Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
moja odpoved bola presnejsia a pravdivejsia, lebo tie km musis prejst kontinualne bez vypnutia motora... :P

ale keby si dopisal ze po 30 minutach jazdy tak ok :D

No odpověď vyjádřená v km je u mě každý den 2x 37-38 km ;) Klíčová je informace, že se počítá čas nikoliv ujeté km :papa

Odesláno

Tak jsem ještě zkusil, jak funguje hlídání rezervy. Bláhově jsem si myslel, že se hlídá i tlak rezervy - nehlídá:( .Zkusil jsem jet bez rezervy. Místo rezervy jsem dal i jiné pneu, ale pozice se nemění. Takže přihlášení rezervy je jen k tomu, aby auto identifikovalo rezervu na nápravě.

Ještě musím zjistit další čísla těch kol a hned si je tam přidám, abych to měl kompletní :D

Dotaz. Na plechové rezervě je stejný ventilek jak na alu kolech? Já mám rezervu v plechu, v životě nepoužitou a ta má gumový ventilek. Někde jsem viděl senzor i s tímhle gumovým ventilkem. Můžete to někdo ověřit, jak to máte na plech. rezervě? Nemám náladu přehazovat kola a jezdit sem a tam. Pokud nebudu muset.

Odesláno

Hlídání tlaku v rezervě? Tak s ohledem na to kde jsou snímače není jak by se rezerva snímala... navíc by mě ani nenapaldo si myslet, že je tam ventilek se senzorem tlaku...

Odesláno

koblih69: a proč by nemohl být v prostoru kufru snímač pro rezervu? Bohužel není. (mezi náma, kdo z nás pořád kontroluje rezervu?)

Proč by rezerva nemohla mít snímač, když je na ní pamatováno. 1xhlavní sada, 1x doplňková sada a 1x rezervní kolo ? Tak na základě čeho by tě to nenapadlo?

Odesláno

Ten snímač má velmi krátký dosah, logicky, aby vydržela baterka ve ventilku co nejdýl. Ventilek v rezervě je normální gumový... A proč by mě to ani nenapadlo? Protože rezerva je pro nouzové dojetí, má jiný vzorek, často i jiný rozměr a s tém související jiné huštění. Proč teda vymýšlet k rezervě další kurvítko :myslim

Odesláno

Nezlob se, ale četl jsi co jsem napsal ? Je tam pozice i pro rezervu, tak proč by nemohla mít snímač tlaku, když se s tím v autě počítá. A pokud má snímač, tak proč by nemohla být hlídána? Jakou to má souvislost s baterií.

Odesláno

Pozice tam je, senzor v disku ne a to je všechno, ne ? ;) Pro mě je to absurdní zbytečnost, ale chápu, že někoho může zajímat. Kup senzor, namontuj a možná ho i na pár minut za život auta využiješ. Mě to nechybí. Pokud máš stejné rozměry rezervy jako kol na autě proč ne, jeslti jiné tak je to přece navíc nesmysl, protože tlak tý rezervy by měl být jiný než těch ostatních kol... ale jak jsem psal proč ne ;)

Odesláno

Tak z opačného konce. Třeba má někdo zkušenost. Mám defekt. Dám na osu kolo bez snímače, tak to bude hlásit co? Když vadné kolo se snímačem je v kufru. Rezerva snímač nemá. Bude palubák to \"chybějící\" kolo ignorovat?

pito.za : a jak to tedy asi funguje, když zapneš zapalování a provede se ti kontrola tlaku v pneu, aniž by ses hnul z místa.

Odesláno

snimace nacitaju hodnotu hned pri zapnuti zapalovania... neni nutne otacat kolesa...

apropo neni to jedno, riesite nepodstatne, ak Agrafik uvazuje o snimaci v rezerve preco nie?

ak to koblih nechces, tak naco oponovat ? hm ??? to neznamena ze ked sa to nepouziva

v CR/SR tak sa to nepouziva nikde.

akoby vsak signalizovalo rezervne koleso netusim, ale skor si myslim ze ak by si pouzil

koleso z rezervy tak az potom by si sa dozvedel ci ma spravnu hodnotu alebo nie.

mozno ten snimac nevysiela ked je vo zvyslej polohe, ale az ked sa da na napravu

tak je vlastne v polohoe lezatej a vtedy je schopny vysielat. neviem, tazko povedat, treba to

vyskusat jednoducho tak ze to jedno koleso treba zo sady odnat nahodit ako rezervu, polozit ho nabok

a podhustit pneumatiku a uvidis co ti vypise na palubaku po zapnuti klucika, nakolko hned po zapnuti

prebehne test tlaku pneu. aspon mne to tak robi... :papa

Odesláno

Vovečko, díky, že jsi zopakoval můj příspěvek na téma: Koblihovi je to na houby a když to někdo chce buddiž mu přáno :D

Zbytek bych s dovolením nekomentoval to už začíná být černá magie :papa

Odesláno

Vysílač v autě si podle mě aktivuje ty snímače nějakou specifickou frekvencí a ty se na základě toho probudí a odpoví informací o jejich stavu. Na podobném principu funguje i přihlašování senzorů donucovací metodou. Používá se specifická frekvence, která ten snímač probudí a ten vyšle přijímači svoje ID.

Ty snímače taky předávají informaci nejen o tlaku, ale i teplotu a zrychlení, takže buď v nějakých pravidelných intervalech, nebo na požadavek ŘJ?. Snažil jsem se něco vygooglit, ale nikde nic.

To ještě nikdo nejel s jedním kolem bez snímače?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...