Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý deň.

Chcel by som sa opýtať na túto závadu. Opíšem problémy ako nastali za sebou :

Asi pred pol rokom mi začalo vypisovať ANTIPOLUTION FAULT, čo sme zistili neskôr, že je to chyba vzduchu, alebo niečo také, ale nemalo to žiadny vplyv na jazdné vlastnosti auta, takže som to viac neriešil.

Pred niekoľkými mesiacmi mi tiež prestala fungovať brzda - teda, ona funguje, ale pri studenom motore brzda ostáva tvrdá prvých 5-8 minút. Ona vladtne brzdí, ale len ak poriadne zatlačím na pedál - pedál vlastne ostáva hore , a je tvrdý. potom keď to po pár minútach povolí, tak je to ok. Aj keď potom počas dňa jazdím, brzda ide v poriadku, aj pri štarte je to ok - pokiaľ motor nevychladol...

A asi zhruba pred týždňom začalo vypisovať ASR/ESP NOT FUNCTIONING a ešte ABS FAULT (hlášky vznikli naraz z ničoho nič, keď som sa vracal domov po 400km).

Dnes som išiel do servisu, kde to chlap hodil na laptop a jediné čo to ukázalo bolo : \"VYSÍLAČ BRZDOVÉHO TLAKU-chybný obvod\"

Na základe hlášok ESP/ASR/ABS som si myslel (niekde som to čítal) že to bude senzor na ABS, ale ten to žiaľ nieje, pretože prekontroloval všetky a žiadnu chybu nehlásilo. :(

Tak teraz neviem čo by vlastne mohlo byť na chybe. Brzdový valec? Nejaký kontakt? No neviem.

Máte/mali ste niekto takýto problém? Alebo neviete niekto poradiť, čo by to mohlo byť?

Vopred vám ďakujem.

Peter

[upravil dne 21/3/12 15:31 od kabko]

Odesláno

Nejspíše máš málo podtlaku - tvrdá brzda, takže zkontroluj vývěvu a komplet podtlakové vedení co od ní vede až k posilovači a jednotlivým částem jako ventilům atd., bývají často prasklé nebo děravé tyto hadičky, dírka stačí opravdu malá, tudíž kontroluj důkladně aby ses pohnul z místa, potom kontrolovat další věci jako posilovač, membrány apod. a taky napiš o jaké auto se jedná

Odesláno

Chyba souvisí s ABS, brzdový válec a pod. s tím nebude mít souvislost. Ta diagnostika byla Peugeot Planet?

hm koukám, že už zodpovězeno :D

Dal bych to na PP2000 a pak se uvidí.

[upravil dne 21/3/12 17:59 od koblih69]

Odesláno

PP2000 ( klidně i neorigo kterou má tady řada členů ) se dostane nejen k záklandímu výpisu chyb motoru, ale i do jednotlivých jednotek s možností konfigurace, nastavení, měření... navíc se často stává, že tou univerzální jsou chyby interpretované nepřesně nebo úplně nesmyslně. Jistě ti někdo z členů v tvém okolí pomůže.

Odesláno

Takže rozhoď sítě a scháněj kdo má PP2000, nebo pokud si troufáš tak si zatim můžeš zkontrolovat základní věci, ale bez aspoň přibližného určení závady je to dost širokej pojem;) bez projetí diag. se asi bohužel nehneš.....

Odesláno

já bych přihodil náš včerejší poznatek... sem tam se nám rozvěcela chyba ASR/ESP NOT FUNCTIONING atd. včera otec přijel,že mi nesvítěj zadní světla a tato hláška se objeví hned po sešlápnutí pedálu brzdy. Vyměnil se spínač brzd.světel a chyba už se neobjevuje... Nvm jestli to je tvůj případ,brzdilo to normálně ,píšu to jako poznatek ;)

Odesláno

Ok, ďakujem. Mne brzdové svetlá vzadu svietia, nesvieti akurát pravé svetlo vzadu (parkovacie, alebo ako sa volá - no to, keď mám zapnuté svetlá vpredu :D ) . Skúsim to vymeniť, ale neverím že to bude chyba, lebo mne vypisuje tie chyby hneď po štarte, aj bez zapnutých svetiel/brzdy/hocičoho...

Každopádne ďakujem za príspevok, každá rada je dobrá ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...