Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 měsíce později...
Odesláno

KDyž to jede jen na elektřinu, tak je to fantastický pocit. Pak se najednou připojí diesel a už je to normální auto, jen se na displeji zobrazuje co a jak je poháněné.

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Tomu fandím, škoda, že na auto.cz nenapsali přesné výpočty, proč se to nevyplatí. Nebo-li od kolika ujetých km ano.

Udělám to já: Cenový rozdíl 225 000 Kč. Dnešní průměrná cena nafty (CCS) 36,25 Kč/l, spotřeba kombinovaná: hybrid 3,8; klasika 6,7 /rozdíl 2,9l/

225 000 : 36,25 : 2,9 * 100 = 214 030 km

Samozřejmě při vzestupu ceny paliv přijde úspora dříve (při 40 Kč je to 194 tkm; při 50 Kč 155 tkm)

Odesláno

Proč tedy? Rozdíl ve spotřebě a návratnost se u tohoto auta se prostě nedají spočítat. Jednak 3008 se jako klasická 4×4 nedělá (což je škoda), nelze tedy započíst hypotetické parametry o pořizovací hodnotě pohonu všech kol (na auto.cz 50 000 Kč), srovnání spotřeby je taktéž úplně mimo (nelze porovnat spotřebu klasické dvoukolky a hybridní čtyřkolky) a rovněž hybrid není standardní čtyřkolka, poskytuje navíc jízdu čistě na elektřinu. Závěr na auto.cz mi tedy přijde trošku jako spekulace. Samozřejmě, pokud zákonodárci rozhodnou o zvýhodnění automobilů poháněných elektřinou, je výhoda jasná. Do té doby je 3008 v ČR spíš pro fandy Peugeotu (tedy nás klubáky) a alternativních technologií. Jinak pěkné auto, které si kupce určitě najde, hlavně mimo ČR. Fandím mu :super.

Odesláno

Do vypoctu navratnosti treba zapocitat aj cenu za vymenu bateriek ktore tiez niesu vecne...vykonove polovodice maju tiez odporucany vymmeny interval (nieco okolo 5 rokov zivotmosti a cena radovo 100ky €) no a servis spalovaku je asi za tie iste peniaze...

A este nevychytane detske nemoci elektromobilov...

Netvrdim ze elektromobil je blbost ale dnes to este nie je o navratnosti a zisku ale o pocite ze jazdis na technickej novinke. Nieco podobne ako ked si kupis najspickovejsi mobil alebo pocitac za XX penez a pritom nieco co ma vykon povedzme 75% uz stoji polovicu.

Odesláno

Jasný, spočítat se to nedá ... to by se musel zohlednit i zvýšený výkon a další faktory. Já to vzal jen s čísel, která jsem vyčetl ...

Projektu fandím, ale taky jsem hodně zvědavý na životnost baterek ... jejich výměna bude podle mě jeden z nejlepších businessů v budoucnosti ... Abych už sháněl prachy na otevření prvního servisu :D

Odesláno

jako já jak sem byl na Peugeot Roadshow tak já tam měli a ten chlapík řikal, že základ někde na 750tis - 800tis. s příplatkama někde k milionu a co tam byla průměrná spotřeba někde kolem 7 litrů nevim mno jak s tim 3,8l/ 100km ono tabulky a skutečnost je vždycky o něco jinde, každopádně tím že se to dobíjí jen rekuperací tak to nebude zas takovej trhák a pokud se nemýlim, tak to samé se dělá i v 508 RHX...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...