Rejty Odesláno 24. říjen 2012 Odesláno 24. říjen 2012 vymlouvat ti to nebudu..ale prostě nekecejte blbosti...ohánět se tím že ti chip bez uprav dá 15 ps je blbost.... nejdřív si to prostě nastudujte...hezké auto máš... jen do motoru bych se nerýpal když tomu nerozumíš..... jeste zálezí kdo by ti upravu dělal.. pořítám že by ti tam nahráli nějakou univarzal mapu... tomu se říká \"pseudochip\" který ti na atmosférickém motoru nepřidá 15 ps... ale dělejte si co chcete...sou to vaše motory:D já si tady snad rozumim v tomhle jen s pár lidma:D [upravil dne 24/10/12 13:11 od Rejty] Citovat
ericc64 Odesláno 24. říjen 2012 Autor Odesláno 24. říjen 2012 Ake blbosti ? Pozriem si jedno video + 12ps , pozriem si druhe video + 10ps ... Vsade sa uvadza + - 10-15ps ... 177 k / 130 kW / 200 Nm - po uprave - 186 k / 138 kW / 210 Nm Ved prave si to studujem a vsade citam taketo hodnoty, tak potom neviem ... Rypat sa do neho ani nejdem,stale sa tu bavime o cipe ... A kto by mi to robil ? Nedal by som to nikde inde robit ako do \" profituningu \" co myslim ze lepsia firma na Slovensku ani nie je ohladom cipu ... A univerzalna mapa by to nebola, ale priamo na moj motor aj s brzdnou ... Aha, cize ked mi na brzde namera + - 11ps zvysenie , takze mi to vlastne neprida ano ? No neviem, ale normalny dovod preco by nemalo zmysel si dat cip, ktory mi prida 10ps + , si mi nedal Citovat
FiFa_cze Odesláno 24. říjen 2012 Odesláno 24. říjen 2012 Rejty má pravdu...Chipovat jakoukoliv atmosféru bez nějákých větších úprav je nesmysl... Z holaprdu nic nevyždímeš. Možná ti zvýší tlak vstřikování, takže ti to může pak malinko líp táhnout, ale je to asi takovej rozdíl jako když na 1.1 dáš vstřiky z 1.4 nebo na 1.4 vstřiky z 1.6...A těm videím bych taky moc nevěřil, je to spíš taková reklama na firmu. Chipovat se vyplatí auto s turbem, kde je základ zvýšení tlaku turba a tam už je ten nárust výkonu znatelný Citovat
ericc64 Odesláno 24. říjen 2012 Autor Odesláno 24. říjen 2012 Nezmysel ale v com ? Doteraz tu nikto nenapisal ze preco ??? Ako ja stale neviem, ze kde vidite ten nezmysel ? - neoplati sa to lebo, 11ps je malo ? - neoplati sa to , lebo je tam slaby pomer cena / vykon ? 11ps za cca 300€ ? - lebo si myslite ze to neprida tych 11ps ? - lebo nepocitim vobec tych 11ps ? alebo kde vidite ten problem ? A ako co je nerealne na tych videi ? Keby ze tam ukazuju, ze to cipli o 20-30ps , potom si poviem aj ja ze to je nerealne , ale takto ? Jasne ze cipovat auto s turbom, ci uz diesel alebo turbo benzin je ina liga, o tom sa tu ale my nebavime, zase netreba miesat hrusky s jablkami Podla toho co pisete, mam skor pocit, ako keby ste neverili ze tam tych 11ps alebo kolko narastie ... Ked ale predsa pridem do firmy , odmera sa auto na brzde v stock nastaveniach a nameraju mi napriklad 177ps a potom sa auto odmera na brzde s cipom a namera sa 188ps , tak ten motor predsa tych 188ps ( +11ps ) bude mat REALNE , no nie ? Pises, ze pri turbo motore bude narast vykonu poznat, to mi je jasne... Ja ako neocakavam, ze po cipe by to auto lietalo edit: V prilohe je graf z 307 s mojim motorom ... Auto malo stock 175ps, po cipe 186ps , cize REALNE +11ps [upravil dne 24/10/12 15:31 od ericc64] [upravil dne 24/10/12 15:33 od ericc64] Peugeot_307_CC_2.0_180k_03_spolu_186k_210Nm (1).pdf [upravil dne 24/10/12 15:35 od ericc64] [upravil dne 24/10/12 15:36 od ericc64] Citovat
FiFa_cze Odesláno 24. říjen 2012 Odesláno 24. říjen 2012 No nesmysl vidím v tom, že tak něják není jak těch 11 koní navíc z toho dostat...nebo ať mi někdo řekne jaká změna se tam provádí, že se z toho dostane dalších 11hp a pak se dá uvažovat o tom, že bych tomu mohl i věřit..samozřejmě záleží, co za kravinu si ten člověk vymyslí Navíc bych věděl lepší varianty, jak s takovyma penězma naložit Citovat
