Guest lilNoth Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 a budeš dotahovat tu vůli na hřebenu řízení? ericc ako sa ti prejavuje tato vola??? Citovat
ericc64 Odesláno 28. listopad 2014 Autor Odesláno 28. listopad 2014 http://www.peugeot-club.com/topic/97591-206-rc-buchanie-v-prednej-naprave/ aspon si myslim ze to robi riadenie ,, vsetko ostatne je vymenene ... Citovat
ericc64 Odesláno 1. prosinec 2014 Autor Odesláno 1. prosinec 2014 Pokracuje sa ... Ocistenie prednych blatnikov , zhodenie zadneho naraznika a ocistenie ... Striekanie zadnych brzdicov , len ta predna cast ... zadna cast je stale na aute ,,, neviem ci ju mam zhodit a poriadne nastriekat vonku , alebo ju strieknem na aute ... Zatial len zakladna farba , je do ruzova Auto sa pojde natriet zo spodu a pod blatnikmi ciernym asfaltovym penetrakom .... Zhodili sa komplet zadne brzdice .... Dala sa nova vazenila , ocistili a su pripravene na striekanie ... Zhodili sa predne brzdice a nahrubo ocistili od velkej spiny ... Su na predaj keby niekto chcel aj spolu s hadickami A pretesnil som jednu hmlovku ... Jedina jedna hmlovka sa nerosi, soferova strana ... Druha hmlovka a svetla sa rosia ... Takze pretesnil som tu hmlovku co sa rosi , dufam ze to bude uz OK a na svetla sa vyseriem , s nimi sa uz babrat nebudem, kupim casom nove ... Zhodila sa nadrzku na ostrekovace a predna kapota ... Citovat
ericc64 Odesláno 1. prosinec 2014 Autor Odesláno 1. prosinec 2014 A ide sa dalej ... Poloosi von , naboje von ... Vymenene lozisko na poloosi , uz sustalo ... Manzety boli vsetky OK , s nimi sa nerobilo nic ... Nasledovalo ocistenie + cierna farba ... Nastriekanie zadny brzdicov na cerveno ... Takze tie su uz na komplet , len potom nahodit ... A poskladanie Brembo , nalepena nalepka ... Brzdy tym padom komplet hotove , uz len nahodit potom spolu s novymi kotucmi a dostickami ... Dalej sa z auta vyhodil vodny chladic , klima chladic , vypustil sa olej zo serva a komplet sanie ... Motor uz moze ist v podstate von, treba zhodit uz iba vyfuk ... Citovat
ericc64 Odesláno 1. prosinec 2014 Autor Odesláno 1. prosinec 2014 Vyfuk von ... Nad vyfukom boli 2 ochranny plechy ... Jedna mala cast nad koncovkou vyfuku , ta bola v pohode a potom velka cast nad velkym tlmicom ... To ale sproste hlavy v Peugeote moc nedomysleli pretoze ten velky plech je spojeny z dvoch tenkych ... Z vrchu a zo spodu neboli nejake hrzdave, ale ked som ich rozdelil, v strede su ako liska ...Takze opucujem ten ktory je v lepsom stave, natriem ho nejakou farbou co bude po ruke a dam spat iba jednu tenku cast, druhu vyhodim prec ... Najradsej by som to vyhodil prec uplne , ale ked tomu nakladam, tak sa vyfuk dost hreje, podlaha je tepla , tak radsej tam tu jednu tenku cast dam, spolu aj s tou castou nad koncovkami ... Vsetko bolo uz pripravene na vytiahnutie motora, tak sa nam ho podarilo vytiahnut """ Home made zdvihak na motor """ Ako prve sa hned vyhodili zvody , pretoze som bol zvedavy, kde to tam ku*va fuci ... Ale problem, pretoze sme nezistili nic ... Zvody prasknute nie su , tesnenie vyzera byt uplne v poriadku, ziadne cierne miesta od sadzi ani nic podobne ... Podozrievame , ci to nefucalo cez pletenec na