Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím :papa

Možná hloupá otázka ale chtěl bych se zeptat jaky vliv má na chod motoru zaneseny vzduchový filtr?Čeka me výměna jelikož ho mam dost špinavý az cerny ale na chodu motoru to nijak nepocituji.Vymenim ho určitě,jen me zajímá jak to tam vlastne funguje s tím vzduchem.

:roker

Odesláno

No taky je dobré myslet na 2 věci:

1. na značku filtru - aby opravdu filtroval

2. na provedení filtru, nevím jak u 307 ale u 406 byla na orig. filtru ještě buničina, která u většiny druhovýroby nebyla a zbytečně se pak špinila váha vzduchu.

Odesláno
No taky je dobré myslet na 2 věci:

1. na značku filtru - aby opravdu filtroval

2. na provedení filtru, nevím jak u 307 ale u 406 byla na orig. filtru ještě buničina, která u většiny druhovýroby nebyla a zbytečně se pak špinila váha vzduchu.

Aku mas skusenost so znackou Alco? Inu znacku u nas totiz neviem kupit :grr (ta bunicina je aj na filtri pri 307-cke)

[upravil dne 23/4/12 20:14 od JanoRS]

Odesláno

v peu maju purflux to co potrebujes, ale to mas asi odruky.

inak cena nema daleko od tej co sa predava kadetade po vselijakych shopoch...

hladaj shopy co maju zasielku gratis

napriklad damoslovakia.sk, objednaj aj oleje a hned mas postovne gratis. :)

ja kupujem mann

Odesláno

tak maximalne rok ho tam uz necham a budem hladat inu znacku. ked som ho teraz menil tak ma zaujalo popraskane tesnenie - po 2 rokoch pouzivaia som to necakal :myslim preto som si chcel potvrdit tuto skusenost, dik chlapci:super :papa

Odesláno

bacha na znacku purflux, ne vsechny unas jsou orginalni. minuly rok jsem taky kupoval purflux a uz pri koupi se mi nezdal. doma jsem zjistil ze, boky filtru prosvitaly coz tudy moh pekne leted bordel do motoru (nebyl slepen...), pak jsem na strankach purfluxu zjistil rozmery filtru, jelikoz purflux nahradil typ filtru na vyzsi rozmer, tak mnou koupeny presto ze mel byt vetsi mel rozmery stareho modelu filtru. ( do 1.6hdi) nakonec jsem koupil levnejsi Filtron ktery vizualne je ok.

Odesláno

no jo, jenze jsem chtel kvalitni purflux, a ono tohle... Champion vim ze je znacka, ale se mi zda ze jsou dost levne... proc? chtel jsem koupit Championa, ale nikde nemeli v te dobe. ted chci koupit olejovy, po zkusenostech s purfluxem nevim ted jakou znacku, sel bych i do Chapiona, ale...

Filtron i Starline jsem mel oba v ruce, vizualni rozdil byl mezi nema

• O 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj,

trochu:xvul ale k tématu...

měnili mi vzduchový filtr nedávno...teď jsem si cca po dvou týdnech všiml, že šrouby krabice, ve kterém je filtr, jsou dotaženy správně - vše dosedá, ale přesto mám jednu stranu spoje (na obrázku červeně) odchlíplou cca 3-5 mm a vidím pěnu filtru, která je zmáčklá, pod tlakem...takže těsní???

předpokládám, že to nepřisává vzduch mimo určenou cestu....nebo mám to nechat, ať si to mechanik rozebere a znovu složí, nebo to nemám řešit?

díky

post-22227-14109624487716_thumb.jpg

[upravil dne 22/5/12 16:05 od Milhausekkk]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...