Hhans Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 Zdravím pánové chtěl bych se pobavit o nějakých věcech v čem se tyhle dvě auta liší???Hlavně v té motorové části...co já vím tak motory by měly být stejné...ale kde vzaly těch 30 kw???mají upravenou jednotku,vstřikovače???budu rád za každé info Hhans:papa Citovat
Rejty Odesláno 21. březen 2012 Odesláno 21. březen 2012 motor v GT je stejny jako v GTI/S16...lisi se pouze 1KW kvli roku vyroby...99kw ma jednu lambdu a 100kw ma 2 lambdy kvuli EURO normě. Kod motoru je EW10j4 aspon myslim,pisu to z hlavy. Motor nema promene casovaní ventilů. Co se týče podvozku tak vepředu ma o 0,5-1 mm užší přední stabik. vzadu ma obyč nápravu kotoučovou,ale zesílenou se silnějšímo torzními tyčemi. Přední brzdy mají průměr 266 mm. GT byla omezená serie 4000 tisic kusů,kvůli homologaci 206 WRC,musela mít 4 metry,proto má ty nafouklé nárazníky a pořadove číslo výroby na dveřícha v interieru. Oproti tomu RC ma motor s promeným časováním ventilů a promenou délkou sání. na motoru ma odladěné svody a ma jinak vedený sání vzduchu..proto ma tolik KW. Přední brzy ma 283*26mm velke.tuzsí stabilizátor..Vzadu na náprave má 2 vyztuzne ramena navíc jako SW,ale se silnejsimi torzkami.v interieru ma sportovni sedacky a kapličku obšitou kůží. Je tam víc rozdílů,ale to ybch mohl psát dlouho a veměs sou to jen detaily:) Citovat
Hhans Odesláno 21. březen 2012 Autor Odesláno 21. březen 2012 motor v GT je stejny jako v GTI/S16...lisi se pouze 1KW kvli roku vyroby...99kw ma jednu lambdu a 100kw ma 2 lambdy kvuli EURO normě. Kod motoru je EW10j4 aspon myslim,pisu to z hlavy. Motor nema promene casovaní ventilů. Co se týče podvozku tak vepředu ma o 0,5-1 mm užší přední stabik. vzadu ma obyč nápravu kotoučovou,ale zesílenou se silnějšímo torzními tyčemi. Přední brzdy mají průměr 266 mm. GT byla omezená serie 4000 tisic kusů,kvůli homologaci 206 WRC,musela mít 4 metry,proto má ty nafouklé nárazníky a pořadove číslo výroby na dveřícha v interieru. Oproti tomu RC ma motor s promeným časováním ventilů a promenou délkou sání. na motoru ma odladěné svody a ma jinak vedený sání vzduchu..proto ma tolik KW. Přední brzy ma 283*26mm velke.tuzsí stabilizátor..Vzadu na náprave má 2 vyztuzne ramena navíc jako SW,ale se silnejsimi torzkami.v interieru ma sportovni sedacky a kapličku obšitou kůží. Je tam víc rozdílů,ale to ybch mohl psát dlouho a veměs sou to jen detaily:) a ta 99kw nemá proměnné časovaání ventilů???na to že tam jsou polazené svody,jiné sání tak 30 kw je docela dost...no a myslíš si že by šlo hodit sání s RC do GT???Nebo najde se tu někdo kdo se o to už někdy zajímal??? Citovat
Hhans Odesláno 23. březen 2012 Autor Odesláno 23. březen 2012 dívám se že tu není moc lidí ,kteří těmto autům rozumí...spíš nikdo...tak už fakt nevím kam se mám obrátit:grr Citovat
pipistrel Odesláno 23. březen 2012 Odesláno 23. březen 2012 po prve si precitaj pravidla ohladom citacii a po druhe neviem co cakas za odpovede za tri dni. vsetci tu nesedia nonstop v kuse a necakaju na niekoho nedockaveho. Citovat
rootsky Odesláno 23. březen 2012 Odesláno 23. březen 2012 2 Rejty: Já se celou dobu domníval, že je to jiný motor, obdoba toho co má 306 S16, jen s 5ti kvaltem... Docela mě to taky zajímá, protože tohle autíčko (206RC) je best a best auta se objevují po letech plánování (a hlavně škudlení) v mojí garáži (fobie stojí v úplně jiné )... Zkus to dát do sekce 206, tam je pár majitelů obou aut [upravil dne 23/3/12 18:20 od rootsky] Citovat
Hhans Odesláno 25. březen 2012 Autor Odesláno 25. březen 2012 2 Rejty: Já se celou dobu domníval, že je to jiný motor, obdoba toho co má 306 S16, jen s 5ti kvaltem... Docela mě to taky zajímá, protože tohle autíčko (206RC) je best a best auta se objevují po letech plánování (a hlavně škudlení) v mojí garáži (fobie stojí v úplně jiné )... Zkus to dát do sekce 206, tam je pár majitelů obou aut [upravil dne 23/3/12 18:20 od rootsky] skusím dík za radu.. Citovat