katalyzatore co je ... Na pohlad vyzera byt tiez OK , ale tak bohvie .... Takze skusime to vyriesit tak , ze spojime zvody s katalyzatorom , zablentujeme obidva konce a pustime tam vzduch , odtlakujeme to , ak to tam niekde fucalo, tak potom na to prideme, tlak musi uchodit ... Pokial to tam fucat nebude nikde, tak to potom muselo fucat uz jedine na tesneni , ale kde tam to neviem ... Ked uz je motor vonku , padlo rozhodnutie, ze sa zgeneralkuje uz aj hlava . Nakoniec to bude teda vacsie generalka To som sice vobec neplanoval, ale ked sme sa pozreli cez vyfukove potrubie na ventily, nevyzerali chudence najlepsie , takze ked uz to je vonku , bola by blbost to dat v takom stave spat ... Motor ma podla budikov 205 000km, co nie je az tak malo na RC ktoremu sa naklada .... Takze hlava pojde von a dam ju spravit chlapikovi ... Prerovnat , zalapovat ventily, vymenit gufera ,atd ... Potom to cele poriadne pretesnit ...Tak isto sa da spravit aj generalka alternatora a startera , ked uz to je vonku, pretoze ten si neviem predstavit, ako by ho clovek vytahoval na aute ... Ocistenie motora .... 2x oplach Arvou ... najvacsia spina je prec ... Prisli aj podlozky pod sroby ... Toto vsetko sa spravilo minuly tyzden ... Tento tyzden sa rozoberie hlava a zanesie chlapikovi spravit ... Popritom chcem este zhodit napravnicu , opucovat , vymenit ulozenie stabilizatora a pozriet sa na to riadenie, ci sa tam da nieco dotiahnut Potom ma caka este opucovanie spodku auta a podblatnikov , nasledne natrietie penetrakom ... No a nakoniec poskladanie motora a vsetko nahodit spat dalsie fotky neskor ... Citovat
Tony Stark Odesláno 1. prosinec 2014 Odesláno 1. prosinec 2014 Nic jiného k tomu snad napsat/říct ani nejde. Prostě Citovat
Guest lilNoth Odesláno 1. prosinec 2014 Odesláno 1. prosinec 2014 vidno, ze to robis pre radost rad by som sa niekedy pustil aj ja do niecoho takeho ale ked som to tak pocital... 2-3 tisic eur by mi trebalo aj s nastriekanim auticka... a vymenou tehlice plus som dal rezervu 300€ keby nieco na podvozku trebalo menit a novym vyfukom na mieru od znameho... Citovat
ericc64 Odesláno 2. prosinec 2014 Autor Odesláno 2. prosinec 2014 Nastriekat auticko by trebalo aj mne,keby to chcem TOP , pretoze lak uz je dobuchany dost, hlavne predna cast, kapota, naraznik , od kamienkov ... Ale tak ja to nemam ako lestenku , takze ma to az tak netrapi Ja uz vacsinu auta mam spravene , caka ma este repas zadnej napravy niekedy, ale to asi az buduci rok, musi este vydrzat , pretoze tento servis ma vyjde na dost € Citovat
Guest lilNoth Odesláno 3. prosinec 2014 Odesláno 3. prosinec 2014 Nastriekat auticko by trebalo aj mne,keby to chcem TOP , pretoze lak uz je dobuchany dost, hlavne predna cast, kapota, naraznik , od kamienkov ... Ale tak ja to nemam ako lestenku , takze ma to az tak netrapi Ja uz vacsinu auta mam spravene , caka ma este repas zadnej napravy niekedy, ale to asi az buduci rok, musi este vydrzat , pretoze tento servis ma vyjde na dost € no moje uz raz bolo predchadzajucim majitelom ale nie po buracke... a predok, nenormalne obuchany od sutrov inac co stoji taky komplet repas prednej a v tvojom pripade aj zadnej napravy? Citovat
