Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zde bude prostor pro Vaše otázky, diskuze apod... Myslím si, že nejenom já, ale i další lidé, které na tomto fóru figurují mají k tomu co říci. Budu jen rád, i já nevím vše a rád se přiučím novinkám.... takže hrrr do nás :)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

V pondeli se mi stala nemila vec.Jedu si po hlavni a z vedlejsi do mne vjelo auto.Prave zadni dvere,zadni naraznik v prdeli kolo a predni dvere poskrabane.Ted k veci sepsali jsme vsechno ale vinik ma pojistovnu Slavii.Ted otazka vsechno jsme sepsali a poslali na pojistovnu ale ja mam havarijni u Kooperativy.Vyjde mi lip kdyz si nahlasim skodu z moji havarijky nebo z jeho povinneho?Nepotrebuju pujcit auto a oprava bude rozpoctem.Jde mi o amortizaci a o pojistovnu Slavia?

[upravil dne 9.5.12 06:46 PM od bubakkaja]

Odesláno

hoď mi do SZ číslo smlouvy co máš u Kooperativy, já ti to ověřim... ;-)

jinak je to to, že pokud by jsi to měl sjednáno, tak by si došel do Kooperativy a oni by si to nafotili, vyřídili to za tu Slávii a pak by si to mezi sebou vyřídili sami ;-)

[upravil dne 10/5/12 14:28 od skuci]

Odesláno

jinak info všeobecně jako takový že pojišťovna nemá nárok na pojistné krácení za tzv. amortizaci. Přikládám i případný odvolací dopis, který v případě, že by došlo k rozdílnému plnění vs. skutečné škodě napsat na pojišťovnu Slavia.

Ústavní soud před několika lety i takhle rozhodl že je to neoprávněné krácení, mrkni na ten dopis. Určitě bych nevolil variantu z havárky, kord jestli tam máš vyšší spoluúčast.

Pokud máš však NA100PRO tak by toto všechno odpadalo ;-)

[upravil dne 10/5/12 14:55 od skuci]

nesouhlas_s_kracenim.docx

Odesláno

Takze myslis ze bude lepsi nechat to z pojistneho i kdyz Slavie nez z meho havarijka se spoluucasti 5000?Hlasili jsme to vcera a u z pojistovny nikdo nevolal nic.Z koopky uz bych mel auto nafocene.Jde mi o to at na penize necekam pul roku.Koopka je vyplaci do 14 dnu.

Odesláno

jako můžeš si to z havka dát je ale problém, aby ti proplatili regres tvé spoluúčasti... každopádně bych je ve Slávii uháněl o sto šest... a pošli mi číslo té smlouvy ať se mrknu jestli v tom nemáš to NA100PRO...

Odesláno

6274237408.Ono je uz to na te Slavii nahlasene ale prislo mi jen mejlem nejaky soupis toho co jsme s tim vinikem vyplnovali spolu pres net jinak nic.Proste mne stve ze se nic nedeje.Z Kooperativy uz by\\ se aspon nekdo ozval,tam nic.Jde o to jestli si to jako ze muzu rozmyslet a i kdyz je to nahlasene nahlasit to znovu u moji pojistovny i s tim ze mam vinika.

Odesláno

dnes ti to zjistím. Každopádně rozmyslit si to eventuelně můžeš... nesmíš uplatňovat škodu u dvou pojišťoven... to je jediný ale jinak je to jedno ;-)

Odesláno
jinak info všeobecně jako takový že pojišťovna nemá nárok na pojistné krácení za tzv. amortizaci. Přikládám i případný odvolací dopis, který v případě, že by došlo k rozdílnému plnění vs. skutečné škodě napsat na pojišťovnu Slavia.

Ústavní soud před několika lety i takhle rozhodl že je to neoprávněné krácení, mrkni na ten dopis. Určitě bych nevolil variantu z havárky, kord jestli tam máš vyšší spoluúčast.

Pokud máš však NA100PRO tak by toto všechno odpadalo ;-)

[upravil dne 10/5/12 14:55 od skuci]

Nenech se vysmát.. Argument pojišťovny je bohužel ten, že toto je verdikt ústavního soudu k jednomu KONKRÉTNÍMU připadu. Poté bylo u jiného případu rozhodnutí ÚS který amortizaci pojištovny uznal jako oprávněnou. Je to kus od kusu. Pokud skutečně bude udržované servisované auto které by mělo spadat pod korekci (amortizace se už nepoužívá - správně je to korekce nákladů na materiál) tak likvidátor má možnost požádat o upuštění korekce apokud má pádné důvody tak pojišťovna nekrátí ;)

Odesláno

Pe.tr - tohle je potom boj mezi právniky KOOPky a právníky pojišťovny a tam už skutečně záleží na stavu vozu. Ale určitě vám nikdo nezaručí že to dostanete - už aby to zrušily, máme s tím jen práci navíc :roll:papa

Odesláno

takže ještě jednou shrnu informace sem... službu NA100PRO nemáš takže musíš postupovat takto:

1) nahlásit škodu u Kooperativy

2) uvést, že jsi havárii nezavinil, tím pádem nepřijdeš o bonusy

3) po kompletním vyřízení škody a obdržení dopisu o ukončení pojistné události toto vše vzít, spolu s číslem účtu a zaslat na email lpu@slavia-pojistovna.cz

4)na předešlý mail zaslat i případně fakturu za pronájem náhradního vozidla v době opravy toho tvého

5)mezitím v případě komunikace s likvidátorem ze Slávia pojišťovny mu jen sdělit tuto skutečnost, jak to probíhá

6) Slávia pojišťovna ti poté proplatí v plné výši spoluúčast.

- Kooperativa sice bude trošku nadávat protože ti musí zaplatit škodu, kterou si nezpůsobil, Slávia pojišťovna na tom \"vydělá\" protože zaplatí míň. Každopádně tohle tě zajímat nemusí, podstatný je, aby si měl v plném rozsahu peníze na účtu na opravu vozu, rychle vyřízenou škodu a dále zaplacenou spoluúčast... :) tak snad je to takto vše OK a alespoň trošku sem ti pomohl...;)

Odesláno

Tak jsem udělal přesně to cos mi poradil.Dneska jsem nahlásil škodu u Kooperativy.Zavolal na Slávii a ti mi potvrdili že až dojde k vyplacení částky a dopis kde je všecho uvedené mám jim ho přeposlat a oni mi proplatí spoluůčast.Děkuji za rady a za čas.

• O 4 roky později...
Odesláno

Ahoj, rád bych se zeptal, zda máš zkušenost s krátkodobým pojištěním asistenčních služeb do zahraničí (Evropa). Například pro několikatýdenní cestu do Norska, kdy na auto standardně HAV nemám ale rád bych, pokud za rohem naplánovaně vykoukne třeba los byl hrazen servis nebo odtah zpět do ČR. Momentálně jsem našel možnost připojistit to k cestovnímu pojištění u Kooperativy anebo samostatně od Europu, ale rád si nechám poradit pokud existuje něco vhodnějšího.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...