ericc64 Odesláno 24. říjen 2012 Autor Odesláno 24. říjen 2012 Cize nieje to ani tak nezmysel, ale skor neveris tomu ze sa to tak cipnut da Tak ked vsade na videi sa hovori o 10ps +, potvrdili mi to aj v Profituningu , este ked som si pozrel aj ten ich graf, tak ako nemam dovod neverit tomu, ze to realne tych 11ps prida ... Na stranke nemeckeho upravcu http://www.clemens-motorsport.de/206_benzin.htm dokonca pisu , ze to cipnu na cca 195ps a s Carbo Airbox na cca 200ps ( co sa mi zda uz ale dost ) , tak dalsi dovod , preco by sa ten motor nedal bezne cipnut o 11ps ... [upravil dne 24/10/12 15:49 od ericc64] Citovat
FiFa_cze Odesláno 24. říjen 2012 Odesláno 24. říjen 2012 No dobře Věř si čemu chceš a když ty peníze máš, tak to zkus...ale spíš to vidím na placebo efekt. Já mít volně 7 tisíc a mít 206RC, tak je 100x radši projezdim než abych je nacpal do nesmyslnyho čipu Citovat
Rejty Odesláno 24. říjen 2012 Odesláno 24. říjen 2012 Chytrému napověz.. Hloupého kopni..Nic ve zlém, já tě chtěl pouze ochránit od nesmyslné investice. To je jak když hučim do dubu:D:D:D Regni se na tuningforum a napiš tohle cos napsal nám tam... Uvidíš Jasny že v profituning udělají všechno pro to aby ti ten chip prodali..takže ti ukáží uplně vše aby sis to od nich nechal udělat:D Taky to dělám v práci:) To je jak s iridiovými svíčkami... Kde kdo si myslí že tos nima pojede líp a přidaj výkon:D Citovat
FiFa_cze Odesláno 24. říjen 2012 Odesláno 24. říjen 2012 Rejty má naprostou pravdu Regni se na tuning forum a tam vznes dotaz, nebo si tam o tom čipování něco přečti..je tam toho hafec.. Já kdybych bral 7 tisíc za nic, tak se to taky budu snažit lidem cpat a dělat všechno pro to, aby mi to věřili Jinak s těma irid svíčkama je to zrovna tak Ale musí se jim nechat, že když jsem dal iridiovou svíčku na motorku, tak chytá vždycky po zimě na drb, což se mi s obyčejnou nikdy nepovedlo Citovat
ericc64 Odesláno 24. říjen 2012 Autor Odesláno 24. říjen 2012 Ja sa tu nehram na mudreho, nerozumiem sa tomu , nie som ani ziadny zastanca cipu alebo nieco podobne ... Preto som tu na fore, aby som si nechal predsa poradit ... Ale potom podla vasej logiky , kazdy cip je naprd a vlastne vsetky vysledky aj s brzdou su k nicomu a clovek da 300€ a pride domou so stock 177ps ,,, kde sa potom tych odmeranych + 11ps naberie ? co si to PC vycuca z prsta a hodi do grafu ? Citovat
Guest Kamik-N Odesláno 24. říjen 2012 Odesláno 24. říjen 2012 Chipovat Benzina bez turba je o ničem jen vyhozené peníze pokavad nemáš větší úpravy motoru což nemáš ;-) Citovat
Hauke Ivo Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 1) Výkonu si měj klidně 300 koní max, ale bude ti to úplně k hovnu dokud nebude křivka 2) Výkon prodává, Točivý moment vyhrává 3) \"S výkonem budeš rychlý v přímce, s nízkou Hmotností všude\" Colin Chapman 4) RC motor je už sériově dobře postavený 5) Dokud nebudeš motor stavět praktický celý od základu na přesně daný rozsah otáček tak je každá úprava zbytečná Citovat
