Guest Chozeluizskuner Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Ahoj.Potřebuju rady a zkušenosti pánové.Vejfuk de do háje a po skoumá po netu jsem zjistil že mám možná i jinej vejfuk než mám mít že mám koncovej díl z benzínu jsem si už zvyknul ale po prohlížení stránek bosal jsem zjistil že mi tam dal mechanik asi výfuk z 80kw verze. Podle stránek od Bosal bych neměl mít středovej díl výfuku a já ho tam mám.Teď budu předělávat výfuk a nechce se mi ho tam zbytečně cpát když nemusím.Zde jsou odkazy: HDI 110 HDI 90 Já mám tu HDI 90. Co myslíte? dal bych pouze novej vlnovec,navařil starej katík,a dotáhl trubku k zadnímu tlumiči. Nekoukne mi někdo pod auto? Citovat
koblih69 Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 1) na obrázcích to máš špatně - výfuky pro 90 a 110 jsou stejný. Rozdíl na tvých obrázcích je že jedno je sedan a druhý kombi. 2) nevím co je podle stránek bosalu, ale střední díl samozřejmě máš a doporučuju ho zachovat. 3) když jsi byl u mě tak to auto mělo hodně nezdravej zvuk, nevím čím to bylo, možná výfukem, ale asi by to chtělo řešit Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Právě už to začínám řešit... Je to opravdu výfuk.Vlnovec je v šílenym stavu.Když nastartuju tak to vypadá jak když hoří motor.K tomu mi hvízá servo ale to sem nepatří. Vlnovec nejspíš koupím z aukra jelikož má na sobě už príruby: http://aukro.cz/pruzny-vlnovec-vyfukove-potrubi-peugeot-406-hdi-i2116752652.html Pak potřebuji nové potrubí.Nejhorší je že sám nevím pořádně co k tomu všechno budu potřebovat za těsnění,svorky atd.. všechny tlumiče i katík jsou v pořádku Citovat
koblih69 Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Potřebuješ díly výfuku, spony na spoje typu \"tumpetka / bambule\" a pastu na výfuky... nic jinýho mě nenapadá. Ještě na tom vlnovci je silentblok, který bývá unavený. Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Tim určitě myslíš silentblog an zavěšení vlnovce.A nedává se ještě mezi\"tumpetka / bambule\" ještě nějaké těsnění? nebo tam se dává právě ta pasta? Nejlepší by bylo kdyb se nic nemuselo svařovat.Abych zvládl sám vyměnit na parkovišti (to je moje dílna ) Ale to si nejsem moc jistej.jelikož za středovim dílem to nejspíš bude svařený.A katík bude také přivařenej Citovat
koblih69 Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Nedává se tam nic jen spony přes a pasta. Nicméně ten tvůj vlnovec se nějak musí připojit ke Katu - takže buď ještě spojku, nebo klasicky navařit a nebo by musel být jinej typ, kterej má zvětšenej průměr na trubku od katu a zase se jen stáhne sponou. J8 to měnil taky před faráží, ale ten vlnovec jsem si na kat předtím nechal navařit. Mám totiž jenom invertor a s tím se napůl sežraná roura od katu vaří hodně špatně Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Já hned zejtra vlezu pod auto a vše změřím.Nejraději bych opravdu udělal to že jen na sponky nebo spojky+pastu.Ale uvidim kolik místa bude mezi katíkem a vlnovcem.Spíše mezi katíkem a držákem vlnovce.Zejtra změřím šuplerou a kouknu kde všude je to porezlí.Ale už se těšim až to bude v pořádku.Celkem mě to už nebaví.Víc to žere a hodně to hlučí Citovat
koblih69 Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 každopádně pokud to má být bez vaření budeš potřebovat ještě takovouto spojku. Navíc na straně toho vlnovce bude málo \"masa\" a tak by bylo potřeba to trochu proříznout flexou v místě těch držáků vlnovce aby to drželo na co největším kusu roury. Citovat
h4wk3y Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 ja taky menil vlnovec, normalne jsem ho vyriznul, v Kelly se selevou 46/ koupil novej, navaril, trubka okolo byla v pohode... Tedka aktualne mi zas upadl zadni dil, upadla uplne ta trumpetka od zadniho dilu, tak zase dily z Kelly za 250,-, flexou uriznout, navarit a je pohoda... Trubka, kde nema svary je v pohode, ale okolo origo svaru hnije jak das... Vsechno ocistim flexou, prejedu COckem, flexou do hladka, odmastim, hlinik ve spreji.... A hlinik mi na katu drzi krasne uz pres rok, vypada to dobre... Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 h4wk3y:Koukal jsem na tve tema ale nemám možnost svářečky raději udělám po selsku pokad bude dobrej výsledek. koblih69: na to jsem taky koukal.To je celkem dobrá možnost... našel jsem na aurku vlnovec i stěma přírubama takže bych měl jakoby \"origo\" (v kuse) ale jelikož mi ještě ani neodepsali tak stále čekám na rozměry.Nerad kupuju zajíce v pytli Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Ještě se zeptám.Ten vlnovec z aukra je pro model: 406 2.0 HDi Turbo Diesel, Sedan, Combi 98-04/00 05/00-04 110 HP M° DW10ATED M406 HDi cena: 780 Kč Ale to neni moje já bych měl mít turbo DW10 TD. Půjde mi tam nasadit? nebo jinak.Měl by být schodný s mojím vlnovcem? Ještě jednou dávám odkaz: http://aukro.cz/pruzny-vlnovec-vyfukove-potrubi-peugeot-406-hdi-i2116752652.html Citovat
kokron Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 cau lidi projdu s 1.8 16v emise bez kataku je vykuchanej a nekdo tvrdi ze bych mohl projit moc se mi to nezda tak pokud s tim ma nekdo skusenost prosim o vas nazor predem dik Citovat
kokron Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 dik presne sem si to myslel ja jen ze mi to nekdo rikal tak sem to hledal na internetu jestli se neco doctu nekdo tam pise ze jo nekdo ze ne tak sem jeste skusil tohle dik za radu Citovat
koblih69 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 Místo úplatku nech navařit UNI kat nebo kat z vraku a máš klid Citovat
fejfarz Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 Co jezdím já na emisní zkoušku tak ten technik je uznalej a ví že ty auta stejně neprojdou a nebo těžko a tak ani nic neměří a zbytečně motor netůruje. Vždycky chvilku pokecáme jako že měří a pak odjedu se známkou.Má taky peugeota tak zbytečně neprudí neřeknu kde hi Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 Přišlo mi vyrozumění z aukra o tom vlnovci... Co myslíte znalci? pásne to? má to cenu ho brát? nebo prostě polsku nemám věřit v ničem Citovat
koblih69 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 Hm podle VIN ta část není stejná, ale já bych řekl, že se spíš liší objemem katalyzátoru, tkaže ten přední díl by měl být stejnej. Ale... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.