Michal.x Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 ty máš 2 vetráky ? nebo jeden jestly 2 tak tam odpory nejsou a jestli jeden tak sou hnedka na pravo od větráku když máš větráky 2 tak se zapínaj butto seriově nebo paralerně pomalá rychlá když bude jeden větrák ko tak nebude pomalá rychlost a sepne se až na velkou pouze jeden Citovat
misino251 Odesláno 7. srpen 2012 Autor Odesláno 7. srpen 2012 meral som aj ked bolo zapojené relé, vtedy ukazuje 8,a nejake drobnéV, ak bez neho tak 3, nieco, (dokopy to je práve 12,..)preto neviem čo môže spôsobovať, že mínus- kostra od ecu ukazuje + hodnotu, a ak zmeriam na relé, tak ukazuje napätie sustavy minus hodnotu zopnutého -(Čiže v mojom prípade plusovú hodnotu.(zmerané vśetko pri odpojenom čidle, takže ma spínať relé. a k tomu odporu, už som písal dávnejśie že mam hdi, old model a dve vrtule, a bolo mi viackrát písané, že mám odpory-tak som bol v tom; rele ak zopnem mechanicky ide jedna aj druha rýchlosť. UŹ mi niekdo prosím dajte tip čo to môže byť.som z toho na nervy, a teraz v tomto teple... [upravil dne 7/8/12 22:11 od misino251] [upravil dne 8/8/12 08:57 od misino251] Citovat
misino251 Odesláno 14. srpen 2012 Autor Odesláno 14. srpen 2012 vzhľadom na žiadnu reakciu sa vraciam k pôvodnej otázke, dá sa bez diagnostiky, len prehodením ecu a odpojením čidla zistiť či bude fungovať aj ten jeden, teraz neidúci ventilátor, či aj vrtule pôjdu až po nakodovaní do dia??a cca cena ecu.... ďakujem Citovat
Michal.x Odesláno 14. srpen 2012 Odesláno 14. srpen 2012 bez odemčeného immo jednotka nebude regovat Citovat
misino251 Odesláno 15. srpen 2012 Autor Odesláno 15. srpen 2012 a nedá sa to nejak obísť resp, urobiť bez dia- ide o to aby som to vyskúšal pred tým , ako zapalatím.... pre istotu, inak ak budem kupovať ecu, treba mi aj niečo iné(klúcik s immo, a pod??) a tiež vlastne čo všetko treba uroiť, aj softwarevo pri vymene ecu??? naozaj dik [upravil dne 15/8/12 10:39 od misino251] Citovat
Ferry Odesláno 15. srpen 2012 Odesláno 15. srpen 2012 hmm, takze dle VIN mas skutecne dva ventilatory bez samostatne ridici jednotky (bitronu) a bez predradnych odporu a vetraky jsou spinane pomoci tri relatek RJ motoru dle udaju z cidla s origo cislem 1338 97 to cidlo ma v sobe dva obvody, mozna je jeden z nich spatnej, zkusil bych to cidlo vymenit, v Autokelly je pod cislem EPS 1.830.291 myslim, ze kdyby to po vymene nefungovalo, vezmou ti to cidlo zase zpatky Citovat
misino251 Odesláno 15. srpen 2012 Autor Odesláno 15. srpen 2012 to ferry, neviem či ste čítali celý obsah. môže dané čídlo spôsobovať chybu, že riadiaca neukostruje ale naopak, dáva prúd, a zároveň, že nejde aj klima?? lebo nad ním som rozmýšlal, Len my nesedeli ostatné problémy. Citovat
Ferry Odesláno 15. srpen 2012 Odesláno 15. srpen 2012 jj cetl jsem to, ale to spatne cidlo bych nevylucoval, ten proud by se tam mohl objevovat pres nejakou ochrannou diodu v ECU Citovat
misino251 Odesláno 15. srpen 2012 Autor Odesláno 15. srpen 2012 dakujem, vyskúšam a uvidím........potom fakt len to ecu........dam vediet ako som dopadol, len neviem kedy budem mať najbližšie čas Citovat