Peugeot_206_RC Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 Ahojte všichni nadšenci Peugeotů, jako asi jednomu z mála se mi poštěstilo a vlastním jak GT, tak RC. To co tady psali jiní je pravda, RC ma vyztuženou zadní nápravu, má jiné svody a tlumič výfuku, má oproti GT ESP (naštěstí vypínatelné, protože to stojí za hovno) a má víc airbagů. Co se týče interiéru, má lepší volant a o mnoho lepší sedačky, automatické stírání a ovládání rádia na volantu, respektive páčkou u volantu. Pro mne to nejsou důležité věci, ale píšu pro ostatní. GT mám ve stříbrné barvě s WRC křídlem, mám vevnitř rám a závodní sedačky a 6 bodový pásy. Seriové sedačky v GT nejsou nic moc, bolí z nich záda a nemají boční vedení. RC mám červené, s černě matnou střechou a stříškou, kolama a ještě budu dávat do matu znaky Peugeotu, ale to až v průběhu příštích týdnů. Co nejdřív sem hodím fotky, abych se s vámi mohl podělit o zážitek. Všem přeji mnoho najetých kilometrů a kdyby měl někdo nějaký dotaz, není problem. Rád zodpovím Citovat
The_DoctoR Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 no já myslim, že hans se spíše ptal na rozdíl v motorové části, co se týká detailů v interiéru, to ho asi moc nezajímá v motoru jsou jiný vstřiky, větší klapka sání, sací potrubí k motoru je větší, o výfukovém potrubí už byla řeč, určitě jiná řj.. Já osobně se také snažím udělat z gtička rcčko, ale po motorové stránce, jelikož interiér už nemám ani gti a jsem rád, protože rcčko je moc těžký Přední stabilizátor má 22mm, gtičko má 20mm, větší stabík už mám připravenej z motoru sw.. mám v plánu pořídit klapku sání, sací potrubí a vstřiky z rc. Stejný svody dávat nebudu, jelikož mám laděný na gtičko. A tak mě napadá otázka? Kde dále má rc výhodu 30kw oproti gti než ve věcech o kterejch jsem tu psal? [upravil dne 9/4/12 13:51 od The_DoctoR] Citovat
Hhans Odesláno 12. duben 2012 Autor Odesláno 12. duben 2012 no já myslim, že hans se spíše ptal na rozdíl v motorové části, co se týká detailů v interiéru, to ho asi moc nezajímá v motoru jsou jiný vstřiky, větší klapka sání, sací potrubí k motoru je větší, o výfukovém potrubí už byla řeč, určitě jiná řj.. Já osobně se také snažím udělat z gtička rcčko, ale po motorové stránce, jelikož interiér už nemám ani gti a jsem rád, protože rcčko je moc těžký Přední stabilizátor má 22mm, gtičko má 20mm, větší stabík už mám připravenej z motoru sw.. mám v plánu pořídit klapku sání, sací potrubí a vstřiky z rc. Stejný svody dávat nebudu, jelikož mám laděný na gtičko. A tak mě napadá otázka? Kde dále má rc výhodu 30kw oproti gti než ve věcech o kterejch jsem tu psal? [upravil dne 9/4/12 13:51 od The_DoctoR] To jsem rád že se tu našel někdo kdo do toho taky docelá dělá...já se snažím postavit si auto na závody do vrchu,takže právě proto scháním více informací o tom motoru...a ty máš v plánu tam dávat sání z RC???já jsem totiž přemýšlel tam nějak vymyslet na každý válec svojí klapu a tím skrátit a zvížit průtok vzduchu... Citovat
Hhans Odesláno 12. duben 2012 Autor Odesláno 12. duben 2012 Ahojte všichni nadšenci Peugeotů, jako asi jednomu z mála se mi poštěstilo a vlastním jak GT, tak RC. To co tady psali jiní je pravda, RC ma vyztuženou zadní nápravu, má jiné svody a tlumič výfuku, má oproti GT ESP (naštěstí vypínatelné, protože to stojí za hovno) a má víc airbagů. Co se týče interiéru, má lepší volant a o mnoho lepší sedačky, automatické stírání a ovládání rádia na volantu, respektive páčkou u volantu. Pro mne to nejsou důležité věci, ale píšu pro ostatní. GT mám ve stříbrné barvě s WRC křídlem, mám vevnitř rám a závodní sedačky a 6 bodový pásy. Seriové sedačky v GT nejsou nic moc, bolí z nich záda a nemají boční vedení. RC mám červené, s černě matnou střechou a stříškou, kolama a ještě budu dávat do matu znaky Peugeotu, ale to až v průběhu příštích týdnů. Co nejdřív sem hodím fotky, abych se s vámi mohl podělit o zážitek. Všem přeji mnoho najetých kilometrů a kdyby měl někdo nějaký dotaz, není problem. Rád zodpovím děkuji ti za rady,ale vlastně jsem se dozvěděl to co už vím... Mohl bych tě o něco prosím poprosit???mohl bys mi poslat vin kod toho RC...podle něho bych si zjistil nějaké díly na auto...děkuji....PS: Hodně uspěchu.. Citovat
