit kap. Je tak? Citovat
ivanh Odesláno 22. květen 2012 Odesláno 22. květen 2012 Pri vymene staci vybrat stare a rychlo vlozit nove cidlo. Pripadne ak si otvor medzitym prikryjes handrou tak unik kvapaliny je mimimalny. Citovat
marcox Odesláno 22. květen 2012 Autor Odesláno 22. květen 2012 Zdravím , diky za info. cidlo mám objednané. cca za 500 pres net.. Vyzkousime vymenu.. dnes bylo jen 16°C a auto chytlo na podruhé.. Mám pocit , e čím je vyssí teplota tim horsi jsou starty Jen se zeptam druha varianta me napadla palivovy filtr - ma nekdo zkusenost kde se u 207SW benzin nachazi? Jen jedna poznamka pokud by neslo palivo(tlak) tak by asi byl problem i behem jizdy predpokladam ? pokud to bude to cidlo teploty predpokladam ze muzou nastat jen 2 stavy - preruseni vedeni (zkrat na kostru resp na + a to by vyhodnotila diagnostika) nebo posunuti rozsahu nekam jinam tj. v realu bude 20 ale cidlo nameri vice nebo mene a nastavi bohatou nebo chudou smes... Mohlo by to tak byt? Nebo premyslim spatne? Citovat
Cinicman Odesláno 22. květen 2012 Odesláno 22. květen 2012 Presne ako píšeš. Čím teplejšie tým horšie štarty, v zime je to bolo aj u mňa OK. Zanesený palivový filter alebo odchádzajúce pal. čerpadlo by sa prejavovalo vynechávaním počas jazdy resp. kolísajúcimi otáčkami a vynechávaním na voľnobehu... Čidlo vymeníš tak ako písal ivanh... Citovat
marcox Odesláno 22. květen 2012 Autor Odesláno 22. květen 2012 ok.. cidlo bude nejpozdeji do ctvrtku tak pak napisu jestli pomohlo nebo ne.. Citovat
Cinicman Odesláno 22. květen 2012 Odesláno 22. květen 2012 Ak chceš vedieť kde máš palivový filter daj VIN... Citovat
koblih69 Odesláno 22. květen 2012 Odesláno 22. květen 2012 Filtr tam není, teda když pominu sítko na čerpadle To čidlo teploty netřeba měnit, stačí se podívat jakou hlásí hodnotu, třeba právě ráno a srovnat s teplotou okolí. Citovat
marcox Odesláno 22. květen 2012 Autor Odesláno 22. květen 2012 a co kdyz porovnám? zjistim ze bude spatne = vymena. pokud bude dobre? nejaky napad?. Jaktoze tam neni filtr? myslel jsem ze do vsech aut se dnes dava filtr?... ze by se spolehalo jen na to sitko na cerpadle? Citovat
Cinicman Odesláno 22. květen 2012 Odesláno 22. květen 2012 Přívod paliva do motoru = FILTR NÁDRŽE = VNITŘNÍ FILTR NÁDRŽE ...takže v nádrži spolu s čerpadlom... Citovat
marcox Odesláno 22. květen 2012 Autor Odesláno 22. květen 2012 a je tam na ten filtr nejaky servisni interval vymeny? tak jak byva u klasickych filtru po ceste k motoru? nebo je tam vymena az je problem s vozem a to vymena celeho cerpadla.. [upravil dne 22/5/12 09:32 od marcox] Citovat
marcox Odesláno 22. květen 2012 Autor Odesláno 22. květen 2012 Jinač ranní start probíhal asi takto: Citovat
marcox Odesláno 27. květen 2012 Autor Odesláno 27. květen 2012 Tak čidlo vyměněné... nevím jestli je teda zelené - podlě mě je koncovka na připojení kabelu \"hnědá\" takže uvidíme [upravil dne 27/5/12 13:43 od marcox] Citovat
marcox Odesláno 1. červen 2012 Autor Odesláno 1. červen 2012 Po výměně čidla zatím auto nezdechlo nicméně mělo náznak zdechnutí.. Je ale pravda že horka polevily - možná polevil i problém... Měl bych přece jen dotaz Kolik je na tomto vozu čidel které pracují s teplotou ? a to ať teplota vody nebo vzduchu.. (předpokládám totiž že ještě musí být čidlo pro palubní pc, popř klimu nebo se pletu? Může sem někdo hodit foto ze serviceboxu? Díky předem Citovat
marcox Odesláno 3. červen 2012 Autor Odesláno 3. červen 2012 Tak zdá se že se problém nevyřešil, nicméně pořád mám pocit že to souvisí s teplotou.. ráno bylo cca 12° - auto chytlo bez problému. po stání cca 2,5 hodiny kdy se teplota zvedla na 19° auto chytlo ale bylo slyšet že tak tak, a hned při rozjezdu nejelo.... napadá Vás něco? Citovat
cabry Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 Ahoj,mám podobný problém,ale zatím mi nikdo nedokázal poradit co s tím.Mám taky 207 1,4 16V 65kW předělanou na LPG. Když je motor studený,tak sice stratuje bez problémů,pokud ho nechám běžet na volnoběh,tak je všechno taky OK,ale pokud přidám plyn a chci se rozjet tak se začne dusit. Pokud jsou venku horka okolo 30 stupňů,tak se hned přepne na LPG a problém tam není. Citovat
bezdo Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 Tak zdá se že se problém nevyřešil, nicméně pořád mám pocit že to souvisí s teplotou.. ráno bylo cca 12° - auto chytlo bez problému. po stání cca 2,5 hodiny kdy se teplota zvedla na 19° auto chytlo ale bylo slyšet že tak tak, a hned při rozjezdu nejelo.... napadá Vás něco? Myslím si, že problém je stále v tom, že je nutné vymeniť zelené čidlo za zelené a nie za čidlo s hnedou koncovkou. Každé má svoje konkretne pouzitie.tam nemá čo robiť hnedý Citovat
koblih69 Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 Čidlo teploty je velmi časté, ověřit se dá měřením a nebo kontrolou na diag. Navíc není drahé. Nicméně je potřeba si uvědomit, že s teplotou se mění i objem nasávaného vzduchu ( taky srážení směsi na stěnách...) a tomu se musí přizpůsobit bohatost. Tím chci jen říct, že to nemusí být problém teplotního čidla, i když to vypadá na změny s teplotou. Ale je to časté. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.