Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dneska jsem auto dostal na diagnostiku. Závada jen v přístrojích (Vzdálená trvalá závada. Informace o teplotě oleje. Obdržená hodnota není správná), ale to asi vliv nemá. Jinak vše OK. Při testu žhavení relé seplo a na zvuku palivového čerpadla šlo slyšet zvýšený odběr proudu, po rozepnutí relé zase čerpadlo točilo zlehka. Žhavky jsou nové.

Startér?

Ventil regulace tlaku?

Pokud by byla závada na DRV tak by to diag zachytila ne? Začínám být bezradný...:D

Odesláno

A jak točí startér? Já mám také problém se startováním, ale u mě to bude možná startérem, kterému se nechce moc točit. Dal jsem nový akumulátor a změna žádná, takže buď přímo startér nebo přívod k němu. V úterý to dávám k autoelektrikáři, tak se uvidí.

Odesláno

Já měnil baterii v září. Už to téměř nechtělo ráno točit. Ale po změně to teda aspoň točí, ale o rychleji točícím se startéru nemůže být řeči... Prostě po výměně aku je rozdíl jen v tom že to točí, ale stejně rychle. Dej mi vědět prosím, jak to dopadlo.

Odesláno
Dneska jsem auto dostal na diagnostiku. Závada jen v přístrojích (Vzdálená trvalá závada. Informace o teplotě oleje. Obdržená hodnota není správná), ale to asi vliv nemá. Jinak vše OK. Při testu žhavení relé seplo a na zvuku palivového čerpadla šlo slyšet zvýšený odběr proudu, po rozepnutí relé zase čerpadlo točilo zlehka. Žhavky jsou nové.

Startér?

Ventil regulace tlaku?

Pokud by byla závada na DRV tak by to diag zachytila ne? Začínám být bezradný...:D

mel to nekdo kdo vi co ma sledovat napichnuty pri startu nebo se vycetly jen zavady. Jestli druhá možnost je to akorat k prdu

Odesláno

Měl jsem to já. Dneska jsem totiž zprovoznil pp2000. Závady žádné. Jaké sledovat hodnoty? Díval jsem se, že to toho ukazuje hodně...tlaky, teploty atd. Na co se teda zaměřit? To jsem tu nikde nenašel jaké mám sledovat hodnoty...

Odesláno

sleduj akutální teplotu chladící kapaliny, teplotu vzduchu v sání, tlak v palivu, zda je sepnuto žhavení a taky jaké dávky nafty jsou vstřikovány... u sledovanych aktualnich hodnot by ti to melo i ukazovat jake jsou pozadovane hodnoty... taky sleduj otacky motoru pri startování

Odesláno

@Petr0604: Dnes jsem měl auto u autoelektrikáře, který rozebral startér a ložiska byla v háji a suchá. Bylo to dokonce v takovém stavu, že kotva udělala stopu na statoru a tím pádem startér neměl výkon. Uhlíky prý ještě nějaký čas vydrží. Vyměnil ložiska, startér vyčistil a promazal. Když jsem si auto odvážel, startér točil o poznání lépe a motor naskočil téměř okamžitě. Ale bylo 7°C, takže pořádná zkouška proběhne, až se trochu víc ochladí.

Odesláno

Tak super. Jak budeš mít první start cca v -5 kdy mě auto točí už docela dlouho tak dej vědět. Jsem zvědavý. Startér máš jakého výkonu? Dělá se 1,4kw, 1,7kw a tuším 2,2kw. Já mám ten nejslabší.

Odesláno

Já jsem také zvědavý. :) A doufám, že už to bude v pohodě. Výkon startéru bohužel neznám. Neviděl jsem ho vymontovaný a podle ServiceBoxu je těch možností víc (Valeo, Bosch, Mitsubishi...). Zřejmě podle toho, co měli zrovna skladem. Každopádně i ten nejslabší startér musí být schopný bez problému roztočit motor, pokud je v pořádku. A ten můj rozhodně nebyl... Až bude chladněji, dám vědět jak to vypadá.;)

• O 8 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...