Přejít na obsah

moby78

Uživatel
  • Počet příspěvků

    153
  • Registrace

Vše od uživatele moby78

  1. moby78

    Ložisko převodovky?

    teď jsem našel 1litr, P160, I ale 33kW - za 1500Kč. Jak to tedy je? Mám P106 I, 37kW, 50HP, 1l. Je ta samá převodovka i v druhé verzi r. 96- dál? Dávala se i pro 33kW (první a druhá verze), nebo i do 1,1l? Díky.
  2. moby78

    Ložisko převodovky?

    Do jiné 106 bych už nešel. Na té mé vím přesně, co se kdy měnilo. Ještě to proberu s mechanikem, jaký to je nápad, kdyby se to mělo opravovat nebo to radši dojezdit. Každopadně bych se chtěl ještě zeptat, zda převodovka P106 1l 37kW, 50HP r. 95 je stejná jako u té samé verze po faceliftu (r. 96 a výš).
  3. moby78

    Ložisko převodovky?

    potřebuju ještě tak do května 2018 s tím jezdit, tak nevím ... Když se taková věc mění, je lepší vyměnit celou převodovku (teď jsem ji někde viděl jetou za 2500Kč) nebo se mění jen to ložisko za nové? Co to může stát?
  4. Ahoj. Teď, jak se trochu víc ochladilo, jsem si všimnul, že po nastartování se někde od motoru/převodovky ozývá něco mezi klepáním a ševelením. Když sešlápnu spojku, tak vše utichne. Po ujetí cca. 15km (motor zahřátý) vše beze změny. Po sešlápnutí spojky klid. Spojka byla měněná před rokem a půl. Je možný, že se ten hluk za jízdy po přidání plynu zvyšuje, ale u takhle starého auta už těžko říct, co je ještě normální .. Každopádně .. Mohlo by to být ložisko převodovky? Jak drahá bývá oprava? Nebo to zatím neřešit? Předem díky. Pavel
  5. Zdravím, stávající baterie mi asi dosluhuje (nechám ji proměřit). V service boxu jsem nenašel žádnou specifikaci, tak ani nevím, jestli tam mám tu správnou. Teď tam je Banner 44Ah, 360A 12V. Je dostačující? Předem díky.. Pavel Peugeot 106, r. 1995, obsah 954 cm3, 37kW, 50HP Vin: VF31CCDZ250957305
  6. Ahoj, začalo se mi při stírání ozývat klepání. Včera se mi na to díval mechanik a dle něj je na výměnu celý mechanismus stírání (klepe to od těch táhel) kromě motorku. Jde to někde sehnat origo/druhovýroba za rozumnou cenu? Z vrakáče se mi to moc brát nechce ... Díky. Pavel Peugeot 106, r. 1995, obsah 954 cm3, 37kW, 50HP Vin: VF31CCDZ250957305
  7. moby78

    Pravý spodní čep

    díky všem za info :-)
  8. moby78

    Pravý spodní čep

    Je to zvláštní, před 5 lety mi měnili čepy a staré rameno zůstalo. Takže to asi stejně vyměním komplet. Který výrobce je v těchto dílech kvalitní?
  9. moby78

    Pravý spodní čep

    děkuju.
  10. Ahoj, pomohl by mi najít v service boxu kód k pravému spodnímu čepu? Nikde to tam nevidím. Díky. Pavel Peugeot 106, r. 1995, obsah 954 cm3, 37kW, 50HP Vin: VF31CCDZ250957305
  11. moby78

    106 - bouchání pod kapotou

    Tak jsem byl teď u známého na STK. Mám volnější převodku řízení a pravý svislý čep mám do června, kdy mám technickou, nechat vyměnit. Jinak auto bez vad. Udělali jsme kratší okružní jízdu. Moc to zrovna nebouchalo, ale slyšel to. Asi mám nevyvážená kola (hýbe mi to s volantem), takže až je vyměním za nová, vyvážená zimní, co už mám připravené, tak poslechnout, co to udělá. Dál mám nechat promazat kloub poloosy, a pokud se to nezlepší, tak to bude něco, co mi tam naráží do řízení.
  12. moby78

