abio Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 mate někdo zkušenost s výměnou těsnění v plastových oknech?? naše mají 10let jedny z prvních oken těsnení místy už je špatné, je v jakésik drážce, nebo mám tam hodit nalepovací? okna jsou taky místy zkroucená... dodavatele neznám Citovat
P607Olda Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Máme 12-letá. Doplnil jsem na venkovní hranu 4-mm těsnění z Domácí dílny, za pár stovek na celý barák perfektní výsledek. [upravil dne 8.2.2012 17:56 od P607Olda] Citovat
GhostBoxer Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Nejlepší je tam vždy dát originál. Pokud jde těsnění vytáhnout, je potom snadné tam natlačit nové. I když neznáš dodavatele, zkus dát pár detailních fotek rámu a křídla, otevřené i zavřené. I starší profil se občas pozná např. díky specifickému tvaru křídla zvenku, zaskl.lišt zevnitř, okapnice, drážky v rámu atd. Ve velké většině případů lidi berou od místních firem, ty to máš ale ztížené velkým městem. Když tam hodíš nalepovací, časem taky odpadne nebo ztratí svůj tvar a ty budeš řešit jak odstranit nalepené zbytky z profilu. Někdy není marné domluvit si nějakého zkušeného chlapa na servis. Třeba natrefíš na někoho dobrého, co už dělal i pro více firem a pozná to. Jinak 10 let ještě není moc, tam bude nějaký zádrhel v materiálu. Citovat
Guest Scratch Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 nechci zakladat nove tema, ale mame okna asi 5 let a zjitil jsem, ze mam u jednech francouzskych dveri zevnitr oloupanou zed (od vlhkosti) a u druhych francku (tam mam koberec na podlaze), je primo u dveri cely tmavy, vypada to na pocatek plisne zpusobene vlhkosti. Faktem je, ze dvere se skoro neotviraji a kdyz uz, tak jen na vetracku. Ale kdyz si k oknum dam nohy, tak citim, ze jimi tahne............ to zas delali nejaky fuseri asi, co? Citovat
Ajdamek Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 spíš okna vyrobený z nekvalitních plastových profilů, tak se zkroutily. Onehdá mi říkali kluci, co mi stavěli barák, že začišťovali špalety, kde se měniliy plastový okna po roce, tam byly prej mezery na prst. včera jsem u nás na hospodě ucpával 12 let starý plastový okno, protože tam táhlo jak sviň. Ostatní na tom nejsou o moc líp a to by měli mít neprozvučnost 34db, to bych chtěl ted vidět jó zlatý dřevo nebo rovno hliník [upravil dne 9/2/12 13:44 od Ajdamek] Citovat
Guest Scratch Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 v otm pripade me asi natahly, protoze to nebyly zadny levny sracky :/ Citovat
GhostBoxer Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 Scratch: v drtivé většině případů stačí dveře či okna seřídit, příp. víc natočit zamykací body, aby se křídlo v daných místech víc přitáhlo k rámu. Fušersky namontované okna zjistíš snadno, vezmeš vodováhu a přiložíš k rámu jak zvenku, tak zboku a uvidíš. Pro kontrolu si můžeš přiložit vodováhu i zvenku na otvírané křídlo, zda není prohlé. Dobrou těsnost zjistíš snadno, stoupneš u balkonovek zvenku (nebo i zevnitř) a zavřeš tam např. kus papíru z novin. Když při zavřítí papír drží (stačí i když půjde vytáhnout s menším odporem na prsty), tak je to v poho. Ber v potaz, že plasťáky se teplem dost roztahují, mírné prohnutí neva, neboť křídlo co se zavírá je pružné a přizpůsobí se. Jestli to máš v záruce, zavolej servis. Když si po záruce řekne servisák o 2-3 stovky za práci, to se dá přežít ne? Flek na zdi nemusí být vždy způsoben pouze oknem, třeba když není zateplené, tak ti může promrzat špaleta, často promrzají i betonové překlady (dřív se nevkládaly polystyreny mezi jednotlivé překlady). Nebo teče zvenku v příp. spáře mezi oknem a venk.omítkou nebo někde u parapetu. Jinak že se teď v zimě rosí dvojskla - větrej a utírej. Citovat
mares Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 Pokud nedoléhá těsnění po celém obvodu rámu stačí pootočit zajišťovací prvky, které bývají v nulové poloze. Zrovna včera jsem se setkal s plastovými dveřmi u fr. okna a musel seřídit celé křídlo ve vodorovném směru. Zajišťovací prvky vůbec nezajížděly do misek, tudíž při zavření bylo možné křídlo odtáhnout. To jsem teda koukal. [upravil dne 9.2.2012 17:37 od mares] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.