Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mám pocit, že když dáš 8 dB anténu, že výkon snižovat nemusíš, protože to nepřekročí mez stanovenou ČTu.

Hlavně to není nikdo schopný změřit.

Odesláno

wojtech: To je druhe co jsem zapomel rict.. pokud mas vykonou antenu, musi ji taky byt schopen router napajet ... ale vetsina routeru vetsinou zvlada jednotky dB... to mas jako se zesilovacem a repro.. taky muzes mit repro 200W ale kdyz budes mit zesilovac 10W,tak ti to hrat moc nebude.

Další věcí je, že nestačí zvýšit pouze zisk vysílajícího prvku,ale je nutné také zvýšit zisk přijímacího prvku, tedy například notebooku. To už je ovšem komplikované vzhledem k tomu jak je to v ntb navržené a zde je jedinná možnost koupít externí USB Wifi modul s anténkou. Ve výsledku zjistíš, že by bylo lepší koupit APčko a ten kousek k němu natáhnout kabelem a nebo koupit Repeater (opakovač)...

MotoMoto: Ty nové vozy ČTU jsou schopny tento signál měřit a dokonce v pohybu automobilu a v poslední době začínají zajíždět i do zapadlejších částí republiky.. jako by vadilo, že si támle Franta zvýší výkon, aby mu šel notes na zahradě... :bojim

• O 4 měsíce později...
Odesláno
Myslím že ZyXel P 600 má pevnú anténu.

Pri bezdrôtovom riešení sa na takéto problémy používa \"repeater\".

Ma niekto skusenosti s repeaterom?Rozmyslam,ze to kupim,lebo tiez riesim problem so slabym signalom a moj WiFi router ma fixnu antenu,co som prehliadol,ked som ho objednaval.Mam totiz silnejsiu antenu zo stareho routra,no je mi teraz na dve veci,ked ju nemozem pouzit na novy.Alebo kupit novy WiFi router?Moje dilemy:

http://pc.bazos.sk/inzerat/18091146/Huawei-WS320.php

http://pc.bazos.sk/inzerat/18368649/D-Link-DIR-600.php

http://pc.bazos.sk/inzerat/18274010/Wifi-router-Belkin-N-novy-original-zabaleny-F5D8235nv4.php

Poradi mi niekto?:myslim Dakujem

Odesláno

Pokud to onímatelnou anténu tak 8dB anténa to vyřeší. Dále bych v případě, že klienti podporují n normu změnil AP a nebo kousek natáhnul kabel a další AP tím směrem kam potřebuješ dosah protáhnout. Důležité je pak nastavení stejného jmena sítě, ale rozdílného kanálu aby se sítě netloukly.

Další řešení je AP směrové s vestavěnou anténou.

Repeatr moc nedoporučuji, není to stabilní a kvalitní.

Odesláno

MotoMoto, natáhnout další kabel není problém, myslíš že je možný ještě jeden wifi modem nějak napojit na ten stávající a dát ho někam blíž k místu kde chci mít signál?? Nebo co mám koupit?

Odesláno

Přesně tak, na stávající router napojíš ethernet kabel který potáhneš směrem tam kde chceš mít signál, tam připojíš druhý, ale nejlépe jen AP tedy přípojný bid a vytvoříš další wifi síť. Ideální je nastavit stejné SSID tedy jméno a heslo a různé kanály, alespon ob jeden kanál. Pak můžeš se v prostoru pohybovat bez problémů a nebudeš řešit ke které síti se připojuješ.

Jaký vhodný typ, asi nějaký Airlive. Pozor ne další modem/router, ale jen AP, jinak to budeš muset složitě nastavovat.

Odesláno

Jaký D Link máš. On to asi nebude jen modem, ale spíš router. Trochu to tu popiš. Pokud má alespoň dva Ethernet vstupy tak by neměl být problém. Jo něco takového, ale spíš bych koukal aby to už mělo i N a nejen B a G normu.

Třeba tohle:

http://access-pointy.heureka.cz/intellinet-wireless-2t2r/?order=2

Odesláno

Aha, tak to už je jiná liga. Tem D-link je normální modem od O2, takže to stejně asi nepůjde, navíc nemá wifi, čehož jsem si všiml až teď:(

Teď bych měl mít půjčenej nějakej wifi router od bráchy, prý mo měl napojenej na svůj modem aby měl doma wifi, tak ten by měl fungovat, jen zatím nevím co je to za typ, potom bych napsal co a jak, stejně ani nevím jak bych tam ty pásma nastavil.

Odesláno

Hele samotné modemy pro ADSL se neprodávají cca 7 roků. Takže to nebude jen modem. Spousty lidí tomu tak říká, ale většinou to je router, modem a switch dohromady, někdy doplněný o wifi. To že to wifi nemá je naopak jednodušší.

Prostě k tomu wifi přidáš. Nic složitého, ale nejlepší je se obrátit na někoho kdo tomu trochu rozumí a nastavytí heslování a cryptování.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak mám doma od bráchy další router, edimax br-6304wg, připojil jsem ho na ethernet kábl a objevila se mě další wifi síť, kterou měl brácha vytvořenou doma, ale nevím teď jak to přejmenovat na tu svou stávající wifi síť, abych z něj udělal ten bod wifi.:myslim

Odesláno

Ten bod máš vytvořený a pokud k němu máš přistupové heslo tak nic neměň a nech to tak a připoj se. Jinak musíš připojit ten router kabelem nejlépe k PC, zadat stejnou adresu IP, vlézt do nastavení a vytvořit tam nastavení Wlan a tak dále a tak dále.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...