rckain Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Zdravim, chtel bych se zeptat na toto: Kolem poledne sem dnes vyjel a pri sundani nohy z plynu auto jakoby vyradilo. Misto aby jakoby brzdilo motorem tak otacky spadli na volnobeh a kdyz sem plyn znovu seslap tak se vratily a auto normalne jelo. Po ujeti asi peti km to zaclo byt v poradku. Ujel sem asi 10km a stal pul hodky. Cestou zpatky to udelalo asi dvakrat a pak uz dobry. Nevite co s tim je? Diky za rady mam 4kvalt [Edited on 11/2/12 13:42 by rckain] Citovat
rckain Odesláno 11. únor 2012 Autor Odesláno 11. únor 2012 Jinak predtim se mi normalne delo to, ze sem sundal nohu z plynu a kdyz sem zas pridal, tak rucicka otackomeru cca o necelyycentimetr poskocila nahoru. Ale auto sem mel v Peugeotu a zadnou zavadu neshledali tak sem to bral jako ze to tak ma byt u automatu. Je to muj prvni automat tak nemam srovnani Citovat
Agrafik Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Kolik bylo venku, jak teplý byl motor, kolik ti po \"vyřazení\" ukázal spotřebu. Pravděpodobně to jelo v \"zahřívacím\" režimu - aby se to vůbec bylo schopno zahřát. Myslím, že se dá přes diagnostiku nastavit tento \"zahřívací\" režim podle země určení. Pokud ti to nedělá jiný problém, tak je to OK. Citovat
rckain Odesláno 11. únor 2012 Autor Odesláno 11. únor 2012 Ahoj venku bylo asi -10 a asi tri hodiny pred startem na to svitilo slunicko. Taky me toto napadlo ale zajimave je, ze uz se s ni jel brzo rano ve vetsich mrazech a nikdy to neudelalo... Citovat
Pe.Tr Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 no tiptronic nemáš maš klasickej automat 4HP20 , tohle mi nikdy neudělalo ale prvně bych jen nechat udělat inicializaci rj prevodovky pres dia, teda pokud by v dia nenabehly nejake zavady ale tomu neverim. Citovat
Agrafik Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Je to automat a ten má svoji hlavu Určitě si nejel úplně stejným stylem. Citovat
rckain Odesláno 11. únor 2012 Autor Odesláno 11. únor 2012 Tak ju zkusim nekoho s dia... nevite o nekom v okoli Prahy nebo str cech? Citovat
Pe.Tr Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 vedle tebe jsou kluci Kučerovi , http://www.deamotor.cz/ceniky/51-cenik-2011 Citovat
rckain Odesláno 11. únor 2012 Autor Odesláno 11. únor 2012 Diky zkusim. Doufam ze tam nebude nejaky vetsi problem. Jinak jeste otazka. Kde najdu merku na olej v prevodovce? Diky Citovat
Pe.Tr Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 merka neexistuje , olej se kontroluje tak ze ho vypustis a trilitry dolejes Citovat
rckain Odesláno 11. únor 2012 Autor Odesláno 11. únor 2012 Aha no porad nad tim premejslim... za chvili jedu do Prahy tak aspon doufam, ze me to nekde nenecha Citovat
jofo Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Ono tento automat funguje aj tak ze ked v nejakej rychlosti das rychlo nohu z plynu dole tak sa zaradi akoby neutral a auto nebrzdi motorom. Ak das nohu z plynu dole pomaly tak brzdi motorom. Takto to normalne funguje a vyuzivam to hlavne pri jazde dole kopcom. Citovat
jofo Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Vyskusaj si to a uvidis ci to tak funguje. Je to aj popisane v uzivatelskej prirucke. Citovat
rckain Odesláno 11. únor 2012 Autor Odesláno 11. únor 2012 Auto je koupene v cr a je od nej manual od novejsiho modelu. Diky moc za info, vyzkousim Citovat
