moby78 Odesláno 17. květen 2012 Odesláno 17. květen 2012 Ahoj, řeším teď jeden problém. V listopadu jsem u 106ky (3dv., r. 95) nechal vepředu měnit ložiska. Lisovali jsme je u bratrance na podomácku dělaným lisu. Po výměně hukot ztichl, nebyl problém. Jenže už zhruba měsíc mi to vepředu už od 40tky dost hučí, při 100ce se už nedá poslouchat ani rádio. V úterý jsem byl na technický, zkoušeli jsme zjistit, co to může být. Zvedli jsme auto a točili jednotlivě koly. Nic zvláštního nebylo slyšet. Tak se v tom známej projel a říkal, že to vypadá na ložiska. Je možný, že by nevydržela ani 6 měsíců? Dávali jsme tam od FEBI, žádnej aušus. Ještě bych zmínil, že mám trošku zvlněný kotouče. Mohly mít vliv na to, že odešlo to ložisko, nebo to mohlo být způsobeno špatným nábojem? Jinak kola jsem už měnil a hučelo to i při zimních gumách. Předem díky za radu. Citovat
koblih69 Odesláno 17. květen 2012 Odesláno 17. květen 2012 Je možný, že to ložisko bylo špatně nalisovaný... nicméně než to budeš řešit seš si 100% jistej, že to není pneumatikama? Citovat
moby78 Odesláno 17. květen 2012 Autor Odesláno 17. květen 2012 Je možný, že to ložisko bylo špatně nalisovaný... nicméně než to budeš řešit seš si 100% jistej, že to není pneumatikama? Já mám zimní gumy na jiných ráfcích, než letní. Zimní rok starý, letní jsem kupoval před měsícem. Hučí to i po výměně. Já se bojím toho, že i po další výměně ložisek se to časem vrátí. Jestli není zakopanej pes v kotouči-těhlici-náboji .. Citovat
Sagic Odesláno 17. květen 2012 Odesláno 17. květen 2012 Hučí to stále nebo se to mění při zatáčení? Pokud by to byla ložiska, tak pochybuju, že by odešla obě nová ložiska naráz a v tom případě by se ta intenzita hučení měla alespoň trochu měnit podle toho kam máš natočený kola. Citovat
koblih69 Odesláno 17. květen 2012 Odesláno 17. květen 2012 Febi bych teda nepoužil, za podobný peníze jsou určitě lepší značky. Kotouče s tím nesouvisí a na zvednutým autě to musí být slyšet... Citovat
Sagic Odesláno 17. květen 2012 Odesláno 17. květen 2012 Já tam dával nějaký levný Optimal, zatím 20tis a ťuk, ťuk, dobrý Citovat
moby78 Odesláno 17. květen 2012 Autor Odesláno 17. květen 2012 Hučí to stále nebo se to mění při zatáčení? Pokud by to byla ložiska, tak pochybuju, že by odešla obě nová ložiska naráz a v tom případě by se ta intenzita hučení měla alespoň trochu měnit podle toho kam máš natočený kola. Přijde mi, že to hučí i v zatáčkách a na obě strany stejně. Zítra s tím jdu do servisu, tak jsem se chtěl radši ještě poradit, jestli v tom nemůže být i něco víc jak ložisko. Na technický mi po rotočení kola říkal, že nic neslyší. Ale že prý při zatížení může být vše jinak. Pak se projel a dal mi za pravdu. Bratranec řešil to samý na Saxu. Vyměnil ložisko a opakovalo se to. Dal novej náboj a zase se to objevilo. Nakonec sehnal na vrakáči komplet těhlici a zbytek, a po výměně to bylo ok. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.