Ladman Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 Mám dotaz, ale tak trochu zprostředkovanej, neboť s Peugeotem už nejezdím, ale používá ho manželka. V pátek se jí stalo, že se jí zničehonic propadl pedál plynu a zůstal viset ve spodní poloze. Musela zastavit a ručně ho dost velkou silou vytáhnout zpět do horní polohy. Od té doby má občas problém, že auto má někdy na volnoběh hodně vysoké otáčky (4000 ot/min.) Mechanismus pedálu jsem prostříkal konkorem a ten už se vždy sám vrací zpět. Od té doby jde ale auto někdy špatně nastartovat (startér točí, ale motor chytne až na poněkolikáté) a následně otáčky vystřelí nahoru. Pokud chce aby otáčky klesly, musí prošlapat plynový pedál, ale ty klesnou jen trochu. Nejspíš to má spojitost s těmi mrazy, jinak si to vysvětlit nedovedu, nicméně bych potřeboval zjistit, čím konkrétně to je. Na motor jsem koukal, byla akorát trochu povytažená měrka oleje. Lanko u karburátoru jsem prostříkal konkorem. Jediné co je divné je, že tam cvaká jakési fífo, které je hned vedle nalévacího hrdla do nádržky ostřikovačů a té se vlastně i dotýká. Nevím co to je, vede do toho i z toho hadička asi s palivem. Cvaká v tom nepravidelně, chvíli hodně, chvíli méně a chvíli vůbec. Ale tohle nikdy slyšet nebylo, to vím jistě. Každopádně auto teď je v normálních otáčkách, začne to zase blbnout až budu v práci. Nevíte někdo co by to mohlo být to cvakání a ty vysoké otáčky? Citovat
Ladman Odesláno 13. únor 2012 Autor Odesláno 13. únor 2012 co tak googluju, tak to fífo je asi regulátor tlaku paliva Citovat
Ferry Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 ne to cvakajici je ventil odsavani benzinovych par z nadrze, je to kazdorocni pravidelny dotaz pri ochlazeni pod nulu povytazena merka oleje muze byt zpusobeno timto: s temi otackami, videl bych to na zaneseny krokovy moturek volnobehu, taky muze byt chybne vyhrivani skrtici klapky a v klapce pak namrza vzdusna vlhkost a muze ji zablokovat Citovat
Ladman Odesláno 13. únor 2012 Autor Odesláno 13. únor 2012 krokáč už jsem 2x měnil, naposled před rokem a půl. Tam jsem měl problém opačný, nedržely mi otáčky a motor zhasínal, musel jsem neustále při vyšlápnutí spojky šolíchat plyn. Po výměně vžy na čas OK. Únik oleje měrkou taky znám na vlastní kůži, taky asi 2 roky zpět, ale teď žádný olej nevytekl. Jak případně odstraním to špatné vyhřívání klapky? Citovat
Ladman Odesláno 13. únor 2012 Autor Odesláno 13. únor 2012 Nevím, ale nemyslím si, že by měl vadný krokáč vliv na špatné startování. Spíš bych vsadil na tu klapku, že pokud zůstane pootevřená, tak se špatně za studena startuje. Citovat
Bobo.KH Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Čus,má stejný problém jako ty.Od poslední jízdy když bylo -20stupňů mi auto zůstalo v omezovači.Aspoň u mě to bylo způsobeno přimrznutím škrtící klapky. Já na příčinu přišel úplně snadno,jel sem do práce.Auto tam stálo 12 hod.v mrazu.Po práci sem otevřel kapotu,zkusil ručně s vypnutým motorem otočit se škrtící klapkou a cítil lehké přidrhávání při otáčení klapkou. Takže si myslím,že by to mohlo být tohle.Aspoň já to řešil tuhle zimu a to mám 1.8 16V 81 kW, r. v. 2000 :-DDD FERRY-mi máme vyhřívanou škrtící klapku?Můžeš zaslat foto,jak to vypadá?Díky. Citovat
patriotpp Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Veru, veru - primrznuta skrtiaca klapka..toto sudruhovia z francie nedomysleli ??!! Tiez mi to robi pri velkych mrazoch. Peugeot 406 1.8 16V benzin, r.v.1996 Citovat
Ladman Odesláno 14. únor 2012 Autor Odesláno 14. únor 2012 a dá se tomu nějak předcházet (prostříkat, namazat, ap.)? Teď co polevily ty mrazy, tak už je to v pohodě. Citovat
Bobo.KH Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 a dá se tomu nějak předcházet (prostříkat, namazat, ap.)? Teď co polevily ty mrazy, tak už je to v pohodě. to netuším jestli se tomu nechá předejít.Setkal sem se stím po prvé Uvidím další zimu,teď to hodlám už vydržet:D Citovat
Ladman Odesláno 14. únor 2012 Autor Odesláno 14. únor 2012 kolegové z C5 clubu řeší stejný problém (jsou to vždy motory 1.8 16V): http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/1803430-zasekly-plyn-u-1-8-16v-r-v-2002/#last Citovat
Ladman Odesláno 14. únor 2012 Autor Odesláno 14. únor 2012 9.000,- za tu sadu fakt dávat nehodlám, přemýšlím, že tu hadici alespoň něčím obalím, třeba to pomůže. [upravil dne 23/9/12 14:08 od Ladman] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.