Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

občas mám chuť vyrazit na světlo se svou sběratelskou úchylkou jménem Elektročas/Pragotron. Myslím, že není moc lidí, co mají v bytě píchačky :D Vyzískal jsem je nedávno, ale něco jim chybí. Je to origo logo viz. obrázek v příloze.

Dají se sehnat i s logem, ale jejich cena na aukru je hodně přemrštěná. Kde jsou ty časy, kdy to lidi házeli do kontejneru a vše bylo za hubičku :D, já je bez loga nikdy nejeté (Šaldo nemaj napícháno téměř nic, první zásun karty jsem provedl já :D:D:D:D )

Kdysi tu někdo psal, že by podle předlohy uměl udělat kopii laserem do hliníkového plechu. Bohužel nějakou předlohu nemám, ani font písma. Jen ten obrázek v příloze?

Najde se někdo, kdo by byl ochoten to udělat za nějakou odměnu?

post-4540-14109622493091_thumb.jpg

Guest Scratch
Odesláno

tak to jsou v podstate panny, kdyz nemaj moc napichano :D

zase mas aspon jistotu, zes zasunul prvni :D, to uz je dneska taky vzacnost :D

zkusim se pozeptat :)

[upravil dne 27/2/2012 16:39 od Scratch]

Odesláno

klasickejch hodin mám dost, je docela zajímavý, že to funguje na jednoduchým principu centrálních hodin, obyč hodiny jsou jen cívky s magnetem, kterej se vlivem minutového polarizovaného impulsu natáčí a pohání ručičky hodin. Ty centrální hodiny, které vlastním jsou ze šedesátých let a kupodivu se rozcházejí cca o půl minuty za měsíc. Což je na mechanický strojek, úplný prd. Pak mám ještě elektronické a ty udělají za měsíc schodek asi vteřinu

Nejcenější kousek mám kalendářní hodiny¨, které ukazují Datum, měsíc, den v týdnu, hodiny a samozřejmě minuty. Uměj rozlišit, zdali má měsíc třicet či jednatřicet dní, nebo všechny varianty února, tj. 28 nebo jako nyní 29 dní jednou za 4 roky

Odesláno

Nebylo by lepší to gravírovat do plastu tak jako to bylo původně? To by asi nebyl problém zajistit. Případně pokud by ti někdo půjčil původní znak mohl bych udělat formu a odlít jich libovolně. Samozřejmě 100% bez poškození toho originálu.

Odesláno
Nebylo by lepší to gravírovat do plastu tak jako to bylo původně? To by asi nebyl problém zajistit. Případně pokud by ti někdo půjčil původní znak mohl bych udělat formu a odlít jich libovolně. Samozřejmě 100% bez poškození toho originálu.
bohužel jsem to nikdy neměl v ruce, přišlo mi, že je to z materiálu, ze kterýho jsou angličáci. Nevím bohužel, kdo by mi znak zapůjčil. S fotky by nešlo nějk udělat předlohu a tu vyřezat do plastu?
Odesláno

Samozřejmě, že šlo pokud jsou aspoň základní rozměry. Kousek od firmy gravírují do plastu podobné vzory, ale nevím do jaké hloubky. Pokud je předloha ve vektorech připravená tak to nestojí moc.

BTW nezkoušel jsi kontaktovat nástupce? Třeba se jím válejí nějaký zbytky který ti z nostalgie podaruje... nebo třeba má logo v nějakým lepším formátu, který by s líp kreslilo. Ale dát to do vektorů nebude asi zásadní problém

[upravil dne 27/2/12 20:06 od koblih69]

Odesláno

aha, gravírování do plastu. Zkusím se zeptat šéfa údržby, jestli v okolí takytakovou fitmu nemáme. Výhoda je, že mám stejný píchačky jako na obrázku, tak rozměry nebudou problém. Ještě to nějak převést do vektorové grafiky z bitmapy. Mám doma corel a photoshop. Půjde to v nich?

Odesláno

No počkej tak podle toho uděláme formu ne? Já ti to vo Corelu překreslím to není tragédie, ale chtělo by to co největší obrázek

[upravil dne 27/2/12 20:08 od koblih69]

Odesláno

já mam ty samý akorát bez loga

myslím, že by to šlo použít, protože na obrázku z tvého inzerátu

je mezi prolisama s horní hranou 16 cm (viz obrázek)

délka loga na obrázku je 6 cm. Ve skutečnosti je délka mezi prolisama 26 cm. Jestli platí přímá úměra, tak délka loga ve skutečnosti musí být 9,75 cm

[upravil dne 27/2/12 21:04 od punkac]

post-4540-14109622498834_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...