winco Odesláno 17. duben 2012 Odesláno 17. duben 2012 no tak kalpka na každy valec extra sa vola 4-klapka a dela to mnoho tuning firem priamo na mieru, prevažne v GB, doma to neudelaš ani nahodou, budeš mať problemy to zladiť s RJ (nenaštartuješ a neudržíš volnobeh) musiš pak palivovoem mapy upraviť aby stiahlo palivo a určite to bude do určitych otačok cca 4000 uplne mrtve, ked tak zožeň si ostre vačky, ladeny vyfuk na GTi komplet od svodu až ku koncu otvorený, a to sanie skus vyriešiť napríklad väčšou klapkou, konusom a dorbe odteinenym airboxom na konus s naporom od narazniku (prinos to bude hodne dobry a s RJ nebude tolik problemu ako u 4-klapky) a mnoho dalšieho, včetne väčších vstrekov, regulatoru tlaku paliva a podobnych vecí, ovšem pri väčších vstrekoch treba doladiť trošku aj v RJ dlžku doby davkovania lebo napríklad pojdeš skoro takmer nonstop na bohatu zmes čo nie je moc dobre Citovat
The_DoctoR Odesláno 19. duben 2012 Odesláno 19. duben 2012 winco: já právě sháním někoho, kdo by mi tady u nás v čr auto přemapoval, přímo na moje úpravy. Mám už objednaný z gb klapku, sací potrubí a vstřiky z rc, ale bojim se, že když tam dám ty vstřiky, že se to bez remapu neobejde, navíc točit 6500 je málo přemejšlel jsem, řj z rcčka? :-/ [upravil dne 19/4/12 15:29 od The_DoctoR] Citovat
Hhans Odesláno 20. duben 2012 Autor Odesláno 20. duben 2012 no tak kalpka na každy valec extra sa vola 4-klapka a dela to mnoho tuning firem priamo na mieru, prevažne v GB, doma to neudelaš ani nahodou, budeš mať problemy to zladiť s RJ (nenaštartuješ a neudržíš volnobeh) musiš pak palivovoem mapy upraviť aby stiahlo palivo a určite to bude do určitych otačok cca 4000 uplne mrtve, ked tak zožeň si ostre vačky, ladeny vyfuk na GTi komplet od svodu až ku koncu otvorený, a to sanie skus vyriešiť napríklad väčšou klapkou, konusom a dorbe odteinenym airboxom na konus s naporom od narazniku (prinos to bude hodne dobry a s RJ nebude tolik problemu ako u 4-klapky) a mnoho dalšieho, včetne väčších vstrekov, regulatoru tlaku paliva a podobnych vecí, ovšem pri väčších vstrekoch treba doladiť trošku aj v RJ dlžku doby davkovania lebo napríklad pojdeš skoro takmer nonstop na bohatu zmes čo nie je moc dobre děkuji za přínosné informace...jsem rád za každou radu.. Citovat
winco Odesláno 1. květen 2012 Odesláno 1. květen 2012 Len tak vymenit RJ nie je len tak Treba zohnat niekoho kto by to vvedel vazdne orobit...ozvi napis ygnor206 on ma neaku firmu ktora mu robila 1.1 a ted tam chce jit s 1.6, vraj su dost dobry Citovat
Hhans Odesláno 3. květen 2012 Autor Odesláno 3. květen 2012 Len tak vymenit RJ nie je len tak Treba zohnat niekoho kto by to vvedel vazdne orobit...ozvi napis ygnor206 on ma neaku firmu ktora mu robila 1.1 a ted tam chce jit s 1.6, vraj su dost dobry těch firem je spoustu co ti tu jednotku upraví....jnom musíš sehnat někoho kdo se ti na to nevysere...a udělá ti to podle tvých představ... Citovat
esso Odesláno 15. listopad 2012 Odesláno 15. listopad 2012 Nevím to jistě ale nemá rc i větší ventily a takže celou jinou hlavu? ¨Jinak bych asi při ladění šel spíše cestou výměny řj za závodní například toto http://www.propdm.eu/index.htm to se mi líbí ale tedy zatím o nich nemám žádné reference. Jinak si myslím si že jít cestou čtyřklapky ostřejších vaček a závodní jednotky může jít člověk ještě dále s výkonem než u rc. [upravil dne 15/11/12 18:16 od esso] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.