hnjupis Odesláno 10. únor 2012 Odesláno 10. únor 2012 Zdravím, zkoušel jsem vyhledávání a pročítal jsem dvě hodiny všemožná témata, ale odpověď jsem nikde nenašel. Jen u nových modelů cosi o hadičkách a nějakých konektorech které ani nevím jestli muj mazel má. Takže auto: Peugeot 306 1.8 16V 81kw rok 98 novější model LFY. Problém: Po cestě cca po dvaceti kilometrech se rozsvítila kontrolka bloku motoru \"K\". zkusil jsem párkrát vypnout motor a opět nastartovat (cca 4x) a nic. Kontrolka svítí pořád. už jednou se mi rozsvítila ale to bylo při drncavé jízdě a po třech nastartováních kontrolka zhasla, takže bych to viděl na nějakou sporadickou závadu. Nyní i v mrazech startuji v pohodě (tedy až na dvě třídení odstávky kdy jsem nastartoval v pohodě, ujel dva metry a auto zhasl, oškrabal okna a už nenastartoval na vyždímanou baterku-to je Varta Silver a stará ani ne dva roky-přes kabely nastartováno okamžitě a baterka dobita na nabiječce a od té doby tři týdny točí v pohodě). Ráno po startu teplota cca -11 za jízdy mimo město -20. Během jízdy jsem normálně předjížděl, auto táhlo a nebyly vidět žádné změny. Jediné co mě napadá, ale nedává smysl je, že mi chybí propojovací hadička od ventilového víka zpět do sání za filtr. Vstup za filtrem je zaizolován a na výstupu od klikovky byl oddechový filtr, ale ten jsem shodil a nic tam teď není, ale je to už cca dva měsíce možná déle a ničemu to nevadilo.Jinak auto má najeto cca 192t.km je v perfektním stavu a teď naposledy před měsícem bylo na servise podvozku (všechny čepy jak hlavní tak řízení, sylentbloky na ramenou, ložiska v uložení předních pružin, kulisa řazení, oprava výfuku opravnou sadou po zrezlé sponě prostředního dílu, výměna mažet na poloosách, desky, prachovky pístků na brzdičích atd.Moc děkuji za každou radu, do servisu se mi moc nechce a s autem potřebuji jet zítra cca 350 km a v neděli zpět.Díky Ondra Citovat
Qcko Odesláno 10. únor 2012 Odesláno 10. únor 2012 Bohuzial pri kontrolke diagnostiky je najlepsie dat auto na diagnostiku a ta ukaze kde je chyba,toto moze byt napr. lambda sonda, ale nemusi. S tym odvetranim to nebude mat nic spolocne, ale ten otvor na motore nejako ukonci filtrom alebo prepojom, nenechavaj si ho len tak odkryty. Citovat
Ferry Odesláno 10. únor 2012 Odesláno 10. únor 2012 bude to nejspis prechodna zavada spalovani, kdy lambda sonda zahlasi hodnotu mimo toleranci nebo treba v benzinu mohla byt trocha vody, chce to napichnout na diag a zavadu vycist z pameti, jinak je to vesteni z kristalove koule Citovat
hnjupis Odesláno 10. únor 2012 Autor Odesláno 10. únor 2012 Tak jsem byl na diagnostice. Ještě než jsem tam jel tak kontrolka při nastartování zhasla a auto bylo dál v pohodě. Na diagnostice byla závada asi takhle \"příliš níká teplota chladiva\" a pak ještě jedna ve smyslu \"chyba hodnoty stabilizace\". Zkoušeli jsme po nastartování všechny hodnoty, odpojovat čidla (mimochodem po odpojední čidla teploty od ŘJ naskočí teplota -38st.C) a všechno v pořádku. Ihned poté jsem se vydal na cestu necelých 200 kilometrů a zpět (400 kilometrů za 5 hodin přes Prahu s půlhodinovou zastávkou na místě nakládky dílů, jedním stáním v koloně a bloudění po cestě tam) a kontrolku už neblikla. Tudíš je snad po problému. Zítra si dám cestu jednou tak dlouhou tak doufám, že už nic dalšího nevybafne. Díky za pomoc a hodně kiláků v pohodě. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.