Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To Frantic si přece pedant a toho nemůže přece názor od kulatého stolu uspokojit. Taky jsem zainvestoval a dnes není problém, při prvním problému se ti investice samozřejmě vrátí (jedna blbá rada váha vzduchu systémem pokus omyl no a si na svých) A pak se říká když ho miluješ není co řešit :D no a pokud ho nemiluješ tak ho pošli do světa, ať bádá někdo jiný. Škoda že bydlíš tak daleko, samotnýho by mě to zajímalo, já mám rád hádanky a rébusy. Ale nakonec se z toho stejně vyoslí nějaká ko..tina :papa

Odesláno

ano kupca tiez si myslim ze to bude hovadina, ale tak ono to mozno vyzera ze len sedim a lamentujem nad tym, ale opak je pravdou uz sa skusalo vsetko mozne na tom aute, zatial co sa tu pytam a cakam na nejaky vhodny tip tak medzitym chodim po servisoch a skusam kto mi s tym pomoze, ale vies tazko nieco riesit, ked prides do peugeotu a tam ti povedia ze je vsetko uplne OK, pride ti straki ten takisto nevedel prist na pricinu, bol som u 2 servisakov ktorych dobre poznam a viem ze robia s PSA dlho a takisto si nevedia rady, tak mi povedz co robit aby sa dana vec vyriesila? Vies a ist pokus omyl a kupovat nahradne diely ako truhlik rad radom ozaj nema vyznam, obzvlast pri tych cenach a bohuzial nemam nikoho kto by mi mohol pomoct na skusku s vymenou ND.

Mas pravdu som pedant a na tom aute si potrpim ale co z toho ked si clovek nevie rady. Mimochodom odpojil som vahu vzduchu a auto slo rovnako ako s nou - tak neviem ako si to v tomto pripade vysvetlovat. Predsa len tu ta vaha vzduchu hra uz len inu rolu ako u starych TDiciek.:myslim

Odesláno

Váha vzduchu je vcelku důležitý komponent, bez jejich informací má ŘJ chaos ve všem a pokud fixluje tak je to ještě horší. Přijít na to by ale neměl být problém, na dia se musí průtok vzduchu měnit pokud zvýšíš otáčky ideál za jízdy tam by to mělo být znat markantně. Pak co má ještě vcelku zásadní vliv je teplota motoru a nasávaného vzduchu tohle vše má souvislost s tím že motor nejede. Pak samozřejmě tlak v rampě, taky není problém zjistit a popřípadě jeho kolísání. Orig. dia. ukáže vše neomylně. Pak by neměl být problém najít vadný nebo fixlující komponent. A to že jdeš ro aut. servisu samo o sobě nezaručuje úspěch, i výborný atlet mívá někdy výpadet a indispozici :roker

Odesláno

chapem ta co chces tym povedat, ale pochop jedno ze v mojom pripade ked na kazdej diagnostike vyhadzuje bezproblemovy chod takisto prietok vzduchu, tak som z toho zufaly a neviem co riesit. Jediny problem je co som riesil v inej teme ze vykazuje zaujimave korekcie davok pri volnobehu jeden vstrek -25 mg druhy to zase dorovnava teda +25mg. To je cele co je tam bijuce do oci inak som jazdil s diagnostikou na kolenach a nic som nevidel ani ja ani servisak. To iste straki jazdil somnou ale na nic dokopy neprisiel. Akurat ze pomaly nabeh turba resp. nefunkcny EGR ale ten nehlasi ziadnu zavadu a na diag je takisto vsetko v poriadku co sa tyka prietoku vzduchu - pozadovany/skutocny. Tak sa z toho vysomar. Co teda sposobujem pomaly nabeh turba? preco sa to prejavuje.

Mozno jeden taky poznatok - autu pokial pridam polovicny plyn zabera pekne pokial dam plny nevladze, taha na polovicny vykon, proste to nieco brzdi. Idem skontrolovat tycku na turbe ci nie je pridreta, co by to teoreticky mohlo sposobovat pripadne ta vaha....ako hovorim po jej odpojeni ziadny rozdiel - akurat mi prestal fungovat tym padom tempomat :D

Odesláno

dancul neviem, podla vsetkeho co viem a co som sa dopocul to ze korekcie su take ake su neznamena ze je vadny vstrek ako si mnoho ludi hned mysli, samozrejme byt moze. Neda sa sudit na zaklade davok ktore ukazuje diag. Co sa tyka EGR tak pochybujem ze je vadne pretoze pokial by slo o el. chybu tak by to hlasilo - nehlasi, pokial by slo o mechanicku zalezitost zeby ho zasekavalo tak by som o tom vedel ale mal som ho von a nezasekavalo sa - takze to vylucujem. Pokial viem tak u tychto aut ovplyvnuje EGR ventil vaha vzduchu, cize teoreticky by to mohlo byt nou sposobene - ale to je zase len moja laicka uvaha, co moze byt uplne scestna... pomohlo by mi keby som poznal niekoho kto ma funkcnu vahu vzduchu a bol by ochotny mi ju pozicat na skusku. Za novu dat 120 eciek bez toho aby som vedel ze je to ono sa mi moc nehce.