    P106 - spojka

    Tak to, že oni tu spojku měli za polovic, a práci si naúčtovali dle svého, mi je jasný. Já jsem pospíchal kvůli dovolený, jinak bych do toho nešel. Ale taky vím, že jsou poctiví. Holt si nechají zaplatit.
  13. moby78

    106 - bouchání pod kapotou

    Tak nakonec jsem zůstal věrný 106ce. Poslední problém, co mi zůstal, je to bouchání. Je tu nějaký šikula, co si rád hraje se 106kami a bral by jako výzvu, zjistit, kde to bouchá a odstranit to? Nemyslím metodou pokus omyl ... Jsem z Liberce, tak do okruhu cca. 100km. "Můj" mechanik to nejdřív odhadoval na čepy, pak na tlumiče (nic se neměnilo), a když jsem pak byl se spojkou jinde, tak jsem jim o tom bouchání říkal. Zkoušeli ve dvou se na to podívat (jeden točil volantem, druhej něco držel vedle motoru - tyč řízení?) a že prý možná něco s řízením, ale že si nejsou jistí .. Zvláštní je, že v létě to ve vedrech skoro vůbec nebouchalo a když jedu delší trasu, tak se to většinou zklidní. Za studena to dělá skoro vždy. Přemýšlím, že si půjčím kameru a zkusím to nahrát. Na mobilu všechny zvuky splývají. Každopádně si toho všimli lidi, co se mnou v poslední době jeli autem.
  14. moby78

    P106 - spojka

    Já jsem nakonec tu spojku nechal vyměnit. Můj mechanik mi neustále výměnu odkládal, a tak jsem zašel jinam, kde mě to stálo ranec (spojka 3800Kč, práce 2000Kč.). Spojku jsem mohl mít minimálně za polovic, když bych si ji sehnal novou přes známýho, co má slevu u Kelly. Jenže mi bylo blbý, si vozit díly s sebou a navíc jsem pospíchal kvůli dovolený. Příště si díly seženu sám .. Jinak stará spojka byla k.o., ukazoval mi ji. Najeto dle tachometru mám cca. 172t.
  15. moby78

    Startér

    Díky za odkaz na dobrý stránky. Startér už je na cestě (od Lokiho).
  16. moby78

    Startér

    Já ho budu mít za cca. 50% ceny a to už by se vyplatilo. Jenom si nejsem jistý typem .. Jestli můžu tenhle nechat koupit a zabudovat.
  17. Ahoj, dnes mi odešel na 106ce startér cestou z výletu na Sněžku. Naštěstí stačilo roztlačit. Protože jsem minulý týden nechal dělat novou spojku a včera mi přišly nový zimní gumy, tak nechám udělat i ten startér ... Známý má 50%ní slevu u Autokelly. Na serviceboxu jsem našel několik startérů a nejsem z toho moudrej. Mám: 106, r. 1995, 37kW, 50HP, 3dv. , VIN:VF31CCDZ250957305 Starline nechci, jako druhý nejlevnější mají Autokelly v nabídce Valeo VA 432623 za 4597Kč. Je to ten správný do mého auta? Co může stát samotná práce? Předem moc děkuju. Pavel
  18. Ahoj, před 14 dny jsem ráno sedl do auta a při sešlápnutí spojkovýho pedálu mi přišlo, jako kdybych seděl v jiném autě. Mělo to jiný odpor než předtím. Navíc abych se rozjel z místa, tak jsem musel oproti dřívějšku dost vytočit motor. Spojka mi zabírala skoro úplně nahoře (předtím to taky nebylo o moc níž ..). Kolega se s tím párkrát rozjel a prý spojka ok. Mechanik až při rozjetí do kopce usoudil, že je trochu načlá. V úterý mi ji má měnit, ale od čtvrtka se to o dost zlepšilo, rozjezdy už snad jako dřív. Známej na Nisanu měl prej to samý, nejdřív špatný, pak zase dobrý, a pak byl rád, když dojel domů bez spojky .. Říkal, že mu prý odešel "posilovač" na spojce .. Mám to radši nechat vyměnit? Díky.
  19. moby78

