ivanh Odesláno 18. únor 2012 Odesláno 18. únor 2012 Chcel by som sa podelit s mojim snazenim pri zvarani plastov na mojej 206. Zaciatkom tyzdna sa manik stojaci v krizovatke predo mnou pohol, presiel asi 2 metre a zastavil, lebo sa mu zdalo ze \"to nestihne\", no a ja som to uz nestihol a nalozil mu kufor. Nastastie jemu sa nic nestalo ale mne to odniesol svetlomet (ulomene uchyty), naraznik (prasknuty), lista(prasknuta) a maska(prasnuta a chybal kusok). Tak som to rozobral a pustil sa do zvarania. Svetlo a maska je z PP naraznik PE a ramik ABS. Ako zdroj materialu PP som si zohnal svetlo z P308 ktore to uz malo za sebou (komplet rozbite). PE hruby igelit a ABS ramik z platikovej stavebnice. Naradie - spajkovacka 18W, teplovzdusna pistol s regulaciou teploty nastavena na 350 st. , lamaci nozik, hlinkova lepiaca paska, kovova siet proti hmyzu. Postup - spajane miesto ocistit, najlepsie umyt, ale svetlomet som iba utrel, do vody nemohol. Spajane diely co najpresnejsie prilozit, fixovat hlinikovou paskou, na druhej strane vytavit drazku priblizne do 1/2 hubky materialu, ak zvarate iba z jednej strany ( naraznik , lista ) tak drazka do 3/4, vtavit pasik plastu od darca do drazky a zahladit. Namahane miesta odporucam zpevnit zatavenim kovovej sietky (kovova siet proti hmyzu) a velke plochy prehrievat teplovzdusnou pistolou. Foto zo snazenia najdete tu https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=108111887911717289807&target=ALBUM&id=5710572855994517345&authkey=Gv1sRgCP2hh8q1webhOQ&feat=email oprava gramatiky [upravil dne 19.2.2012 09:50 od ivanh] Citovat
banan1987 Odesláno 18. únor 2012 Odesláno 18. únor 2012 si frajer.. pekna praca, pekny fotonavod... urcite sa zide vela ludom.. Citovat
parolla Odesláno 19. únor 2012 Odesláno 19. únor 2012 Výborne! Ivan,máš božskú trpezlivosť.Mám na Parťákovi prasknutý nárazník-kedy môžem prísť? A kedže je lepšie raz vydieť,ako 3-krát počuť, tak mi neostáva nič iné,iba sa podakovať za detailný fotopostup. Citovat
maNkovic Odesláno 19. únor 2012 Odesláno 19. únor 2012 Kedy mám donies nárazník z mojej 605-ky ?? :D Krásna prácička !! Citovat
ivanh Odesláno 20. únor 2012 Autor Odesláno 20. únor 2012 Ked je niekto z okolia tak sa nebránim a pomozem iba sa dopredu ohlaste a dohodneme termin. Toto bol moj prvy pokus ale nejaku zrucnost asi mam lebo sa rypem v elektrotechnike a leteckých modeloch. Svetlo bola robota asi na 2 hodiny (to som sa ucil a prinuchával k vonavemu plastu :-) ) a ostatne diely kazdy do hodinky. V nedelu som ho poskladal ( bolo to ako velke LEGO ) a uz mi chyba skontrolovat nastavenie svetiel lebo sa mi zda ze bud pravi svieti nizsie alebo lavy vyssie :-) Citovat
eRsiensi Odesláno 6. březen 2012 Odesláno 6. březen 2012 \"Šikovným patrí svet\", alebo \"Pomôž si ako vieš\". Klobúk dole Iba v krátkosti a neberte to ako mudrovanie prosím vás. Sieťky síce nepoužívam, ale odporúčam medené a nepoužívať ich zvonka na lakované strany. Po prelakovaní môže farbu po čase oduť. Zvary odporúčam obojstranne, pokiaľ nedokážete prvý zvar pretopiť až na druhú stranu, aby pretiekol. Citovat
banan1987 Odesláno 6. březen 2012 Odesláno 6. březen 2012 dnes som skusal nieco podla fotonavodu a fakt to ide pekne.. keby som to tu nevidel v zivote by som sa do toho nepustil. Citovat
čakom Odesláno 7. březen 2012 Odesláno 7. březen 2012 ivanh: pěkne sis s tím pohrál tady pro představu moje prace: http://www.stream.cz/uservideo/643469-svarovani-narazniku [upravil dne 7.3.2012 08:03 od čakom] Citovat
ivanh Odesláno 7. březen 2012 Autor Odesláno 7. březen 2012 Spoje na svetlomete, a mriežke som varil z oboch strán, naraznik a masku iba zo zadu, tavil som to čo najhlbšie ako išlo bez toho aby sa mi nenatavila viditelna strana a sietka sla koli pevnosti . Nechcel som mat stopu na narazniku a masku lakovat. Je tam sice vidieť praskliny ale iba ak sa pozeráš z bezprostrednej blizkosti a vieš čo maš hladat. Ke budem mat čas cez vikend si opravim aj spatne zrkadlo ( pred rokom mi vietor privrel bránu a odnieslo to zrkadlo, nastastie iba popraskany cierna plast a chyba trojuholnik 1x2 cm na vnutornej strane pod klbom ) to čakom: to moje bola detska hračka, iba \"kozmetika\". Tvoe uz profi robota. Fakt pekne. [upravil dne 7.3.2012 15:35 od ivanh] [upravil dne 7.3.2012 20:58 od ivanh] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.