cambi Odesláno 26. březen 2012 Odesláno 26. březen 2012 Ja by som to hral na reklamaciu, pretoze uvedom si, toto je jedina vec, ako sa branit a zaroven usetrit. Z hladiska SR mas taketo moznosti. Na pracu sa vztahuje zaruka 1/2 roka a na suciastky pocas nej montovane 2 roky. To je uplny standard. Ak vsak reklamujes pracu, mal by si mat pisomny posudok nezavislej firmy, znalca, ktory vie okomentovat, ze praca nebola na minimalne standardnej urovni, t.j. bola zle odvedena. Btw, ja by som ich tam asi rozsekal skus to riesit a uvidis, vela zdaru Citovat
janci.b989 Odesláno 27. březen 2012 Odesláno 27. březen 2012 Ok vďaka za rady a poriešim niečo. Citovat
Guest vyklouz Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 Po vymene oleje a vymene trubicky, co zasobuje TURBO olejem na mazani se saze vyskytly.(Paradoxne) novy 5W40. Prej to ruplo tesneni, to mi rekli v servisu. Nechal jsem si ho repasovat a furt to same. Jsem nasranej a budu davat nove TURBO. Nespim, myslim na to, ze to turbo asi vubec nemaze. Saze u repasovaneho turba znova po cca 100 km provozu, to je sakra malo. Jinak menen EGR, Vaha vzd, rozvody, 2 x novy olej po500 km!!, podtl. reg. turba vse proste nove. Oprava 50000 a furt nic. Napis jak to dopadlo u tebe. Citovat
janci.b989 Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 No ja repasované turbá už ani vidieť nechcem. Musel som kúpiť nové a paráda. Šlape ako hodinky a ani ho počuť nie je. Takže koniec problémom nastavovania turba. Nové je nové. A podotýkam že turbo ktoré je rozštelované sa nastaviť nedá na aute. Len na stolici. A inak ak môžem doporučiť tak v mazacej trubke do turba je sitko v šróbe pri motory tak ho treba vyhodiť bo je tam k ničomu a ak sa zaserie tak turbo nemá dostatok maziva a dere sa. Citovat
JanoRS Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Ahojte, nezapina mi turbo iba asi od 3000 ot/min. najskor atmosfericky tlak, potom hodnota klesne pod a pri vysokých otackach stupne. prikladam foto z dia nezda sa mi posledna hodnota. Asi tam ma byt skor nieco okolo 16% a nie 95%. Je to ten moj problem? A co to je presnejsie za chybu (ak je to chyba)? zenesený EGR alebo nieco s el. ventilom co ho ovlada? PS: Diagnostika neukazuje žiadnu chybu.... Citovat
janci.b989 Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 A ako sa ti prejavuje problém na výkone ? turbo je po repase, robil si s ním niečo prestavoval si ho či z ničoho nič auto nemá výkon ? Citovat
JanoRS Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 ....no skor zničoho nič, nie je po repase ani som v podstate nič s autom nerobil Teraz som najazdil 50km asi a bolo to asi bez turba - motor nema tah, roztiahnem ho velmi pomali, inak nic zvlastne nepocut.... Trosku mi to pripomina ako keby bol zapchaty vzduchovy filter (meneny asi pre 2 rokmi) Citovat
zpozdilek Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 chrudim - pokazdy jinak .. a to na se.e Citovat
JanoRS Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 ....ked na to slapnem a ma sa zapnut turbo tak tlak na nom klesne pod atmosfericky a na 3000ot/min stupne asi nieco cez 1100mbar ale motor ide ako keby som rychlo uberal a pridaval plyn... Ten EGR na 95% je v poriadku ? http://www.peugeot-club.com/forum/files.php?pid=1410014&aid=99118 [upravil dne 8/4/12 15:47 od JanoRS] Citovat
JanoRS Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 myslis tie hadicky na el. mag. ventili ? Citovat
HonzaZ Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Všechny hadičky, trubičky, které se týkají podtlaku. Od podtlakové pumpy, k posilovači, k elektroventilu turba, EGR, podtlakovému ovládání turba, klapek EGR, obtoku. Citovat
JanoRS Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Oki zajtra sa na to pozriem aj ked je Velkonocný pondelok dost ma to nahnevalo Nechcel by som menit turbo Citovat
HonzaZ Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Tady vidíš všechny trubičky. elventily, zásobník podtlaku i připojení k EGR a turbu. Citovat
JanoRS Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 super, ten obrazok pomoze pri orientacii Citovat
DanculD Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Mal som predtym 307 s RHS motorom (2.0HDi 79kW) a robilo mi to presne to iste co tebe. Nakoniec to bola uplna banalita, rozpojila sa mi hruba hadica tesne za motorom. Ked zhodis vrchny kryt z motora a pozries tesne medzi motor a sklo, ide tam taka hrubsia cierna hadica a presne v strede nad motorom je spojena. Tu mi povolila paska a hadice sa rozpojili a potom to robilo presne to iste. Do 3000ot. to bola mrtvola a potom to na chvilu zabralo. Este to moze byt vadna podtlakova banka na turbe. Tam by som najskor natiahol hadicku od nej a potiahol ustami ci ovladacia tycka na turbe chodi a potom do auta a skusil potiahnut ustami za jazdy, ci sa turbo \"chyti\". Pripadne by som zmeral podtlak ale na to uz treba merak. Ak bude vsetko ok, tak potom potom uz len ovladaci ventil turba. Citovat
JanoRS Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 ....takže s tou hrubou hadicou si trafil - bola rozpojena. Dotiahol som ju ale ziadna zmena. Jedine co je nove tak uz diagnostika ukazala zavadu \"nizky tlak turba\" a ked to vytocim nad 3000ot tak auto zadymí. Tlaky na dia: atmosf. 965bma TURBO (800to/min - 988bma) (2000ot/min 965bma) 3500ot/min1020bma pozadovaný je cez 1400bma). Este skusim skontrolovat podtlakový system, vahu vzduchu uz asi nema cenu kontrolovat. Citovat
DanculD Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 Ak mas diagnostiku, tak tam vidis ci je vaha ok. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.