ericc64 Odesláno 4. prosinec 2014 Autor Odesláno 4. prosinec 2014 lilNoth : Zadna naprava vyjde cca 250€-300€ ...Myslim tym cisto len repas napravy, vymena lozisiek, prachoviek, atd ... Predna naprava, to uz zalezi co pod tym myslis , ci vymenit vsetko A tiez za ake diely ... Ja mam menene : ramena , tycky riadenia, capy riadenia , stabilizacne tycky ... este idem menit gumenne silentbloky priecneho velkeho stabilizatora .... tlmice nemenim .... a tiez pridu na rad komplet brzdy ... Hlava je uz inak hotova , pondelok sme ju rychlo vyberali a odniesli chlapikovi este v ten vecer ... Ani som ju nestihol pofotit , takze fotky nemam , ale ventili boli riadne zasrate , na niektorych suplajdi sadze , atd ... Volal ze uz je hotova, treba ist uz len pre nu , takze zajtra alebo kedy uz bude doma ... Skladat sa bude buduci tyzden ... Mam len fotku piestov , ktore cakaju na ocistenie ... Nastriekal som ochranne plechy zo zvodov , vodnej pumpy a vyfuku ... Nastriekane aj sanie ... A vyko ventilov na cerveno ... Dnes prisli aj komplet kvapaliny a nejake vecicky na vymenu ... Citovat
ericc64 Odesláno 10. prosinec 2014 Autor Odesláno 10. prosinec 2014 (upraveno) Vybral som z auta kulisu radiacej paky , chcel som sa na to pozriet, ci sa neda s tym nieco spravit , vymedzit nejako volu , lebo paka ma dost velku volu , plava ... Na moje auto ziadny short shift neexistuje, kedze tam mam lanka ... Zistil som ale ze stym nespravim nic takze som to aspon premazal vazelinou a spodny kryt nastriekal striebrenkou ... Dostal som info ze samotna vola vznika hlavne v prevodovke ako takej, takze s tym nespravim nic , co uz ... Dosiel aj balicek z UK , cervene pancierove hadicky Predne stare mam uz vonku , horsie bude povolit tie zadne a vymenit, lebo su dost zahrdzavene, dufam ze to povolime a neudrbeme trubku Tieto nove hadicky ale budu trochu dlhsie , predne budu dlhsie urcite , pretoze tie Brembo brzdice maju inde vyvod na hadice ako seriove brzdice a zadna hadicka bude dlha iba jedna ... Pretoze jedna stara hadicka ma 24cm a druha 20cm , nove su dlhe 25cm , takze ta jedna bude dlhsia az o 5cm , predpokladam ze sa to tam ale niekde ohne takze s tym hadam nebude problem ... Hlava nachystana , hotovy uz aj zrepasovany starter a alternator - menene uhliky, puzdra ... Vyhodili sa zbytky klimy a zbytocny plech ktory bol na pravej strane riadenia ( otvor na pravostranne riadenie ) ... Ostal uz iba chladic v pristrojovke, koli tomu ale celu pristrojovku davat dole samozrejme nebudem .. ( aspon zatial ) Zhodili sme dole aj prevodovku ... Napadlo nas, ze keby nahodou bola spojka uz K.O tak teraz by sme ju vymenili jednoducho . Tak sme to otvorili , ale spojka je O.K , aj lozisko , takze sme to len zlozili spat ... Ked som kupoval auto pred 3 rokmi, majitel mi hovoril ze menil nedavno spojku, tak asi ju vazne menil Chvalabohu ... A pustili sme sa do skladania motora ... Treba este nahodit remene , potrebujem kupit novy, kratsi klinovy remen, kedze klima je fuc ... Nahodit zvody , ktore chceme este odtlakovat , ci to niekde nefuci a potom obalit a nahodit .... Ostalo mi este trosku spreja , tak som striekol cast prevodovky ... Motor vyzera teraz asi takto ... Upraveno 10. prosinec 2014 uživatelem ericc64 Citovat
