pavel104 Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 Zdravím. Potřeboval bych poradit jestli stačí vyměnit horní napínací kladku drážkového řemene, když příšerně píská. Zkoušel jsem u kladky přitlačit šroubovákem na řemen, směrem k motoru a hned to přestalo. Jak ho ale pustím, tak si řemen najede na kraj kladky a pištění je zpátky. Je to strašný zvuk. Vůbec není slyšet motor, jen pištění. Díky za rady Pavel. Citovat
lacoceco Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 nemáš voľný remeň? ja som to akurát včera riešil, neviem skade bol pôvodný 6K1750 dal som 6K1744 a bingo , pískanie prestalo.. pekný deň Citovat
koblih69 Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 Doufám, že jsi ho potom správně napnul, protože pokud bys ho tam jenom dal, tak to bude asi hodně přepnutý. Pokud ti něco píská tak napřed přilož na řemen kousek mýdla a víš hned jestli to dělá řemen nebo kladka. Kladky zas tak moc nezlobí, spíš řemen, řemenice nebo volnoběžka... [upravil dne 28/2/12 17:26 od koblih69] Citovat
pavel104 Odesláno 28. únor 2012 Autor Odesláno 28. únor 2012 Já jsem ho zkoušel povolit a napnout, ale pořád stejné pazvuky. Ale když jsem za chodu přitlačil řemen šroubovákem cca 2mm k motoru u horní napínací (plastové) kladky tak to přestalo. Ta kladka je celkem slušně ojetá s nerovným povrchem atd. A na řemenu už nejsou ani vidět žádná čísla, spodní vodící kladka (kovová) zase při točení rukou kovově rachotí. Kdoví jak dlouho to tam je. Kladky už jsem objednal, ještě sháním řemen. Citovat
koblih69 Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 Ta spodní kovová není vodící, ale napínací. Ta horní je plastová na tom automatickým napínáku. Osobně bych ale napřed kontroloval řemenici a volnoběžku. Pokud bude jendo nebo druhý špatný tak ten nový řemen bude poskákaný za pár kilometrů... Citovat
pavel104 Odesláno 28. únor 2012 Autor Odesláno 28. únor 2012 Já přesně nevím která je která, ale je to jak píšeš. Píská ta horní plastová. Co mám kontrolovat na řemenici a volnoběžce????? A v jaké poloze má být tedy ta spodní jak píšeš napínací kladka?? Já jsem s ní šteloval na všechny strany na které to šlo a pořád stejné Jo ještě, řemenice mě celkem háže za chodu. Je to dobře vidět na té kladce jak sebou neustále poškubává. Ale to dělá už 2 roky [upravil dne 28.2.2012 20:06 od pavel104] Citovat
koblih69 Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 Já se s tím dost narápil, takže to mám ještě živě v paměti Hlavní řemenice trošku vždycky hází to je tím, že je spojená gumou. Nicméně pokud se hýbe ta horní plastová tak je to špatně. Když je všechno OK tak se ani nehne. Nejčastěji vydává zvuky ta spodní řemenice, to že je špatná poznáš snadno tak že přes obě části uděláš křídou čáru. Volnoběžka alternátoru funguje jako \"cvrček\" na kole - prostě do jednoho směru zabírá a do druhého přeskakuje. Pokud je kouslá do obou musí se vyměnit. Ty spodní kladka je napínací, uprostřed povolíš imbus a za ten čtyřhraný otvor napneš řemen tak aby ten automatický napínák pohyboval tou jednou ryskou mezi těmi dvěma.... Citovat
*marian* Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 mě taky kadka začala popiskovat než srm dojel domu cirka 40km tak se zadřela rozletěl se mi mikráč a kousek zůstal v rozvodech a byla to ta kovová tak to vyřeš co nejdřív ať nejsi bez motoru jak já Citovat
pavel104 Odesláno 28. únor 2012 Autor Odesláno 28. únor 2012 Aha tak to s tou volnoběžkou slyším poprve (jak se dá prosimtě sundat z altíku kdyby byla špatná) Řemenice bude dobrá, protože čárlá bílou fixou už je dávno. No a to napínání řemene je pro mě taky novinka. Todeď jsem tu spodní vždycky nastavil tak na půl škody - utáhnul no a pak jsem nazvednul tu horní, nasadil řemen a pustil ji dolů. O nějakých ryskách jsem ani neslyšel :D Citovat
koblih69 Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 Pokud je to málo napnutý tak to lítá a píská, pokud moc tak odcházejí ložiska, řemenice... Tu volnoběžku bez spec. klíče nepovolíš, takže jedině někde půjčit je to takový tisícihran Citovat
pavel104 Odesláno 28. únor 2012 Autor Odesláno 28. únor 2012 OK. jak ale zajistím alternátor při povolování nebo utahování volnoběžky aby se neprotáčel? Citovat
koblih69 Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 Vrazíš tam šroubovák do vinutí a zapáčíš, ne? :D:D:D K tomu je právě ten klíč: http://forum.skodahome.cz/uploads/post-26-1170419779.jpg Citovat
pavel104 Odesláno 28. únor 2012 Autor Odesláno 28. únor 2012 Já jsem si to s tím šroubovákem taky myslel:D:D:D Jen jsem to od Tebe potřeboval potvrdit :P Dík za všechny cenné rady Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.