Radek Odesláno 4. květen 2005 Odesláno 4. květen 2005 minuly tyden jsem menil turbo na P405 1,9DT, protoze to kourilo a zralo olej. ted, s novym (pouzitym, ale pry super) turbem to hodne zakouri vzdycky, kdyz to predtim chvili bezi na volnobeh. co si mam o tom myslet? Citovat
Radek Odesláno 4. květen 2005 Autor Odesláno 4. květen 2005 jeste, tlaky mam perfektni, takze tu byl nazor, ze by to mohlo byt cerpadlo. Ale to by snad kourilo cerne a ne svetle? Citovat
Milhaus65 Odesláno 4. květen 2005 Odesláno 4. květen 2005 Pokud jsi jistý , že je vše OK tak jedna moje zkušenost. 405 1,9 TD s kodem motoru DHY (kat) byla OK, měl jsem takovou 2 roky. POtom jsem koupil 405 1,9 TD s typem motoru (ted nevím z hlavy přesně ale jsou jenom tyto 2 možnosti)D8B nebo D9B , ta neměla kat, byla koupena v 94 r v ČR a dělala mi asi to samé. Mají jiné čerpadla ,ale dle tech. informací , které chodili na dotazy zákazníků z Peugeotu je to známá věc a nedalo se z ni nic dělat. Měl jsem ji další 2 roky a jezdila bez problemů. Tento motor má o 1 kW vyšší výkon, lepší záběr a cca o 0,5 l menší spotřebu. Citovat
Hics Odesláno 4. květen 2005 Odesláno 4. květen 2005 Otazka je - jakej z toho jde kouř. Jestli modrej, tak prosakujou ložiska na turbu a olej se dostava sanim do motoru a to je blbý.... hodně blbý. Pokud je černej, tak nebude nejlíp seřízený řerpadlo - možná dává příliš brzo - myšleno při nižším tlaku turba moc nafty a ta se blbě spaluje. Jak neni turbo nový, tak o něm nemůže nikdo říct, že je super, pač i třá málo jetý turbo může být total šáde - nebylo dobře mazaný, jsou poškozený lopatky, nevyváženej rotor.... Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Milhaus: těsně vedle, ten druhý typ TD motoru je D8A D9B je atmosférák. Radek: nech motor plně zahřát, pak sundej hadici z IC, a vyzkoušej, jestli to neplive olej do sání. Modrý kouř je většinou od oleje. Použité turbo holt nikdy není jistota... Citovat
Neon Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Závadu jsi primárně ani nemusel mít na turbu, ale můžeš mít vadný jenom těsnící kroužky na pístech. To ti potom jde finálně olej do motoru a ten kouř je modrej a je z něj luxusně cítit olej. Já to měl stejný a spotřebu oleje jsem měl tak cca 1l/1000 km a ke konci až 1l/300 km - takže zajít k nějakému motoráři (jestli to nezvládneš sám) a on ti s přesností (většinou) určí diagnózu. Citovat
Radek Odesláno 5. květen 2005 Autor Odesláno 5. květen 2005 oddieho zkousku, jestli i toto turbo plive olej musim vyzkouset. jen me prekvapuje, ze to zakouri jen kdyz to predtim bezi na volnobeh. Citovat
Radek Odesláno 5. květen 2005 Autor Odesláno 5. květen 2005 jeste jsem se ted docetl na jednom francouzskem webovem foru na P405 (btw, naramne se podoba temto strankam), ze kdyz motor zakouri jen po chvilce volnobehu, tak to je tesneni ventilu. Pry se to da vymenit bez sundani hlavy, je to mozne? Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Jo, dá. Už se to tu dostkrát probíralo, to jsem myslel, že už máš skouklé... Citovat
Karel Č Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Dělalo mě to na 405 taky, pokud to stálo na volnoběh tak potom při prvním náběhu turba to vyfouklo modrý oblak a jinak to bylo v pohodě. Zkoušel jsem kdeco a nakonec to byly ložiska v turbu. Citovat