Odesláno

Hm, pokial by bol EGR nejaky blby tak by teoreticky mohol dusit motor. Mne ked odisiel (zlomila sa hriadelka a ostal otvoreny), tak auto chciplo a koniec. Podarilo sa mi to nastartovat ale len si to tak bafkalo a po chvili sa to zadusilo. Aj ked mam taky pocit, ze pri pridani na podlahu by mal byt EGR uplne zatvoreny. Este hovoris ze turbo fuka dobry tlak, tak este by som mrkol na klapky vzduchu, ktore robia obtok IC, ci nahodou nieje nejaka z nich privreta a motor ma malo vzduchu (velka davka nafty a malo vzduchu). \"Skoda\" ze mas funkcny FAP, lebo nevidis ci to pri tomto rezime dymi. Co sa tyka vahy, ano moze to byt, na povodnej 307 som ju mal vadnu a auto vyrazne zlenivelo, paradoxne bez pripojenej vahy to islo lepsie ako s nou (davala blbe hodnoty).

Odesláno

Pokud auto po odpojení váhy nehlásí chybu a jede do půl plynu dobře a pak nejede to by tak vypadalo že je nasimulovaná stejná hodnota pro váhu někde u jednotky, aby jí někdo nemusel měnit. V každým případě bych tímto začal. Jak jsem již psal na dia je vidět kolik je hodinovej průtok volnoběh cca 30 kubicků za hoďku jak mu šlápneš tak dramaticky stoupne. Pokud ne tak je to špatné. A je nastavena konstantní hodnota a to buď vědomě nebo je váha v háji. Joa turbo je poslední do čeho bych se angažoval, pokud tahá od spoda tak bude gut.

[upravil dne 15/5/12 14:31 od Kupca]

Odesláno

turbo taha ako taha, podla hodnot ktore su na diagnostike ide pekne na 2,2baru, sice je pravdou ze oneskorene zabera. Ale podstatne je ze od 1700ot. ho citit. Auto nedymi, mam to odsledovane. Co sa tyka vahy vzduchu ked som ju odpojil tak auto cca 10 km nehlasilo ziadnu chybu az potom zauzivane deppolution faulty system. Vravim vedlajsim javom bolo ze na aute prestal fungovat tempomat. Inak nic ine absolutne auto slo rovnako. Po spatnom zapojeni vahy slo auto takisto rovnako akurat opat fungoval tempomat :) A potom nastalo to kolisanie vykonu co som spominal ze auto islo v urcitych momentoch akokeby bez truba.

Cize z toho som pochopil ze klapky na IC co ty opisujes by mohli byt privrete, myslis tym skrtiacu klapku co je na nasavani vzduchu? Ak ano tak ta funguje takisto spravne. Mal som nastavene aj tak aby bola stale otvorena ale nijak sa to neprejavilo takisto.

Auto mi zatial nikdy nezdochlo, prejavilo sa mi len 2x po sebe v jeden den ty mze ked som zastal vybrovalo cele auto a motor brncal ako ked motorovy kryt je zle upevneny. Ale to zmizlo a odvtedy sa to neopakovalo.

Odesláno

Nie, myslim klapky, ktore robia obtok IC. Napriklad ked sa regeneruje FAP, tak je ziaduce aby sa dosiahla co najväcsia teplota spalin a preto klapky vyradia IC (aj preto vtedy ide auto horsie) a posielaju vzduch z turba rovno do sania. Mam taky pocit, ze su tam 3 klapky. V serviceboxe si to mozes pozriet presne a niekto tu uz daval aj obrazok a schemu.

Odesláno

pravdupovediac ani neviem kde tie klapky hladat...fakt by to chcelo machra ktory vie posudit ci auto nema tah z dovodu nedostatok vzduchu - tym ze je nieco seknute resp pridusene, alebo nedostatkom pal. zmesy sposobene vadnym vstrekom. Fakt neviem. Cas dufam ukaze.

Odesláno

to kupca, vysvetli mi akym sposobom moze byt nasimulovana rovnaka hodnota v RJ z vahy vzduchu lebo tomu akosi dost dobre nerozumiem... preco by mala byt nasimulovana?

Odesláno

Si majitel bazaru dovezeš mrdku která je ve stavu kdy polovina věcí funges a negunges a chceš to prodat tak aby jsi na tom vydělal no a to je ten důvod proč se to dělá. Pro ten samý důvod se stáčí tacho atd. Je to vcelku jednoduchá procedura potřebuješ jen nějaký napětí pro ŘJ no a ta si myslí že je to gut, jinak váha stojí kolem dvou litrů (a víč) a tak je to se vším dneska. Jinak se tě nechci nijak dotknout ale jsi zřejmě ještě velmi naivní pro dnešní dobu pokud nechápeš dnešní tržní mechanismy :D. Blbý je že držíš černýho petra teď ty obrazně řečeno. Trápíš se s něčím co nekdo jiný vědomě ojebal a dobře prodal.

A ještě jedna věc pokud ti de turbo na 2,2 baru tak máš super turbo a brzo ti někde něco vylítne. Turba používaná v peu. KKK, Garet bo jaký se tam používají maj plnící tlak 1,2 baru pri 3000 ot motoru (mě chodí do 1,3) a i to je vcelku dost. Jinak už jsem z těchto dotazů unavenej. Něco si přečti pohledej na netu, je to studnice vědění, bo si kup chytrou knihu jak já, popřípadě orig dia no a bádej ........:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...