Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No já to svoje koupil za 40 a zhruba 2x tolik jsem do něj už vrazil, ale mám ho už 4 rokem a zatím si na něj nemůžu víceméně stěžovat. Jen když něco odejde, tak to stojí za to :D:D

Odesláno

Jerry205 - elektrony, GTI sedačky, poté další komplet GTI sedačky (polokůže) původní se roztrhaly, komplet nová spojka od Sachse, nový tlumiče od Sachse, brzdový kotouče + hadičky a trubičky, 2x nový parohy, rozvoďák + napínací kladka, řemeny, repase zadní nápravy, komplet nová přední náprava - (ramena, stabilizátory), silenblok v motoru, nový ostřikovač, rozbité GTI boční lišty, nový výfuk, KN kit sání, fólie, šíbr, laděná koncovka výfuku + průběžné opravy jako destičky, olej, rozbitá světla+ přídavné dálky od kamínků + samozřejmě práce servisu (nic jsem si nedělal sám) a další drobnosti. Pravděpodobně jsem na pár věcí zapomněl, ale myslím, že tohle stačí........

Odesláno

No víceméně skoro všechno je běžná údržba u takhle starého auta - já taky neřikal, že jsem z toho udělal raketu. Jenom mě každá běžná údržba stojí okolo 15 litrů :)

Proti Fabii RS ??? Nemám nic. Jen mě tehdy štvalo, že než jsem ho ve 190 předjel, tak mě to sežralo skoro i nádrž a on si to hnal za pár litů nafty :D:D

Jinak mít pár set zbytečných tisíc, tak bych za přečipovanou žlutou Fábku RS nezlobil - to? asi tak vše.

Odesláno

Bohouši : účinnost TDi a GTi je ve 190 (bráno při konstantní rychlosti) zhruba stejná (max. 5% o které vychází účinnost u nafty lepší) Ono mu to v těch 190 žralo skoro stejně.

Odesláno
Napsán autorem Jerry205

no já sní jezdím tak do 7 litrů a manželka se vejde do 5 , ale nemám jí žlutou ale černou

No když tak nad tím přemýšlím, tak na tý barvě bych ani tak nelpěl, ale ta žlutá se mě líbí asi nejvíc a červená nejmíň :D:D

A jak je to teda se spotřebou při těch cca 190 ??? Já bych tu spotřebu u mého GTI odhadoval tak kolem 15 litrů......

Odesláno
Napsán autorem Jerry205

no já pomalu nejezdím, takže i na trochu širší silnici kde je přehled jedu, a průměrná je u mě maximálně do 7 litrů, nikdy jsem snad nešel přes

To je krásný, na 7 litrů se ani při normální jízdě nedostanu. Ale ten vír v nádrži mě stál za to jak ten chlapík koukal když jsem ho nakonec předjel. Zřejmě počítal s tím, že po nájezdu na dálnici (kde jsem ho potkal) dá plnej a zmizí tý starý 205 v dáli. No a potom mě ve 190 mě uhnul. Takhle rychle sice už moc s mým dědou nejezdím, ale tentokrát jsem si nemohl pomoct. Je ale klidně možný, že si řekl, že nebude blbnout a zvolnil, protože kdyby ještě chvíli zrychloval, tak mám smůlu :):)

Odesláno
Napsán autorem Jerry205

wow, poslední navážka je docela dost super, nechápu o jakém střepu to mluvíííš ???

navíc , škoda, že tu není v čem jezdíš :-)))

Ad střep - rozlišuji auta podle stavu, nikoliv podle stáří. A co si budeme namlouvat, dobře 90% 205GTI, co se u nás vyskytuje, je šrot. Nicméně, řeč byla spíš o zbastlu - což je u mě splácanina něčeho, co se dohromady nikdy nemontovalo, a to především z důvodu nesouladu jednotlivých dílů. A je mi líto, ale pro 205 1,4 s namatlaným motorem z GTI, natož pak 16V, nikdy jiné označení mít nebudu. Běžná verze 205ky na to nemá vůbec nic - ani podvozek, ani brzdy, prostě nic. Jediné, co by se dalo použít, je úplně holá karoserie - i bez přední nápravnice. A beztak to nemá nejmenší smysl - aby taková přestavba měla smysl, muselo by se použít CELÉ GTI na díly, a to už přijde levněji a mnohem lépe to GTI koupit hotové jak je - kdo chce a je ochoten zaplatit kvalitu, jej sežene. Zaplatit kvalitu ovšem neznamená 15tis...

Co se mě týče, samozřejmě vůbec žádné auto nemám a nikdy jsem neměl, jezdím pouze vlakem, a vše co jsem tu kdy naspal o autech jsem si vymyslel nebo někde přečetl. Nemám dokonce ani řidičák protože je mi teprve 15, a to ještě řidičík mít nemůžu. Ale až budu velkej kluk taky si koupím GTI :papa

Odesláno
Napsán autorem Jerry205

:-))))) ok ok

To teda nic moc odpověď, čekal jsem drsnější :D;)

GTI pro fandu = nákup za 1000-1500CHF + 10tis dovoz + 10 tis papíry, přepis atd + 50tis servis a kravinky (celý podvozek - ramena, tlumiče, brzdy, gumy, rozvody atd), a máš auto ve stavu v jakém jej tu (skoro) nikdo nemá. Jsou lidi, co do toho nacpou ještě víc (viz Jehlix a jeho 16V, to je snad stavem nejlepší 205, co jsem tu kdy viděl).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...