Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte pežotáci mám taký problém, asi hučí prevodovka robí to len pri určitej rýchlosti a ked pridám tak to prestane robí to na 3 a 4 rýchlosti. Myslel som že bude málo oleja v prevodovke dal som ho vymenit ale robí to stále. Peugeot 307 1,6hdi 80kw.

Odesláno

No servisák mi povedal že oleja tam bolo dost olej je tam teraz shell spirax vyskozitu teraz na rýchlo neviem ale viem ze na nádobke bolo napísané určený pre prevodovky PSA. A je to teda nejaká závada? Dufam že tam neodišlo nejaké ložisko alebo čo.

Odesláno

Mám stejný problém. Jak sundám nohu z plynu a jedu setrvačností tak to je hukot!!Nejvíc to dělá na trojku. Olej jsem měnil a nepomohlo!Může mi někdo poradit kde přesně najdu kód převodovky??

Odesláno

Mne huci tiez uz dost dlho. Zacina pri cca 55km/h pri 60 huci max. po 70 odznieva, potom od 80 do 85 tak jemne a od 110 do 120 stredne hucanie. Hucanie mam nezavisle na zaradenom rychlostnom stupni.

Uz dlhsie rozmyslam co stym robit. Ci kupit z vrakoviska nejaku prevodovku a prehodit alebo tu moju opravit alebo sa na to vykaslat.

[upravil dne 5/4/12 18:45 od adam12]

Odesláno

Pokud olej tak jenom doporučený total Transmission BV 75W80 jiné oleje ty převodovky moc nesnášejí a rychle se to pak zhoršuje. Tím ale netvrdím, že po výměně za Total to přestane.

Problém je, že hluk většinou způsobuje nadměrná zubová vůle, takže jedině výměna kol v převodovce a nebo výměna celé převodovky za jinou z vrakoviště, ale od toho bych si moc nesliboval. Pokud to tedy vyloženě neobtěžuje tak to asi neřešit a nebo vyměnit za převodovku u které je jistě, že byla tichá.

Odesláno

Ne já jsem to lil do motoru jako prevenci. Už jsem to dělal u několika aut a nikdy se nic nepodělalo. Nalil jsem to i do mé 307. Myslím si, že je to dobrá prevence i pro turbo.

Odesláno

Po slicku obecně relativně rychle tvrdnou guferka vodítek ventilů. Zažil jsem dobré porovnání - jedna firma měla cca 20 Oktávek 1.8 a 10 jich bylo na středisku kde fanda do aut objednal Slick (v 10 tis. najetých km) . Zatímco ty bez jezdí asi dodnes ta várka se slickem začala být do 20 tis dost hlučná a okolo 100 tis. se u 9 přetěsňovaly ventily. U jednoho ne tam byla výměna motoru a už tam slicky nikdo nedal a jezdi dodnes.... tak asi tak. Mám i zkušenost vlastní někdy z úplných začátků a výsledek úplně stejný. Od té doby neexperimentuju.

Za mě určitě ne, zázraky se nedějí, používejte kvalitní olej.

PS: Než z toho vznikne flame na téma Slick, Bishops, Ekolube. PS23 ... tak chci napsat, že svůj názor nikomu nevnucuju a je možný, že dalších 99 zubních lékařů ze 100 je spokojených a Slick doporučuje. Já tedy ne.

[upravil dne 6/4/12 12:16 od koblih69]

Odesláno

Čiže sa lahko stane že stvrdnú guferá aj v prevodovke? Už som sa tešil ze to teda vyskúšam že snáď to pomôže tak ale asi zase nič. :(

Odesláno

Já nevím co se stane, tohle je zkušenost z motoru kde jsou mimo jiné i jiné teploty, ale čím si jistý jsem je, že to nepomůže ;) a pokud to pomůže tak to není dlouhodobě dobře. Ono u V3S se taky sypaly do oleje piliny a jak to ztichlo :D Ano asi by to přechodně pomohlo ( a na té bázi předpokládám, funguje většina těch přípravků pro převodovky ) je to totiž něco co udrží větší olejový film na zubech. To můžou být buď nějaké pevné částice nebo větší viskozita oleje. O tom jaký to má vliv na životnost a nebo na obtížnost řazení... se můžeme jenom dohadovat.

[upravil dne 6/4/12 12:56 od koblih69]

Odesláno

V autopřevodovkách jsem těžkej amatér, takže jenom \"odjinud\" - opotřebení nepoznáš, měří se měrkami zubová vůle a hodnoty já neznám. Ty kolečka budou asi poměrně drahý, takže metoda pokus/omyl nebude to pravé. Navíc mám zprostředkovanou zkušenost

že i když byly jednotlivé vůle po repasi Ok tak na hluk to mělo minimální vliv.

Takže bych to buď neřešil a nebo vyměnil převodovku za jinou z vraku se zárukou.

[upravil dne 6/4/12 13:46 od koblih69]

Odesláno

Jak poznám jakou převodovku mám mít??Mluvil jsem s chlápkem co repasuje převodovky a ten mi řekl že do mího auta se dávaly 4 druhy převodovek.Je to možný??Chce přesnej kód převodovky co mám v autě.:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...