KEDARBOBRY Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 Ahoj, koupil jsem si nové lišty na přední nárazník ( černý plast + chrom ). Musím při výměně sundávat celý nárazník a tím pádem světla, mřížku, podběhy atd a nebo to jde i jinak ? Mám nový model. Díky Citovat
koblih69 Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 Nemusí, jde to zvenku, koukni na ty nové lišty a uvidíš jak mají západky. Citovat
KEDARBOBRY Odesláno 29. únor 2012 Autor Odesláno 29. únor 2012 Na ty zápatky jsem koukal. No a jak na to ? Páčit šroubovákem ? Nepoškodím lak nárazníku ? Citovat
koblih69 Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 No tak předně by chtělo ten plast v tomhle počasí nahřát, další věc kterou nedoporučuju je to vůbec teď dělat protože tehlinky o dkamínků a sůl ty lišty ničí tak bych vydržel na jaro. Třeba ta pravá ( u spolujezudce ) - u blatníku plastovou stěrkou podebereš ten okaj a otevřeš díru na oko a už to máš za co vzít.... případně pokud chceš stačí sundat spodní kryt motoru a dá se na ty jednotlivé západky sáhnout rukou ( na horní belbě a naslepo ) ale je to i bez toho.... a nebo pokud ty staré plánuješ vyhodit tak je notmálně řízní středem odlamovacím nožíkem a máš jistotu, že nic nepoškodíš a nové jen nacvakneš. Citovat
KEDARBOBRY Odesláno 29. únor 2012 Autor Odesláno 29. únor 2012 Tak super, venku je + 10 stupňů a já mám jarní únavu jak prase... takže jdu to měnit :-) Dík za rady... Citovat
koblih69 Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 No tím nahřátím jsem myslel hlavně aby to bylo všechno pěkně pružné včetně laku, předejdeš tím nějakému odloupnutí při větším namáhání. Citovat
dream91 Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 Jak píše koblih69, v mrazu je to blbost dělat cokoliv s plastem, jelikož je to všechno dost křehký, +10°C je to už vcelku v pohodě ale taky bych to osobně ještě asi neměnil, záleží kde s tím jezdíš, pokud na vesnici tak tj nesmysl, protože tam je štěrku i v létě hodně, ve městě je to už v klidu, a ta sůl je na ten chrom na lištách jak dělaná Citovat
zbynek.su Odesláno 3. duben 2012 Odesláno 3. duben 2012 Dovolím si otevřít toto téma, at nezakládám nové. Jako hodně 406 i ta moje má problém s předním nárazníkem a setkáním s obrubníkem. Narazil jsem na tento náhradní díl. http://www.autodilyaaa.cz/predni-naraznik-peugeot-406-574707/d-97415/ Máte někdo zkušenosti s ním a jak se vám zdá cena? To je asi nejlevnější co jsem našel. Na vrakovišti věčně nejsou ... Citovat
zbynek.su Odesláno 3. duben 2012 Odesláno 3. duben 2012 Co se ještě musím přikoupit, abych to mohl vyměnit? Mají tam i lištu černou. Jen jsem tam nenašel tu chromovanou lističku. Kde se dá koupit za rozumnou cenu? Je nějaký rozumný a jednoduchý návod na výměnu? Citovat
koblih69 Odesláno 3. duben 2012 Odesláno 3. duben 2012 Na vrakovišti je nárazníků podle mě habakuk... ten z odkazu \"podle fotky s vodotiskem\" jsem asi viděl. Je měkký a díky tomu je napasování trochu umění, ale vcelku se to dá. Pokud ti nějakj mm nevedí tak asi jo, pokud to chceš mít pintlich tak kup origo na vreku nebo v inzerci. Ty lišty jsou problém protože na vrakáčích to většinou chtějí prodávat vcelku s nárazníkem a jen někdy je z rozbitého nějaký kus volný. Musíš zkoušet a nebo to koupit komplet ... jinaka se to prodává i v replice ale ceny nic moc. [upravil dne 3/4/12 08:31 od koblih69] Citovat
zbynek.su Odesláno 3. duben 2012 Odesláno 3. duben 2012 Nevím , tady jsem na vrakáči rozumnou neviděl. Buď byl rozbitý a nebo prasklý. To mám doma taky a předešlý majitel to místo zavaření přejel kytem a ten začíná opadávat. Za kolik se dá asi na vrakovišti sehnat rozumný nárazník? U tohoto mne právě zaujala cena oproti e-catu nebo autokelly. Citovat
koblih69 Odesláno 3. duben 2012 Odesláno 3. duben 2012 Cena kolem 1000,- je za tyhle kousky běžná. Ty v Kelly nebo Aci nejsou o moc lepší... Pokud to máš jenom prasklý tak to prostě nech svařit. Bral jsem nárazník na facelift za 1500,- s malou hvězdičkou o průměru cca 3 cm ( bez chybějícího materiálu ) takžeoprava tak na 15 minut. Víc než 2 tis. bych za úplně OK nedal, dneska už asi ještě míň... Citovat
zbynek.su Odesláno 3. duben 2012 Odesláno 3. duben 2012 Musí se k tomu kupovat i nějaký spojovací materiál, nebo to použiji ze starého vše? Na mlhovky a mřížku je to asi připravené (držáky)? Kolik asi vezme cca výměna starého a nového (abych věděl kolik plánovat odstávku) pro nás smrtelníky? Nepočítám stříkání a lak:) Citovat
koblih69 Odesláno 3. duben 2012 Odesláno 3. duben 2012 Materiál asi použiješ pokud nebude něco moc zrezlé a nebo ti něco nechybí. Jinak sundání nárazníku napoprvé? Nevím, tak hoďku max. Citovat
zbynek.su Odesláno 3. duben 2012 Odesláno 3. duben 2012 Náhodou nemáš obrázek jak to vypadá a kde to všude drží? Jen se ptám.... Citovat
koblih69 Odesláno 3. duben 2012 Odesláno 3. duben 2012 Světla vyndej napřed - když vycvakneš mřížku se znakem tak uvidíš i 3. šroub, takže pohoda. Mlhovky jen odpoj a demontuj a montuj na sundaným nárazníku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.