dzigi Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Zdravím všechny, před časem jsem trosku ťuknul svojeho pažouta a nebylo to ani tak strašně moc ale vystřelili mi dva airbagy stropní a boční sedačkový vše u řidiče. Dneska jsem si na vrakáči koupil oba tyto airbagy a zajímalo by mě jestli si je můžu sám vyměnit a zapojit a jestli nehrozí jejich vystřelení? Samozřejmě mi je jasné, že na diag. k vyrušení budu muset. Všem zatím díky. [upravil dne 7/2/2012 16:47 od Béďa] Citovat
bajza206 SW Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Sám si je klidně můžeš přehodit ale ještě budeš potřebovat novou nebo reaktivovanou řídící jednotku airbagu a pak povolit přes dia a co pasy ty jsou Ok:papa Citovat
koblih69 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Diag. ti k reaktivaci nepomůže, musíš někoho kdo to umí a nebo koupit na tom vrakáči rovnou novou jednotku PS: pyropásy podle mě 100% ( aspoň na sedadle řidiče ) bouchly. I když 100% jdou s čelním, s těmi bočními možná vlastně nemusely, ale spíš bych typoval že ano, i když to tak na 1. pohled nevypadá... [upravil dne 7/2/12 16:27 od koblih69] Citovat
dzigi Odesláno 7. únor 2012 Autor Odesláno 7. únor 2012 jj pásy jsou v poho byl to jenom malý ťukanec :-) co si mám pod tím představit reaktivovanou??? a určitě to nemůže vystřelit když to teď vyměním? [upravil dne 7/2/12 16:50 od dzigi] Citovat
bajza206 SW Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 reaktivovaná znamená jako zrepasovaná Citovat
Opl405 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Teďka je ta jednotka nefunkční, protože bagy vyletěly. Takže i když se dají airbagy nové, tak by v případě nárazu nevyletěly. Musí se dát druhá jednotka (reaktivovaná), aby byla opět funkční. A u pyropatronu pásu se to dá poznat pohledem jestli bouchnul nebo ne.e reaktivace třeba tu, je toho docela dost na netu [upravil dne 7.2.12 17:16 od Opl405] [upravil dne 7.2.12 17:16 od Opl405] Citovat
Dančák Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Jen dodám, že 307 pyropatrony na protikusech pásů nemá, druhý konec upevnění pásu (co se do toho zacvakává) je obyčejně na kovové pásovině která vede od podlahy a žádná pyropatrona tam není-bavím se o P307 r.v.2005 6xairbag....přišlo mi to divné ale nevím třeba je ještě jinde každopádně tam není..... Citovat
dzigi Odesláno 7. únor 2012 Autor Odesláno 7. únor 2012 Opl405 : díky za stránky!! Já nevím ale mě se zdá, že pásy jsou v pořádku, jak to teda poznám? nebyl to velký náraz! Citovat
Přema Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Jak se ty pásy navíjejí zpět???? Buď vytáhnout celý navíječ a jestli v něm štěrká tak je KO A nebo dia...... Citovat
Přema Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Podle mě jedno jestli je to velký náraz nebo ne.....jestli střelí bag , střelí i pás....... od toho tam je Citovat
koblih69 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Tak tak u 307 jsou v navíječích, poznáš to asi špatně, trochu pomaleji se pak navíjejí ale fungují. Reaktivace jednotky znamená, že se vymaže záznám o vystřelení bagů. Dělají to spec. firmy, ale cena se obvykle blíží ceně funkční jednotky na vrakáči ( cca 500-1000.- ) . Citovat
Návštěvník Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Jak řiká Přema vyndat naviják a zaklepat s ním, při vystřelení se tam uvolní asi 4, nebo 5 kuliček a ty pak v tom rachtaj. Někdy pás potom nenavijí a někdy jo - nelze říct že když navijí tak je v pořádku. Vystřelenej pyropás má taky nulovej odpor. Citovat
Dančák Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Ano, bylo mi divné že by u airbagů nebyly pyropásy, a když jsou v navíječích tak to jo, nerozdělával jsem to tak jsem to nevěděl.....a jak píše Přema, když střelí bag, musí střelit pás, protože ten dělá to že ti po zaseknutí pásu střelí pyropatrona a pás tě ještě více stáhne k sedačce, kámoš po těžcé bouračce měl poté přes celé tělo modrý šlinec (modřinu) od pásu a prožízlou bundu i tričko.....někdo mi povidal že při hodně malém nárazu mu vystřelila pouze pyropatrona a přitáhlo mu to pás a pytel nevystřelil, ale nevím jestli to tak jde nebo ne, třeba někdo potvrdí Citovat
Dančák Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Jestli můžu tak mám otázku, na 307 po malé nehodě na předek kdy nevylítly pytle svítí kontrolka airbagů, diag. hlásí trvalá závada satelit vpravo, nevíte co by to mohlo být? Citovat
dzigi Odesláno 7. únor 2012 Autor Odesláno 7. únor 2012 takže mi jsou ty dneska koupené bagy na prd.... teda pokud nekoupím pás a řj airbagu? [upravil dne 7/2/12 18:13 od dzigi] Citovat
Dančák Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Nejsou ti na nic, vymeň je, ale ještě si k nim sežeň nevystřelenou ale stejnou jednotku airbagů buď z vrakáče nebo si tu svoji nech reaktivovat a ještě si sežeň ten pyropás Citovat
dzigi Odesláno 7. únor 2012 Autor Odesláno 7. únor 2012 aha, tu reaktivaci mi nemůže jen tak někdo udělat, jsou na to jenom specializované firmy? a kde ta řj bagu vůbec je? Citovat
Dančák Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Asi jsou na to jen ty firmy ale nevím jednodužší je koupit z vrakáče za tu cenu co ti psal koblih69 hejbou se 500-1000Kč alespoň teda tam odkud beru já..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.