Mopař Odesláno 21. březen 2012 Odesláno 21. březen 2012 Ahoj všichni, jsem tu na fóru i v klubu novej, zatím ještě pouze čestný člen, ale doufejme, že se to brzy změní Od známýho teď kupuju 306 sedan 1,8 16v a chtěl bych se na vás obrátit s pár dotazy a žádostí o pomoc. VIN VF37BLFYE32881890 Za prvé - nesvítí levá potkávačka, žárovka je zdravá a patice neni roztavená - nějakej tip kam začít vrtat? Podle mě je to v kablech, v určitý poloze se mi párkrát rozsvítila na chvíli, ale hned zase zhasla. Kabely vedou dál dovnitř do světla a zatim sem ho nerozebíral... Za druhé - to, že vržou stěrače a fungujou tak nějak nahodile, jsem po pročtení cca 40 stránek fora pochopil, že to bude dosti normální vlastnost, stejně jako prodleva ostřiků Za třetí - dělám něco jako kurýra, takže auto jsem nejdřív dostal na vyzkoušení a hned s nim jezdil, až pak jsem se začal zaobírat nějakým přepisem apod. Jenže, co čert nechtěl, začal se mi pežotek přehřejvat. Nejdřív mě napadl špatnej termostat, takže sem to řešil topením. Jenže když i to najednou přestalo pomáhat, došlo mi, že bude málo vody v chl. okruhu. Pod víčkem chladiče sem pak našel jakoby vývod na hadičku, kterej nebyl ničím ucpanej.. To jsem teda, přiznám se, nečekal. Vodu jsem dolil (zatim pouze destilku), díru zacpal dočasně korkovym špuntem a čekal, jestli se objeví další netěsnost. Zatím všechno drží, takže bych se chtěl zeptat, jak na chladicí okruh (jakej fridex, kde a jak odvzdušnit) ale hlavně zjistit, co tam mělo bejt a proč to tam nebylo, případně zjistit, kde a co mam pořídit Fotky dodám co nejdříve Víc mě toho zatim nenapadá, jinak mam z auta jenom radost a hodně mě mile překvapilo po všech stránkách Citovat
Andreww Odesláno 21. březen 2012 Odesláno 21. březen 2012 Tak teda vítej Za prvé: Zjisti, jestli je žárovka fakt OK. Jednou se mi stalo, že bylo vlákno utřepané, ale občas svítila. Za druhé: Stěrače se dají vyměnit a ostřikovače se dají řešit zpětnou klapkou. Sám používám a super Za třetí: Ten vývod je opravdu pro hadičku a je to přepad. Hadička Ti tam očividně chybí. Chladící okruh se odvzdušňuje horním šroubem na termostatu (imbus) a pak na přívodu topení (plast. čepička viz foto). Snad Ti aspoň něco pomůže Citovat
Mopař Odesláno 22. březen 2012 Autor Odesláno 22. březen 2012 Děkuji za uvítání ad 1) Teď sem byl žárovky prohodit a evidentně je problém v kablech. Nějaký rady kam kouknout? ad 2) dokud to stírá a stříká, tak to řešit nebudu, nejsem fajnovej, to možná přijde až časem ad 3) Kam konkrétně ta voda měla přepadat? Nikde jinde už totiž volnej vývod neni, protože vody neubejvá... A včera pod víčkem plaval mastej flek... Napadá mě, že to nerozdejchalo těsnění. Nicméně - je nějaký alternativní vysvětlení? Jinak sem se chtěl zeptat jakej je interval pro rozvody, mam nalítáno 156 000 a byly dělaný v 75k. Dále bych pak uvítal jakýkoliv jiný technický informace, případně odkaz na ně, kde bych je na foru (klubu) našel. A Andreww, díky za rady Citovat
Andreww Odesláno 22. březen 2012 Odesláno 22. březen 2012 ad1: Zkusil bych vyčistit konektory. Přívod do světla a patici na žárovce. Mohly by být zaoxidované (případně ta patice může mít vypálené kontakty). Prostříknout kontoxem a uvidíš. ad2: Vlastně vyřešeno ad3: Ta hadička vede jen volně dolů. Nikam napojená není. Interval výměny u Peugeotu je 120tis. km, takže máš ještě čas. Jaké konkrétně technické unformace Tě zajímají? Citovat
