Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zvuk pri brzdení

Recommended Posts

Guest mikhayl
Odesláno

Zdravím.

Pri dobrzďovaní do križovatky ( až na 0km/h) počuť od pedálov, resp. niekde odtiaľ taký pružinový zvuk. Neviete, čím by to mohlo byť?

Subjektívne si myslím, že to nie je ten zvuk čo vydáva v zime ABSko, no za posledný týždeň sa mi k tomu 2x rozsvietilo ABS svetlo na palubovke (vždy ale po vojdení do diery, po naštartovaní zhaslo - toto mi pár krát robilo aj v minulosti, tipujem to na vadné čidlo.) Inak auto brzdí dobre.

Môže mať ten zvuk súvis s ABS, alebo je niekde pri pedáli akýsi pružinový mechanizmus, čo odchádza?

[upravil dne 5/4/12 10:37 od mikhayl]

Odesláno
Mě vrzal samotný pedál, ale to samozřejmě dělalo i na místě...

mě vrže jak brzdový tak spojkový, stačí to nějak promáznout?

Odesláno

No jasně, co s tím jinýho, hlavně ne prostříkat WDčkem jak je tady oblíbený ;) ... solidní vazelínka, ideálně ve spreji aby ses tam pěkně dostal a más minimálně na rok klid.

[upravil dne 5/4/12 10:51 od koblih69]

Odesláno
No jasně, co s tím jinýho, hlavně ne prostříkat WDčkem jak je tady oblíbený ;) ... solidní vazelínka, ideálně ve spreji aby ses tam pěkně dostal a más minimálně na rok klid.

[upravil dne 5/4/12 10:51 od koblih69]

díky za tip, já bych šel hned s wdčkem :D ten skřípot je nesnesitelnej

Guest mikhayl
Odesláno

Páni, je tam teda dole pri nohách nejaká pružina, ktorá by mohla spôsobovať tento zvuk? Alebo bude chyba v ABS krúžkoch?:papa

Guest mikhayl
Odesláno

Nie, pri státi to počuť nie je - len pri dobrzďovaní na nulu, a skôr to ide od podlahy od pedálov ako od kolesa.

Odesláno

Co se týká toho ABS tak bych spíš než čidlo tipnul poškozený kroužek na polose. Takže sundat kolo a prohlídnout a raději obě strany. Ono na jedné straně praskne a pak se různě pohybuje. Jak bude kolo dole tak povol třmen, vendej destičky a vyčisti třmeny od rzi v místech kde se destičky pohybují. Musí se ve třmenu pohybovat volně. Můžeš i mírně srazit hrany ajk na obložení tak na kovové plotně destičky. Místa kde jezdí po třmenu můžeš máznout mědí.

Odesláno

Jinak s tím kroužkem jsem měl pikantní problém taky. Jezdím denně stejnou trasu a pokud jsem v jedné táhlé zatáčce jel více než předpisově ( stačilo 100 ) tak se rozsvítilo ABS - pravidelně a spolehlivě. Shodou okolností to je vele brány do Temelína tak si říkám je to asi radiace :D ale byl to nakonec jenom ten kroužek ;)

Guest mikhayl
Odesláno

Čo stojí nový? Resp., dajú sa ľahko zohnať na vrakáčoch?

Odesláno

Nepamatuju už léta že by to dělala směs. Většinou to byla vibrace desky ve třmenu. Takže jak jsem psal - srazit hrany, velmi pečlivě otlouct rez a očistit na čistý kov, máznout mědí a měl by být klid.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...