misino251 Odesláno 15. srpen 2012 Autor Odesláno 15. srpen 2012 ma tak po ceste domov napadlo...by som bral všetko keď je zapojené aj z tou diodou.....ktora môže spôsobovať aj klimu, ale keď odpojím čidlo, tak potom by už nemal spôsobovať te + signal od riadiacej.........či aj to by nieco vysvetlovalo?? pls ferry Citovat
Michal.x Odesláno 15. srpen 2012 Odesláno 15. srpen 2012 prostě vystupy z jednotky se blbě měří prostě ten plus se ti tam oběvuje přes cívku relátka a jednotka si hlídá referenční napětí prostě jednotka nemá důvod sepnou a věřim kdyby byla jednotka ko tak napíše chybu což si určitě napichoval a nic to nepsalo že ? Citovat
misino251 Odesláno 16. srpen 2012 Autor Odesláno 16. srpen 2012 Bola napojená, pretože po tom ako som sa red troma týždňami s tym hral(skúšal odpojiť snimač rele opnút ho a pod, tak na druhý deň mi zasvietila kontrolka motora, či aka..proste že je nejaká chyba, a ke´d som napojil na dia, tak vypisoval tri chyby, mam ich niekde napísané, neviem teraz presne....ale všetky sa dali priraďiť k dňu pre tým- vysoká teplota motora(tym že som odpojil snímač, potom niečo s rele(tiež v spojení rýpaním sa a ešte jedna, nčo s relé a chybou v ovládaní, alebo niečo také.....od vtedy mi už kontrolka nezapla, ale keď diagnostikou chcel spustiť ventilátor(pomala rýchlosť), tiež nešiel.......a to by mal, tiež ako aj keď zapnem klímu mi nejde(naplnená, neuniká)... Citovat
Ferry Odesláno 16. srpen 2012 Odesláno 16. srpen 2012 uz se mi taky parkrat stalo, ze pres diag neslo otestovat ventilatory, ac byly normalne funkcni, tenhle test uz tak nejak prechazim, pac nikdy nefunguje na 100% i u aut bez problemu Citovat
misino251 Odesláno 16. srpen 2012 Autor Odesláno 16. srpen 2012 hej, ale preco my nezapne aspon pri klime ten ventilátor a tym mi nejde klima( ak berieme do uvahy zlý snimac)alebo ked odpojím snímač, prečo zopne na druhej rýchlosti len druhý vetrák a prvé relé ventilátor 1. nezopne....možno sa už stále opakujem, ale nechcem meniť niečo, pokial si nebudem istý že príznaky a zistenia tomu môžu nasvedčovať a nie vylučovať to....pls, neodporujem vášmu názoru, len chcem logicky vysvetlenie. Citovat
misino251 Odesláno 27. srpen 2012 Autor Odesláno 27. srpen 2012 problém vyriešený, včera idem vymeniť motorový olej, otvorím dvere a vyhoheré vnútro...........dostal skrat, vyzerá ako by boli dve ohniska-1 medzi sedadlami v stredovom tunely(či pod ním) a 2. pri vn. spätnom ako je svetielko vnútorné.Stredný tunel je v zadnej časti uplne roztavený, schytali to cele bočné opierky v strede, a kus sedadla, celý tapacirung stropu, predné spätné celé okolie vn. svetla s celým svetlom, roztavenina mi ešte zničila aj pp tapacir na dverách Takto skončilo moje auto, v zhľadom na poškodennie ani nie tak auta ako el. nechcem riskovať možnosť znova zhorenia, nakoľko presne určiť pri totalne zhorenom strednom tunely a mieste v spetáku presnú príčinu, je problém, a meniť celú el. tiež nie je lacná vec nakoľko je to asi jediná reálna a bezpečná možnosť, týmto moje auto postupne presuniem na súčiastky. Dnes mám meniny- pekný darćek. Citovat
merlin99 Odesláno 27. srpen 2012 Odesláno 27. srpen 2012 Vsetko najlepsie k meninam, a viac stastia s dalsim autom. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.