ericc64 Odesláno 10. prosinec 2014 Autor Odesláno 10. prosinec 2014 Vyfuk sa odtlakoval ... Koniec zvodov sa prisroboval na dosku, pod tym tesniaca guma a na druhom konci spojka s navarenou rychlospojkou na vzduch ... Vysledok bol taky , ze pri malom tlaku to nefucalo nikde ... Zvody su ok , aj samotny katalyzator a aj pletenec ... Pustili sme do toho 10 atmosfer , skoro to rozdrapilo potom uz to zacalo fucat na spojoch ... Vtedy co mi to fucalo , to muselo fucat jedine na spoji ako su zvody a katalyzator , pravdepodobne asi jedine tam, lebo tesnenie pod zvodmi bolo v poriadku ... Takze ked sme nahadzovaly novy vyfuk a davali dole katalyzator , pravdepodobne sa to tam zle utesnilo , zatiahlo ... Je tam pod autom uplne zly pristup takze sa ani necudujem ... Zajtra / pozajtra ma prist decat trubka , takze pockame este na nu, poriadne to postahujeme a skusime motor nahodit aj s nou , lebo nahadzovat to zase na aute by bolo za trest a mohlo by sa to zase zle nahodit, zatiahnut , je tam strasne malo miesta , kedze tam je napravnica ... Zvody sa obalili a uz aj nahodili s novym tesnenim ... Zatial vsetko Citovat
Guest lilNoth Odesláno 11. prosinec 2014 Odesláno 11. prosinec 2014 Nakupene uz mam aj ja uz len spravit prekladku motora aj s prevodovkou, snad som nakupil vsetko co bude potreba. Ako pokracujes dalej s autickom?? Inac, nemal by niekto zaujem o EW10J4S s boh vie co mu je... slabe klepkanie ako keby od vacky co je blizsie ku kabine... cize na repas Citovat
ericc64 Odesláno 12. prosinec 2014 Autor Odesláno 12. prosinec 2014 Pokracuje sa natieranim ... Najhorsia robota je zamnou Prvy a posledny krat som take nieco robil Bol som zadrbany az po usi, asfalt v hlave, vsade ... Keby to robim aspon v lete, v teple , vonku tak sa to este da , ale zacal som to robit a vonku zacalo snezit Auto sice je v altanku, ktory sa da zavriet plachtou , pustil som si tam plynovy ohrievac , zima mi nejaka nebola , ale problem bol ze sa tam nevetralo .. Po 5 hodinach natierania som to dokoncil a bol som uplne odpaleny, nafetovany, hlava ma boli z toho este teraz ... Kde som dociahol, tam som to natrel , nejako extra som sa s tym nebabral , to by som musel mat ine podmienky a jamu, alebo zdvihak , ledva som pod auto vosiel a este natierat A dorazila uz aj decat trubka Citovat
Guest lilNoth Odesláno 13. prosinec 2014 Odesláno 13. prosinec 2014 tak to potom vela zdaru este, nezavidim ti v takom altanku Inac caka to teba a aj mna, mas nieco podla coho nastavujes rozvody? Ako sa nahadzuju, nejaka prirucka? Alebo bude to primitivne a su tam znacky? Citovat
ericc64 Odesláno 13. prosinec 2014 Autor Odesláno 13. prosinec 2014 (upraveno) Rozvody uz su hotove, su tam znacky, ziadny pripravok nepotrebujes maximalne tak 2 srobovaky na zaistenie ... Upraveno 13. prosinec 2014 uživatelem ericc64 Citovat
Guest lilNoth Odesláno 13. prosinec 2014 Odesláno 13. prosinec 2014 Rozvody uz su hotove, su tam znacky, ziadny pripravok nepotrebujes maximalne tak 2 srobovaky na zaistenie ... Ale nastavime to aj ked neboli rozvody na motore, cize nevieme v akej polohe je kluka v akej vacky? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.