Neon Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Radek: detailní popis je od oddieho v sekci modely/405 a název topicu Spotřeba oleje 1,9D - je to nekdy z ledna. V tom prispevku jsem myslel tesneni ventilu a ne pistu (docela solidni ranni preklep) :) Ja to teda delal se sundanou hlavou - jedinej problem u toho je, ze se musi potom tzv. zabrousit a tro se muze udelat teoreticky snad jen trikrat - nevim co je na tom teda pravdy... Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Když se sundá hlava, musí se nechat orovnat, a to jí samozřejmě o chlup sníží. Záleží na tom, jak je nerovná, o kolik se to musí ubrat. A protože snížit jí lze jen do určité meze, je jasné, že to nejde dělat donekonečna... Maximální míra orovnání té hlavy je určena dvěma předlitými kontrolními otvory v rozích hlavy, hlubokými odhadem 1 mm - může se to orovnat jen k nim, ne hloub. Pokud zcela zmizí, další snižování už je nepřípustné. Pro to poslední zabroušení už je pochopitelně nutné použít nejtlustší těsnění. Dělat gufera na autě bez sundání hlavy má výhodu, že je to podstatně levnější. Na druhou stranu, těsnění pod hlavou taky nevydrží věčně, takže pokud to vypadá i na brzkou potřebu výměny těsnění pod hlavou, je lepší udělat všechno zarazu a pořádně - a nebo to auto dát pryč, páč to není nic levného Ale to si zas každý musí spočítat sám.... Citovat
Neon Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Tak tak - a ja prave zvolil variantu B - protože auto je r.v.96 a mam ho rad!!! Citovat
Radek Odesláno 5. květen 2005 Autor Odesláno 5. květen 2005 byl jsem na rozumy v servise, kde mi pred rokem hlavu menili. Rikaji, ze menili i simeringy na ventilech, a ze neveri, ze by tak rychle odesly. Tipovali, ze by ten kour pri rozjezdech mohl byt z nafty, pokud se uliva nektery ze vstrikovacu.Co vy na to? Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Může, pokud je ten kouř tmavý. Pokud je světle modrý, z nafty to nebude... Jinak ani nemusí uchcávat vstřik, stačí moc velká dávka na čerpadle, aby to hulilo. Ale vstřiky je dobré mít zkontrolované tak jako tak. Citovat
Radek Odesláno 5. květen 2005 Autor Odesláno 5. květen 2005 ja uz vidim, ze to bude turbo, vstrikovace, cerpadlo i ventily dohromady. neznam debilnejsi auto nez Peugeot. kaslu na to a budu jezdit dokud to pojede. Jen bych s tim potreboval zitra dojet do Parize. Citovat
Neon Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Hned to takhle nehaň - to můžeš mít jenom prostě smůlu - v tomhle bych s tebou určitě nesouhlasil! Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Napsán autorem Radek ja uz vidim, ze to bude turbo, vstrikovace, cerpadlo i ventily dohromady. neznam debilnejsi auto nez Peugeot. kaslu na to a budu jezdit dokud to pojede. Jen bych s tim potreboval zitra dojet do Parize. Zanedbaná údržba a levné opravy se podepíší na každém autě, bez ohledu na značku. S tím těžko něco naděláš, a těžko si pomůžeš někde jinde. I Mercedesí diesel se dá takhle zabít... Holt, poděkuj předešlým majitelům, pokud to kdysi sprasili (a nebo sobě, jestli jsi to dlouhodobě ojebával). yhle diesely zas tak špatný nejou, patřej spíš k tomu lepšímu, své kategorie. Holt, přeju příště víc štěstí ve výběru, a? je to cokoliv... Citovat
igor.sk Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 A keď to dymí na bledo od tých 2500-3000 ot/min. Ale slabo! 309 1.8.td 92rv:( Inak olej to moc nežere. cca 1 l od výmeny do výmeny tých 10 000 [Editován dne 5/5/05 igor.sk] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.