Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni. Mám problém s elektrikou na 206. Když běží motor na volnoběh, po nějaké chvíli mi začne problikávat kontrolka baterie a pod volantem cvaká nějaké relé. Dělá mi to vždy až po nějaké době jízdy. Dobíjení vypadá dobře. Dělá to bez světel i s nima tzn. když je i není zatížena baterie odběrem (ventilátor topení, světla atd.). Nevím si stím rady. Dokáže mi někdo poradit??? Děkuji moc.

Odesláno

tipnul bych to na regulátor napeti na altiku nebo minimalne na uhliky.dobiji to poradne kdyz nesviti kontrolka a kolik V??.....dela to aj ve vysich otackach??minimalne muzes skusit mrknout na kontakty na altiku muzou byt volne nebo zanesene.....jinak to rele ti cvaka protoze ho \"ovlada altik\"....pokud dobiji (motor je v chodu) je seple,jak prestane dobijet (motor je vyply nebo se rozne kontrolka tzn. porucha dobijeni) rele se vypne....snad ti to trosku pomuze....urcite se ozvou i dalsi se svojijma skusenostma...pekny den :papa

Odesláno

Dělá to jen při volnoběhu a když se chci rozjet, tak motor jakoby zaškube. Jako když přestane jít elektřina. Když přidám plyn i na volnoběhu, vše je OK. Je zajímavé že se mi to stává občas. Potom mám pár dní nebo týdnů (někdy i měsíců) klid a začne zase blikat. Jestli si pamatuju dobře tak při dobíjení ukazuje baterie 13,5-13,7 V. Ale to si teď nejsem jistý. Zkusím ještě přeměřit až budu mít trochu času. Až něco zjistím, ozvu se. Děkuji za radu, kouknu na ty kontakty na altíku.

Odesláno

Tak jsem včera přeměřil dobíjení a ukazuje hodnoty 13,9 V(při volnoběhu) až 14,1 V(při 3000 ot./min.). Hodnoty jsou přibližně stejné i při zátěži baterie. Při zvyšování otáček nejde odchylka více jak o 0,2 V. Teď se to zase tváří v pořádku. Uvidíme jak dlouho.

Odesláno

Jakmile bude hezky tak to všude očistím a uvidíme, vezmu to od baterie směrem k altíku. No měřák klasika, klasický multimetr (takže nic moc, spíše orientační hodnoty).

Ale děkuji moc všem za odpovědi. Kdyby někoho ještě něco napadlo, tak určitě dejte vědět.:papa:papa

[upravil dne 27.3.2012 19:50 od xkolousek]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...