Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Takze, co me trapi, kdyz jsem auto koupil, tak drzelo smer, volant rovne, vsechno ok az na to, ze auto trochu plavalo na snehu. po asi tak 3 mesicich mi odesel ten zadni silentblok na pravem levem predni ramenu a chvily na to odesla i stabilizacka. Nakoupil jsem material a vse na predku vymenil, vsechny silentbloky, spodni cepy, gumy na stabce a stabilizacni tycky a vzadu vodorovny tycky. Tim jsem rozhodil geo, to je jasny. Jel jsem na geo, kdy byl nejakej mladas a az na po 4 se mu geo podarilo nastavit. A pak to zaclo. ( neprisuzuju to ty geo,ale ani nevyvracim) Pri malem brzdeni, spise uz stojici vozidlo, takove to dobrzdovani, kdy uz zastavite, se zacne nekde ze predu ozyvat hnusny zvuk, jak kdyz neco drhne,ale fakt neprijemne a pri tom hodne vibruje brzdovej pedal a i kope. ten zvuk a vibrovani pretrvava i kdyz stojim,ale mam seslapnutej pedal( neni to pravidlo), pedal pustim a dobry. no a dneska jsem byl znova na geo, vsechno udelal jak mel a ujistil me, ze vsechno je ted dobre.(jina geometrie). po vyjedi jsem vedel ze auto jede rovne a drzi smer, i kdyz volant byl mirne do prava( Ani pri predchozi geo se jim nepodaril dat volant rovne) ale tak rikal sjem si ze volant preziju. no a pak jedu domu a v pravotocivy zatacce mi zacal neprijemne vibrovat i plynovej pedal, prestalo to po chvilce jizdy,ale od ty doby, my prijde ze auto opet uhyba doprava a i dost plave. Uz se s tim docela bojim jezdit. A jeste doplnim dve veci. casto se mi rozveci ABS fault a ubyva brzdova kapalina, ale auto jsem zespoda okukoval uz minimalne 5x a vsude je sucho a brzdovka je mastna, ta nevysycha, takze bych nekde na podvozku videl mokro. za kazdou radu a postrech budu vdecnej. dekuji.

[upravil dne 2/5/12 19:46 od oni]

Odesláno

No to abs uz svitlo pred vymenou. desky dobry a kotoucim jsem ubrousil hrany, pac me napadlo, ze jak jsem je mel doma, tak si to blbe sedlo,ale tim to nebylo. Jinak kotouce nehazou. pri ty vymene na naprave, jsem sundal brzdy uplne cely, i s podkovou,takze desky jako takovy jsem nerozdelalval.

Odesláno

samozřejmě že dají, ale nejprve to rozeber, třeba zjistíš,že jim nic není..., ty šrouby s podložkama jsou celkem mastné

aby mělo smysl dělat geom.(sbíhavost) zad. nápravy, musí být všechny otočné díly a silentbloky včetně táhel (tyček) v bezvadném stavu, jinak jsou to vyhozené peníze

[upravil dne 1/5/12 10:54 od ozzy56]

Odesláno

mimochodem--po geometrii MUSI volant být rovně, bez debat, žádné že se zase nepodařilo:bojim

a s tou kapalinou--nemusí unikat přes brzdy, nádobka je přece společná se spojkou, takže může téct okruh spojky,nejspíše spodní váleček a tím pádem kapalina teče ve spoji motor-převodovka...,nemáš tam kapky pod motorem?

Odesláno

no zadni tycky jsem menil a podlozka co je pod matkou uz tu drazku ma trosku znicenou. jinak to je geo na 406 nejak zvlastni nebo proc se nikomu nedari to srovnat? jinak ten spojkovej valecek by to vysvetloval. mrknu na ten spoj. to by se muselo pulit co?

Odesláno

seřízení geom. (sbíhavosti) je u 406ky stejné jako u tisíce jiných aut...,jen je třeba před seřízením zajistit volant v přímém směru a po seřízení udělat zkušební jízdu,at je jistota, že volant jde opravdu při rovné jízdě přímo

ohledně toho spodního spojk. válečku se nemusí nic půlit--ten váleček je jen nasazený v přírubě převodovky systémem ,,bajonet\'\'--jako třeba žárovka blinkru, takže váleček vytáhnout a hned uvidíš, jestli je od kapaliny--musí být suchý...

Odesláno

na ten spojkovej valecek mrknu, diky moc. nahodou jak na to pro 406 ke stazeni? no volant upevnil,dal tam vodovahu,byl uplne rovne, po serizeni stale rovne, ale pri jizde ani prd.

Odesláno

takze je to tim valeckem, u odvdusnovaku je oblebenej izolackou aje to mastny az mokry, takze unik je tam. po obede jdu rozdelat po 3 brzdy, tentokrat to rozdelam cely a omkrnu to a dotahnu celou napravu po te vymene.

