Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam dotaz. Pokud se motor toci, ale nenaskoci, je mozny, ze by bylo zahodno vymenit palivovy filtr, jelikoz asi bude ucpany. Mam ho menit hned nebo pockat az mrazy polevi a potom ho nechat jet nekam vymenit. Ted mi stoji auto pred barakem a nevim jestli jsem schopnej ho vymenit svepomoci, nechce se mi ho nekam nechat odtahnout. Diky

Odesláno
No a proto tam mám to co mám:D Po deseti kilometrech v -15stupních mám vodu na 90 a olej na 95-100;)

:D dnes som pred ten chladič narezal pásiky z gumy ale časť pred intercoolerom som nechal priechodnú :papa.

post-27076-14109622211408_thumb.jpg

Odesláno

OK už je to tam, ale aj príspevky okolo bufíka by patrili tam :myslim však názov vlákna je \"ohřívání motoru přes zimu\" :D.

Odesláno

TAk moje dnešní zkušenost. Ráno cca -20 a protože jsem včera, resp. celý týden jezdil minimální vzdálenosti, tak jsem měl trochu obavy. A hle, vyplnily se. Asi po 3 vteřinách sice motor naskočil, ale hned zhasnul. A další starty \"nepovolila\" baterka, resp. jen cvakalo relé. Nechal jsem marných pokusů a počkal, až se auto na sluníčku trochu ohřeje a POVEDLO SE! Zavelel jsem ženě a jeli jsem asi 70 km na výlet, tak doufám, že se baterka trochu dobila a že po opadnutí těch hnusnejch mrazů bude vše zase OK. JInak baterku mám Vartu 74 Ah a má necelé 2 roky.:papa

Odesláno

tak dnes som mal už aj aj problém, nakoniec síce naštartoval, ale pár

sekúnd namáhavého točenia a jedného \"nepodareného odpalu! to trvalo.

Baterku mám novú (77Ah) ale jazdím len mesto, časté štarty za studena, takže asi dnes pôjdem

dlhšiu trasu a trochu ju preberiem:myslim

Kedy sa už konečne oteplííí:grr

Odesláno

měl jsem to vyměnit před zimou,ale nijak na to nebyl čas a ani finance... ještě nějakou dobu kosa bude..ty zvuky jak to jede na 2-3 válce už slyšet nechci :bojim .... a na příští zimu už budu připravený ať už příjde kdykoliv :roker ....

Odesláno

čeká mě toho teď víc... budu měnit: olej, olejový filtr, vzduchový filtr kabinový i motorový, žhavící svíčky, prasklou klapku dvojzónové klimatizace.... měl jsem v plánu i měnit i převodový olej, ale na ten se asi vykašlu... navíc v hadici od turba mám už nějaký ten olej, takže čekám kdy půjde turbo :grr ... každopádně dám vědět jak proběhla výměna a jak to pak startovalo ;)

Odesláno

Chalani skúšal pri -16°C to s tým napumpovaním balónika a až potom štartovať ako písal HonzaZ.

Bez napumpovania naštartuje bez problému ale asi raz alebo dva krát otočí motorom kým nenatlakuje palivový systém na dostatočný tlak aby naštartoval. Po natlakovaní balónikom pred štartom (stačilo dve krát stlačiť a bol tvrdý) štartovalo na brnknutie no za predpokladu že sú v poriadku aj žhaviče, takže to pomáha.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...