Altman Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 Dobrý den před nějakou dobou jsem nechal v servisu měnit kompletní spojkovou sadu (lamela, kotouč a ložisko) kvůli divným chrčivým zvukům v motoru. Po výměně chrčivé zvuky ustaly ale teď se po sešlápnutí spojky ozývá takové jakoby pískání nebo švrčení nebo jak jinak to mám popsat. Kolega (docela zdatný automechanik) říkal že v servisu zapomněli promazat nějaké ložisko a prý to kvůli tomuto vydává podivné zvuky. V servisu jsem se to pokoušel reklamovat ale prý s tím nic nesvedou-dle svých slov namontovali všechno správně a za nic nemůžou, jedný se prý o vadu dodaných dílů. Já už taky na to nervy nemám a radši bych to svěřil známému, servisu už po téhle zkušenosti nevěřím. Neměl by někdo návod jak se k ložisku dostat, promazat ho a problém tak úspěšně vyřešit? Já jako programátor budu kolegovi dělat maximálně tak křena ale aspoň se taky něco přiučím. Jinak jedná se o Peugeot 206 r.v. 1999 motorizace je 1.4 benzin. [upravil dne 22/4/12 08:18 od Altman] Citovat
Gabriel 307 Odesláno 22. duben 2012 Odesláno 22. duben 2012 Ahoj,ja ti neporadím,ale napíš o jaké auto se jedná v jaké motorizaci popřípadě rok výroby. Citovat
Altman Odesláno 22. duben 2012 Autor Odesláno 22. duben 2012 Moc se omlouvám. Jedná se o Peugeot 206 r.v. 1999 1.4 benzín. Citovat
ozzy56 Odesláno 22. duben 2012 Odesláno 22. duben 2012 při výměně spojky se žádné ložisko nějak speciálně nemaže, buď je samomazné (spojka),nebo mazané olejem (převodovka), když po sešlápnutí pedálu spojky slyšíš šustění, je to zvuk vypínacího ložiska spojky, který je celkem normální...,někdy to nové ložisko prostě dělá a postupně se provozem utiší, nebo taky ne a začne být moc hlučné (stává se to i u značkových ložisek)--potom máš přece záruku na odstranění vady... P.S. nic se tam nepokoušej mazat, to ložisko namazat nejde:bojim Citovat
Altman Odesláno 22. duben 2012 Autor Odesláno 22. duben 2012 Hmm, tak radíte si toho nevšímat a jezdit s pískacím autem/ložiskem? Nerad bych aby mě někde nechalo. Se zárukou na odstranění vady to bude trochu problém. Jak jsem psal, servis se k tomu staví zády a spojková sada byla kupovaná za výhodnou cenu a bez dokladu (tedy bez záruky) takže pak připadá v úvahu jen výměna kus za kus. Citovat
koblih69 Odesláno 22. duben 2012 Odesláno 22. duben 2012 Co bez záruky? Asi ti nerozumím:myslim Citovat
Altman Odesláno 22. duben 2012 Autor Odesláno 22. duben 2012 Prodávající tvrdil že auto prodal a spojková sada mu po něm zbyla, navíc byla za takovou cenu že ji nešlo odolat. Citovat
koblih69 Odesláno 22. duben 2012 Odesláno 22. duben 2012 No je zbytečný to nějak rozvíjet, stalo se. Nevím jaká byla cena ani přesně co je to za motor, ale ceny celých sad pro tenhle motor jsou někde kolem 3,5 tis takže to nevidím nijak tragicky i kdyby se to ložisko mělo vyměnit. Celá špatná určitě nebude. Chvíli bych pojezdil jeslti si to nesedne a když ne tak pak bych zajel někam kde se na to kouknou. Citovat
ozzy56 Odesláno 22. duben 2012 Odesláno 22. duben 2012 taky bych to nijak nehrotil--normálně jezdi a uvidíš, zda se ložisko utišuje,nebo z něj jde skřípání,hlučné pískání atd....,potom nech hned vyměnit jen to ložisko,když je spojka celá nová... Citovat
Altman Odesláno 22. duben 2012 Autor Odesláno 22. duben 2012 Děkuju mockrát za rady. Tahle sada byla značková LUK a prodejce ji právě ani nestačil namontovat. Nechal mi ji za patnáct stovek. Přece jenom neměli byste nějaký návod jak se k ložisku dostat? Známý by to zvládnul asi i bez něj, jen se bojím že je to trochu něco jiného než jeho Passat, tak bych mu to rád usnadnil. Nějak se mi nelíbí že auto není ve stoprocentní kondici a radši bych to nejradší řešil ihned. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 k ložisku se dostaneš třeba po dem. spodního krycího plechu (pod setrvákem),nebo po dem. plast. krytky na skříni převodovky (většinou bývá),nebo směrem od vypínací páky spojky ovšem nebude to nic platné--to ložisko je oboustranně kryté a žádný tuk nebo olej do něj nedostanete, můžete navíc pocákat olejem přítlačák a lamelu a tím pádem je celá spojka znovu na výměnu:( Citovat
Altman Odesláno 23. duben 2012 Autor Odesláno 23. duben 2012 Díky, díky. No ale podívat se na to můžeme.Nevím, napadlo mě...nemohli to ložisko třeba obrátit? Počkejte, takže není nezbytně nutné sundavat převodovku? V servisu říkali, že ji sundat museli. Citovat
ozzy56 Odesláno 24. duben 2012 Odesláno 24. duben 2012 ložisko otočit nejde,pak by byla spojka nefunkční..., pro výměnu ložiska se musí dem. převodovka Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.