Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Vás :)

Chci se zeptat včera se mi rozsvítila kontrolka systému omezování emisí škodlivin. Nevíte co to znamená? Už mi to zase zhaslo ale v manuálu je napsané, že se s tím musí do Peugetu.

Jinak jsem tady nový a 407 mám po máti a musím říct, že jsem s tímhle autem maximálně spokojen! Nedá se to srovnat, když nasednu do Octávky atd tak mi připadá 407 co se týče pohodlnosti a jízdních vlastností upe jinde :)

Odesláno

Auto má zřejmě FAP, takže ucpaný FAP (repas asi 8000). Anebo dolít aditivum.

Ale nejčastější závada je, že blbne nějaké čidlo, např. čidlo diferenciálního tlaku před- a za FAPem.

Ať se tady Zlíňácí vyjádří, který servis je seriozní, aby tě neoškubali. Prý Fryšták? Pokud bys jel sem, je tady dobrý servis v Zábřehu.

Odesláno

Takže vítej v klubu:papa

jinak je dobré uvést typ motoru, rok výroby, popřípadě VINko

Lidé jsou tu chytří a umí poradit, ALE nemají křišťálovou kouli.

Tohle může být FAP, nebo EGR ventil, nebo spoustu dalšího.....

V návodě k autu je většinou napsáno, že když tohle svítí, měl bys udělat delší plynulou jízdu, měla by se spustit regenerace fapu a uvést vše do stavu, jak se říká 1A. Když svítí dál, měl bys zajet na diagnostiku (raději k někomu z místních kluků, kteří s DIA umí 1000x více než nějakej patlal v autorizáku, jsou i mnohem levnější)

Odesláno

Z těch menších a přechodných závad by to mohla být voda v naftovém filtru.

Anebo dokonce i to čidlo uzavírání nádrže - i to má vliv na \"systém omezování škodlivin\"

[upravil dne 2.3.2012 09:04 od P607Olda]

Odesláno

Já jsem to právě projel a trošku to vytočil a ono to zhaslo a vše zase v poho

Tady ve Zl by mi to mohl pan Mročka napichnout... prý je nejlepší ze Zlína, tak nevím. Takže je zbytečný jezdit do Peugeotu jo? :)

Jinak vin jsem si zde vypisoval ale nevím proč se mi to neukázalo ale vše opravím a díky za rady :) pak dám vědět kde byla chyba

Odesláno

Záleží, jak to vidí ostatní Zlíňáci, zda p. Mročka někdo zná a pochválí. Kdysi tady chválili ten Fryšták.

Pokud to teď zhaslo, tak není akutní jezdit do servisu - počkal bych na příští rozsvícení.

Zanesený (starý) FAP mi to hlásilo v kopci na trojku, když jsem to roštoval. Poté hláška zhasla, ale příště zase v kopci to hlásilo. Píšu jen tak pro informaci.

Odesláno

Tady ve Zl to myslím taky odstraňují ten FAP za 6800 odstraní a ještě něco s řídící jednotkou ale já tomu prd rozumím.

Tak díky moc za rady a kdyby něco, tak si zjistím ten Fryšták

Odesláno

seš v Brně? a do kdy tam budeš?! Někde tady jsem četl, že i chipuješ :)

Ve Zl mi to prý udělají za 3500 ale nevím, jestli jsou dobří a lidi tady tě jen chválí :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...