Odesláno

ještě je dobrý se zamyslet, co jsi dával za značku těch prvků na nápravu.. bráchovi se stalo, že koupil nějaký levnější ramena a i když mu potom udělali geošku, tak auto pořád plavalo a sjížděli se kola na hovno.. když tam jel na reklamačku, tak vzali trubku a lehce vzali za čep a ten tam lítal jak kdyby už tam byl min 100 000km.. jinak 406ka nemá společnou nádobku s brzdovkou a kapalinou do spojky.. jsou oddělený..

Odesláno

Zdravim me toto neprijemne plavani + vyjete koleje delalo total vymlacene stab.tycky vzadu.

O tech se vedelo delali bordel.

Po vymene Ok

A chveni pedalu predevsim brzdoveho me nekdy dela taky/nejede ABS/ kdy delsi cas brzdim - tahle klesani + charakter.zvuk /desticky jsou jeste Ok.

Chystame se je vymenit.

A ten hnusnej zvuk take posledni cca 2tis/km pozoruji ale jen kdyz \"brzdim\" motorem po predchozi akceleraci ale neni to podminka ozve se to klidne i pri neutralu cca rychlost 20-50km/h ????

Predevsim rovny smer-auto nestaci do strany nepozoruju nejake \"brzdeni\" jen neprijemny hluk.

Pri stazenem okne to zni spis jako nejake vrzajici gumove ulozeni ale kde v motoru.

Na \"rucni\" properovani nereaguje plasty pod motorem Ok ulozeni vyfuku Ok plech.clony Ok ....?

Mozna klouby poloos???

Na to jeste cas nebyl ale pokud \"chrousta\" je to citit v pedalech i na volantu :(

Odesláno

ramena jsou puvodni, menil jsem silentbloky a cepy na starym ramenu. ted jsem prisel z dilny, vsechno rozdelal, ocisti, dosedaci plochy desticek ocisteny, zjistel jsem ze jeden vodici cep je zarezlej, tak jsem ho vycistil, promazal a dela to stejne. Dneska jsem spozoroval jeste jednu vec, z garage najizdim na hlavni do vetsiho stoupani a musim mit plnej pravej rejd, pri tomto rejdu a stoupani zacal vibrovat plynovej pedal a prestal az po nekolika metrech prime jizdy.

jinak k ty spojce, ja bych rekl, ze tam je spolecna nadobka, urcite, hadice jde s posilovace do toho procavniho valce, ten je u odvzdusnovaku olepenej izolepou a vsude to tam je masty az mokry. takze ubytek brzdovky je tam.

Jinak ten zvuk je takovej zvlastni, mozna opravdu spis jako guma o ocel nebo ocel a ocel ale mezi tim neco. a dela to jen opravdu pri lehkem prizdeni az stani, kdyz bych zastavoval, razantnim brzdenim, tak to neudela.

Odesláno

oni

ta 406ka v tvém podpisu má společnou nádobku pro brzdy a spojku, na pomýlené názory nedej:D

když je ten spodní válec mokrý, tak je únik kapaliny tam

Odesláno

jj presne tak.

Jinak zavada asi odhalena. nejprve uz vim cemu prirovnat to projeveni zavady, jako kdyz vemete injekci strikacku, naplnite vodou, ucpete dirku a tlacite a premahate tu ucpanou dirku, tak to tak vrze, dela neprijemny zvuk. a asi to zpusobuju abs, protoze kdyz se rozviti kontrolka abs s vykricnikem od rucky, tak to nedela a kdyz sviti kontrolka, melo by byt abs mimo cinnost ne?

Odesláno

tak je to potvrzene, dela to ABS, kdyz vytahnu pojistku pro abs, tak to nedela, dam ji tam, za chvily kontrolky zhasnou a zacne to delat, vytahnu pojistku, kontrolky se rozvitej a nedela to. a pak kdyz jsem na to koukal, tak plyn je pridelanej na stejnej nosic jako abs, takze pokud nejak vibruje abs, tak muze diky tomu vibrovat i plynovej pedal. ale co ted dal? ja vim, ze to je asi blbost,ale nemuze to mit opravdu spojitost s tim spojkovym valeckem, ze by to treba nejak zavzdusnoval nebo neco?

[upravil dne 12/5/12 09:40 od oni]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Chlapi jak se pozna ze je zavzdusnene ABS a jak se popripade odvzdusuje, pry je to docela slozity? jinak uz 14 jezdim s vypojenym ABS a ani jeden pedal nezavibroval.

Odesláno

To chce dia, kouknout na čidla za jízdy, případně se možná ukáže něco v závadách... Odvzdušnování ABS se tuším dělá taky nějak přes dia...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...