Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdravim vas

vcera pri prekarkovani auta mi zacala svietit kontrolka dobijania, zaujimave na tom je to ze svieti asi na 50% vykonu svietivosti, kym este nesvietila \"stale\" a zhasla po nastartovani tak svietila na 100% ako ostatne kontolky. Dalsi problem ktory nastal bol ten ze ked som skusal na druhy den nastartovat tak baterka bola vybita.

Pomozte kde hladat chybu. Zatial som dal nabijat baterku.

P406, 2.1TD, 190tis. km

[upravil dne 9/4/12 11:52 od javko66]

Odesláno

uhlíky v regleri si pozeral? ja by najprv to pozrel, a druhá vec, ak nie uhlíky , celý regulátor vymeniť, ešte môže byť jedna vec, diodový mostík v alternátore sa porúčal do väčných lovíšť, preráža ti niektorá dioda........... asi toto tam môže byť, pekný deň

Odesláno

Stejný problém u mě nastal při vyndaném klíčku svítila kontrolka dobíjení a byla to vadná dioda v regulátoru alternátoru. Buď sehnat jiný regulátor nebo vyměnit diodu.

Odesláno

este som nic nepozeral, nic nerozoberal, pozrem sa na to cez vikend, ale diki za prvotne tipy

ked to prekontrolujem tak dam vediet ako to dopadlo :)

Odesláno

Koukni na svorku B+ jeslit je dotažená , pokud tedy prosvicuje kontrolka jen z 50% jeslti jsme to dobře pochopil tak je to větším rozdílem napěti mezi svorkou B+ a D+ kde může být rozdíl max 0.5V . V tom případě by to měl být regulátor nebo prokoplá Dioda na můstku :)

Odesláno

Koukni na svorku B+ jeslit je dotažená , pokud tedy prosvicuje kontrolka jen z 50% jeslti jsme to dobře pochopil tak je to větším rozdílem napěti mezi svorkou B+ a D+ kde může být rozdíl max 0.5V . V tom případě by to měl být regulátor nebo prokoplá Dioda na můstku :)

Odesláno

Priatelia moji,

uz ste niekto vyberal ten altik? Neviem ako sa dava dole remen. Da sa to spravit aj doma ci sa musi ist s tym do servisu?

zdoraznujem ze sa jedna o motor 2.1 TD :)

[upravil dne 10/4/12 18:40 od javko66]

[upravil dne 10/4/12 18:46 od javko66]

Odesláno
Priatelia moji,

uz ste niekto vyberal ten altik? Neviem ako sa dava dole remen. Da sa to spravit aj doma ci sa musi ist s tym do servisu?

zdoraznujem ze sa jedna o motor 2.1 TD :)

[upravil dne 10/4/12 18:40 od javko66]

[upravil dne 10/4/12 18:46 od javko66]

nestačí vytiahnuť regler? neviem si predstaviť koľko máš miesta , ja mám 2,0 HDI 66kW tak nemám tušenia ani kde ho máš umiestnený , to by ti môhli poradiť chlapci , čo majú také motory ako ty ...

[upravil dne 10.4.12 22:21 od lacoceco]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Problem vyrieseny!

Takze nutna a postacujuca vymena pozostavala z kruzkov (5,5€) a reglera (11€). Odfotil som povodne diely, ktore som vymenil, kruzky mali uz drazku z uhlikov no a samotne uhliky boli tiez kratke asi z 2/3 vydrate :-), regler sa kupuje spolu s uhlikmi. Suma sumarum 16,5€ a altik opat nabija :cool:

Samotny altik sa da vybrat aj doma, napinacia kladka ma v sebe otvor(stvorhran), ktorym sa uvolnuje remen aby sa dal vybrat. Spravili sme si doma pripravok aby sme tu kladku mohli lahko uvolnit. Altik je uchyteni dvoma skrutkami (16-tky). Aby som vybral altik uplne von dal som dole aj olejovy filter. Moznost bola este vytiahnut hadicu chladenia z chladica ja som sa rozhodol pre ten olej.filter.

Hadam to niekomu pomoze a mozno aj mne keby sa to opat pokazilo aby som vedel ako som to robil :D

post-38470-14109623683616_thumb.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak priatelia

dlho som sa netesil, znova ta ista zavada opat kontrolka svieti na 50% a mozna aj menej, baterka vybita, tak som zvedavy co sa pokazilo tento raz, ked to rozoberiem tak napisem kde je chyba,... absolutne nemam na to naladu, niekedy v buducom tyzdni sa k tomu dostanem

Odesláno

pokud jsi tedy měnil regulátor je to jasně diodoví můstek. Manipulací a otřesi s alternátorem se vadná dioda mohla zase chytnou a chvíli šlapat..

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...