miroja Odesláno 22. březen 2012 Odesláno 22. březen 2012 Podla roku vyroby by si mal mat vpredu 4 ziarovky. Ak sa nemylim, kazda ma samostatnu poistku. Skus ich skontrolovat. Ak najdes niekde zoxidovany kontakt, v kazdom pripade to najskor ocisti od oxidacie a nespoliehaj sa len na \"opravu kontoxom\". Kontox skor pri tychto prudoch ber ako konzerervacny prostriedok. EDIT: Spatnu klapku na hadicku ostrekovacov som si pridaval aj ja. Pouzil som skodovacku, Na fore najdes aj obrazok kde som to umiestnil. Odvtedy strieka voda okamzite aj ked auto dlhsie stoji. [Edited on 22/3/12 07:45 by miroja] Citovat
Vítek1 Odesláno 22. březen 2012 Odesláno 22. březen 2012 s tema rozvodama opatrne 120 bude prvni vymena u noveho motoru s origo matrosem. me treba pp205 rikal ze u meho motoru kontrola po 50000 km u noveho je tam vymena po 160000 km. u toho benzinu bych menil tak 60 az 80000 ale urcite bych udelal preventivne hned po koupi Citovat
Mopař Odesláno 22. březen 2012 Autor Odesláno 22. březen 2012 Klucí já nejsem zas takovej vořech Ad 1) Kontakty sou všude oukej, pojistky sem zatim nekontroloval - která by to přesně měla bejt? Ad 2) Na ty rady už sem koukal převčírem, zní to slibně, asi se k tomu taky uchýlím Ad 3) Jakože volná, ničim neucpaná hadička? Nebude se z toho ta voda vypařovat?? Moc se mi to nezdá... Á propos, kde maj pežoty expanzku? Jinak technický info by se hodilo typu rozměry, technický specifikace motoru (vrtání, zdvih, průběh výkonu, krouťáku, spotřeby... ) A tak, plus jakýkoliv rady do začátku (s pežotem, ne úplnýmu začátku při ježdění ) Citovat
radim.1008 Odesláno 22. březen 2012 Odesláno 22. březen 2012 Jo hadička je volná, aby mohla voda při přetlaku uniknout dolů pod auto. Expančka je hnedle na chladiči, tam kde se dolívá voda Citovat
miroja Odesláno 23. březen 2012 Odesláno 23. březen 2012 ...Ad 1) Kontakty sou všude oukej, pojistky sem zatim nekontroloval - která by to přesně měla bejt? ... Poistky na svetla (aj ine elektrospotrebice ) su v motorovom priestore, ja to mam vedla AKU. Na vicku skrinky by malo byt popisane ktora na co sluzi. Ved pozri do knizky od auta, ak nemas, skus tu: http://public.servicebox.peugeot.com/ddb Vyber si model, a tam by to malo byt na strane 40-43 Citovat
grim.sk Odesláno 28. březen 2012 Odesláno 28. březen 2012 ...prepáč, že ti skočím do témy, dúfam, že mi za to nehrozí nejaký postih...ja som sa tiež nedávno stal novým majiteľom Peugeotu a tiež riešim problém s ostrekovačmi...prišiel som na to, že mi nefunguje motorček vodného čerpadla, tak keď budem meniť, tak tiež tam dorobím ten spätný ventil...ale chcel som sa spýtať, či si môžem autodiagnostiku robiť aj doma sám, čo k tomu potrebujem? Je to moje prvé auto s diagnostikou, tak o tom nič neviem, zatiaľ som stiahol nejaký program, bohužiaľ neviem aký, lebo mám 64 bit Win a musím si počkať na notebook, kde mám 32 bit...objavil som pod volantom konektor a teraz by som chcel vedieť, aký kábel mám kúpiť (Peugeot 306 XN 1.4i 1998) a či môžem niečo pokaziť, keď to napojím zle, resp. či je vôbec šanca niečo pokaziť a na čo si treba dávať pozor... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.