    106 - bouchání pod kapotou

    Nestraš .. :-) Najeto přes 160t. (čert ví, jestli to někdo někdy nestáhnul), peněz spolkla víc než dost, ale už 6 měsíců vše v poho, až na to bouchání. Jezdím s ní tak 15t.km/rok, 2x měsíčně Liberec - Praha. Můžu mít od bratrance za 25t. v pěkném stavu Opela Astru r. 98, 1.6l, ale je to třídvéř (což mám i teď), a bere si min. 7l v etahnolu (má přestavbu) a od 8l v benzínu. Ne že bych si nemohl koupit něco mnohem lepšího, ale radši to dám do hypotéky, než do plechovky, ve které trávím většinou tak 40min. denně.
  20. moby78

    106 - bouchání pod kapotou

    No právě .. Nerad bych tím hledáním a měněním v tom utopil zbytečně moc peněz, když už 106ka letos slaví 20 let ...
  21. Zdravím, chci teď vyřešit u mé 106ky menší problém, který už 2 měsíce odkládám. Stává se mi, že po rozjezdu mi po přejetí sebemenší nerovnosti začne pod kapotou něco dost bouchat. Slyším to v prostoru za volantem, bouchá to i do volantu. Něco jako by pod kapotou měly všechny díly vůli a všechno tam poskakovalo. Zpozoroval jsem, že teď ve vedrech mi to dělá jen ráno. Odpoledne je auto vyhřáté a neslyším to. Před měsícem mi to prphlížel známej, našel jen vůli v pravém spodním čepu. Ale to bych řekl, že tím to nebude. Na obou stranách mi jeden machr před 4 lety čep přivařil k ramenu .. a v tom pravém mám vůli několik let a stk to vždy prošlo. Nemohlo by to dělat ložisko u tlumiče? Když to začalo, tak jsem cítil odpor při otáčení volantem, ale to už je celkem ok. Díky.
  22. Ahoj, teď se mi několikrát za sebou u mé 106 (1l, r. 95) stalo, že když auto několik hodin stojí a pak se rozjedu, tak na první sešlápnutí mi auto nebrzdí. Napodruhý už ok. Když nastartuju a mám nohu na brzdovým pedálu, tak se vůbec nehne (dřív povolil) a celkově mi přijde, že to jde ztuha. Že by něco s hlavním brzdovým válcem? Zadní brzdy mi komplet celé dělali loni v květnu, přední předloni v prosinci. Díky. Pavel
  23. Ahoj, už třikrát se mi stalo, že při studeným motoru se mi na jedné a té samé křižovatce (cca. 1km od baráku) rozsvítila kontrolka baterie. Dvakrát jsem trošku zpanikařil, vypnul, znovu nastartoval a jel dál. Včera byl klid, tak jsem po rozsvícení kontrolky přidal plyn, hned zhasla a já pokračoval dál. Čím to může být? Uhlíky v alternátoru těsně před konečnou? Při zahřátým motoru mi to nedělá. Jinak někdy, když dojíždím na křižovatku a před zastavanením vyřazuju, tak cítím, že mi padají otáčky, ale vždycky se to nakonec chytlo. Předem díky za odpověď.
  24. Vzhledem k tomu, že mi prodali i špatný olejový filtr (ještě jsem si předem ze schématu k autu ověřoval kód - není to vůbec typ k přišroubování, ale holý filtr na způsob vzduchového), tak bych si nerad neběhnul. Po letech vylaďování všeho možného si nechci zníčit motor špatným olejem, když už mi autíčko hezky slouží :-)
×
×
  • Vytvořit...