Berry86 Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 ericc64: Když Rejty zmínil,kterého teda z nám od nás TF, pokud můžu říct u nás na tuning-forum, tak mi to nedalo a regnul jsem se, také teda pro to, že máme doma 206 CC. Ale kluci ti tady radí dobře, že to jsou zbytčně vyhozené peníze Abych nebyl OT, tak můžu mít několik dotazů k těm lidem, kteří z Tebe chtějí peníze za tento chip: Měření výkonu probíhá na kolech nebo na klice motoru? Nahrají Ti tam nějakou global map, kterou tam mrskají jak Baťa cvičky i ostatním autům nebo se jedná o chip, který bude speciálně odlaďován pro Tvůj motor a budou si s tím hrát třeba 5hodin? Ladit atmosfétu chipem je ve své podstatě nesmysl, kluci třeba dolaďují např. E36 328i (Rejty bude znát z projektu na TF). Když tedy chceš jít výkonem nahoru u atmosferického motoru bez použití zástavby nějakého performce kitu s turbem, která vždy bude mnohem nákladnější než u přeplňovaných jednotek, tak se poohlédnout, po jiných vačkách, kovaných pístech, karbonové sání, určitě svody s komplet výfukem (jelikož není turbo, tak průměr 2\" by mohlo stačit) nebo Dbilas nedělá na tento motor nějaký PowerBox? Vím, že budu asi za zloducha, když nebudu souhlasit s Tvým názorem, ale spíš jsem ti chtěl ukázat, že nahráním nějaké univerzální mapy, není řešení a nemusí přinést daný efekt, někdy spíš může být i kontraproduktivní. (třeba jako to, když se dávají ty \"úžasné konus\" filtry, které nemají žádný výkonový efekt, jak někteří deklarují) jelikož i taková pro mnohé prkotina by se měla odladit. Citovat
ericc64 Odesláno 8. listopad 2012 Autor Odesláno 8. listopad 2012 No hosi, asi dam na vase rady a necham cip tak ... Nebudem zatial spekulovat ... Maly update na aute , svacol som tam nalepky. Auto na zimakoch, podvozok isiel mierne hore, v predu samozrejme ... Povodne som to mal vyssie, ale cim vyssie tym bolo auto tvrdsie nedalo sa na tom potom poriadne ist na tych 205/40 Takze toto je taky ideal ... No a nalepky , je tam meno , pretaktovanie.sk , co je moj konicek a peugeot-club .... Akurat mi tam chyba este \" . com \" , lebo tomu co som to daval robit mi spravil .SK takze neskor tam dolepim . com ... Citovat
Berry86 Odesláno 9. listopad 2012 Odesláno 9. listopad 2012 Je to fešák i na zimu;) Jinak je dobře, že sis to rozmyslel s tím chipem, bylo by to opravdu vyhození peněz z okna:) Citovat
ericc64 Odesláno 28. listopad 2012 Autor Odesláno 28. listopad 2012 Hosi viete mi niekto povedat ci toto skratene radenie dam aj na RC ? http://garageraceteam.sk/index.php?main_page=product_info&cPath=191_194&products_id=1392 http://www.race-shop.sk/shop/19-skratene-radenie-short-shifter/skratene-radenie-peugeot-206-1998-00 Citovat
Rejty Odesláno 28. listopad 2012 Odesláno 28. listopad 2012 osobně doporučuju navařit na origo kus tyčky stejněho průměru... a máš to zadarmo.... Citovat
lacek206 Odesláno 28. listopad 2012 Odesláno 28. listopad 2012 Na 100% to tam pasuje, každá 206-ka, alebo aspoň každá benzinová má páku a ťiahla pod pákou rovnaké, líši sa to len na strane prevodovky...mám to isté ako na obr. a skráti to hodne ale aj to zťaží manipuláciu s pákou nakoľko sa skráti páka... Citovat
ericc64 Odesláno 29. listopad 2012 Autor Odesláno 29. listopad 2012 Ste si isty ze mi to tam isto pojde ? Nerad by som to kupil a potom zistil ze to tam nedam. Lebo ked citam, tak tu jeden pise ze na RC sa neda dat ziadny Short Shifter , aj ked sa mi to nezda http://www.peugeotboard.de/forum/auto-forum/peugeot-forum/peugeot-20x-forum/peugeot-206-forum/42389-short-shifter-206-rc , lebo ze ma RC nejake lankove radenie ci co , netusim http://www.lionfriends.de/thread.php?postid=87715 http://www.rueffer-shop.de/testshop/index.php?cPath=4707_1791_5284_6780_6842 ... pre 206 okrem RC http://www.yatego.com/af-tuning-parts/p,471c2b7b84bc8,44b260845bbee3_0,peugeot-206-shortshifter ... okrem RC [upravil dne 29/11/12 16:21 od ericc64] [upravil dne 29/11/12 16:23 od ericc64] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.