rckain Odesláno 12. únor 2012 Autor Odesláno 12. únor 2012 Ahoj tak dnes sme jeli ke svagrovy. Asi 10 km. Po ceste sem porad zkousel nohu prudce pustit. Az si stara myslela ze mi hrabe kazdopadne se mi ani jednou nepovedlo to, co vcera, ze by auto jakoby vyradilo. Proste vse tak jako ty dva mesice pred tim... stali sme asi dve hodiny, takze auto vymrzlo a kdyz sme odjizdeli, tak sem schvalne hned vyjel bez toho abych ho nechal zahrat a zase nic... uz se mi to nepovedlo ani jednou. Tak sem zvedav. Zitra zkusim nekoho s tou diagnostikou. Ale zkusim spis nejakou firmu v Praze co se timto primo zabyva. Co psal Jofo tak se mi zdalo jako nejrealnejsi a i mi to tak prislo. Jako ze to neni zavada, ale ze to automat dela schvalne, ale ted uz se mi to nepovedlo. Z tveho popisu ale tusim ze mas jinej automat nez ja ze? Citovat
Agrafik Odesláno 12. únor 2012 Odesláno 12. únor 2012 Pokud to neblbne, tak do toho nevrtej. Pokud chceš dělat diagnostiku, tak ti to bude na dílně k ničemu. Musíš s tím jezdit a sledovat parametry převodovky a její režimy a taky vědět, jak se to má chovat. Pokud ti to po sešlápnutí plynu šlo do záběru bez škubnutí a mělo to tah, tak nevidím problém. Citovat
jofo Odesláno 12. únor 2012 Odesláno 12. únor 2012 Rckain. Nie mam klasiku 4 stupnovy 4HP20. Ja si nemyslim ze to co pises je zavada. A pokial ti to necuka a netrha tak by som do toho nevrtal. Musis si aj uvedomyt ze za studena sa ten automat chova inac ako za tepla. Tento automat sa aj tak trochu uci. Teda aspon to co mam ja. Som si vsimol ze ked som jazdil lezerne tak preradoval okolo 2000 otacok. Potom som jeden den jazdil ako blazon a zapinal som aj rezim sport.Automat preradoval pri 3000 a vyssie. Dalsi den som zas jazdil lezerne, ale automat preradoval okolo 2500, po dlhsej takejto jazde sa to zas vratilo na tych 2000 otacok. Ako keby si to pamatalo predchadzajuci styl jazdy. Viem ze 6 stupnovy to tak robi, ale u tychto 4HP20 to pravdepodobne zalezi od softwaru. Citovat
jofo Odesláno 12. únor 2012 Odesláno 12. únor 2012 A to co som pisal predtym tak je najiac vidiet pri klesani z kopca. Po rovine nie vzdy sa to tak stane. Neviem preco, ale je to tak. Skoda ze nemam auto tu pri sebe v irl. By som to vyskusal a napisal presne. Ja osobne si myslim ze ten automat mas v poriadku a skoda vyhadzovania penazi za diagnostiku kde ti povedia ze ziadna zavada tam nie je. Ono vies co sa stane ked pichas do osieho hniezda, alebo do hov...a? Citovat
rckain Odesláno 13. únor 2012 Autor Odesláno 13. únor 2012 Takze s tim hovnem si mel asi pravdu. Rano sem byl u nas v Peugeotu na dia a pry nic.. no nejaky chyby tam jsou ale to prej nic neznamena a nemam to pry resit. Mimo jine tam bylo neco s airbagem a odpoledne mi zacal svitit a taky mi rekly, ze jsem bez aditiva, takze zas je co resit jinak diky za rady Citovat
rckain Odesláno 13. únor 2012 Autor Odesláno 13. únor 2012 Takze s tim hovnem si mel asi pravdu. Rano sem byl u nas v Peugeotu na dia a pry nic.. no nejaky chyby tam jsou ale to prej nic neznamena a nemam to pry resit. Mimo jine tam bylo neco s airbagem a odpoledne mi zacal svitit a taky mi rekly, ze jsem bez aditiva, takze zas je co resit jinak diky za rady Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.