Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

jo to jsem zapoměl napsat že ta kolegyně přítelkyně dostala výpověď takto po podepsání výpovědi,dělala ve fabrice ještě 2 měsíce a potom jí daly 3 měsíce odstupné.

Odesláno

no jasne kdyz ji to daji posledni den v mesici tak bude delat uz jen 2 kdyz prvni den v mesici tak bude delat 3 mesice proste ten mesic v kterem to podepise + nasledujici dva bude jeste pracovat. A muzou ji to dat kdykoli. Nasledne po tech 2 mesicich se musi nahlasit do prace pokud nic mit nebude a podpora v nezamestnanosti se o ty 3 mesice odstupneho odlozi.

Odesláno

dovolím si zne/využít tohle vlákno, páč dotaz se také týká výpovědi :) .

Dávám výpověď v práci a měl bych nastoupit rovnou do jiného zaměstnání. Nikdy jsem v týhle situaci nebyl (vždy jsem šel na pracák a pak hledal...to si s dětma nemůžu dovolit), proto nevím, zda požadovat nějakou smlouvu již 2 měsíce předem. Kdyby neexistovala zkušební doba, neptal bych se, ale takhle je mi ta smlouva skoro k ničemu. Nastoupím a druhej den mně můžou vyrazit.

Jak jste to řešili Vy?

Odesláno

jj presne ako pise oddie,

okrem toho ak mas odrobene roky este stale mozes ist na pracak pre podporu... aspon u nas to tak

je ze ak si za posledne 4 roky aspon 3 roky robil, mas narok na 50% z denneho vymeriavacieho zakladu

za posledne roky na 6 mesiacov.

denna vyska davky x pocet dni v mesiaci, alebo denny vymeriavaci zaklad x 50 % x pocet dni v mesiaci

Takze istota ako taka tu je.

zial zazmluvnit si pracovne miesto funguje iba tak v TOP manazmentoch kde si aj po

mesiaci prace nechaju vyplacat slusne odstupne (zlate padaky) :D

Odesláno

oddie: to mám vyřešeno :)

Marcel00: já mám pocit, že pokud tu dáš výpověď sám od sebe, že nárok na podporu nemáš...nebo to ještě nezavedli?

[upravil dne 20/8/12 08:51 od milhaus]

Odesláno

nene, pochybujem ze u vas je to ine...

ak das vypoved aj sam od seba vznika ti narok na podporu, vzhladom na odpracovane mesiace/roky a odvadzanie

prispevku do fondu nezamestnanosti. na SK to tak je. takze pohoda, ale pochybujem ze by to u Vas bolo ine,

tento zakon ma podobu EU, tak pochybujem ze by ste to mali inac.

edit: tak som nieco nasiel a mate to skoro totozne.

http://www.mesec.cz/clanky/kdo-ma-narok-na-podporu-v-nezamestnanosti/

http://aktualne.centrum.cz/finance/grafika/2011/12/06/podpora-v-nezamestnanosti-zprisni-podrobny-prehled/?cid=726585

[upravil dne 20/8/12 09:56 od Marcel00]

Odesláno

Tak je to takhle:

\"Od roku 2011 dostane nižší podporu v nezaměstnanosti ten, kdo z předchozí práce odejde „dobrovolně“, tedy sám podá výpověď nebo ukončí pracovní poměr dohodou.\"

nicméně pracák je až ta poslední možnost, pokud se něco podělá. Díky. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...