Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj 205kaři chci se zeptat jestli náhodou nemáte zkušenosti s něčim podobnym nalítla do mě škodárna a ještě teda a ni nevim kolik dá pojiš?ovna ale jak sem to počítal tak by mě to stálo asi tak 20tis.nebylo lepší koupit ještě jednu a na přestavbu?Diky moc

Odesláno

bass15 pod mas Dcko tak by to lepsi bylo .. nejlepe poupit kastli v ktery byl nejaky slabsi benzin.. a kompletne to prehazet.. pac nebude tak vyklepana jako kdyz by tam byl pan D.

( pan D = cosi nespecifikovatelneho co hrozne smrdi a nejede ;)

Odesláno

Hm, celá levá špička, nalomená levá šavle (205 jí má hodně měkkou), držák světla, nárazní, blatník, kapota, světlo a plasty. Opravit to půjde, což o to, i když to auto evidentně má za sebou podobných příhod poněkud více, a ta kastle už je hodně unavená. Problém ale budou prachy od pojiš?ovny, protože časová hodnota tohodle auta už je natolik směšně nízká, že je to s přehledem totálka, a bude se to taky tak likvidovat. Těžko říct, asi bych zkusil sehnat novější model na přestavbu a tohle nechal na díly, ale bude to stát víc než oprava, a než co zaplatí pojiš?ovna.

Odesláno

no 20 000 se mi zdá hodně.

podle fotek je to jen kapota, blatník nárazník světlo.

otázka jak je na tom vnitřní blatník, dveře...

já jsem teď kupoval výfuk, dveře řidiče, čelní sklo + lak na celé auto a vyšlo mě to na 12 litrů. (díly jsou na půl z vrakáče a na půl nové)

rozhodně tomu pojiš?ovákovi řekni, že si to budeš spravovat sám a že to chceš vyplatit rozpočtem, měl bys dostat víc, konkrétně bys měl dostat 40% z ceny ORIGINÁLNÍCH náhradních dílů a za práci nevím přesně, ale počítá se to tak, že zavolají do peugeotu a tam jim odhadnou kolik hodin by oprava trvala, to vynásobí sazbou za hodinu práce a to by ti MOŽNÁ mohli vyplatit.

a mimochodem, v Těchoníně mám holku a budu tam přes víkend...by jsme třeba mohli pokecat osobně

no než jsem to nadatlil, tak jsou tu další 2 příspěvky.

takže souhlasím s oddiem.

uznají to jako totálku (likvidační cena diesela byla před rokem cca 25000 kč) ale myslím že mu budou chtít odečíst hodnotu papírů a např motoru (poku je ok) a likvidační cenu ještě o tyto položky sníží.

pokud to bude vyplaceno rozpočtem, tak proplatí opravu, ale jen do výše té likvidační hodnoty.

pokud se teda moc nepletu...

[Editován dne 20/4/05 zoby]

Odesláno

oddie ... ty delas jako by bylo jednoduche sehnat kastli na gticko ktera by nemela hodne za sebou... a jeste za dobry peniz ;)

( pokud je to easy a sla by sehnat kastle rok 92,93 na 309 gticko tak ji vyvazim pomalu zlatem ;)

Odesláno

Zoby: do Peugeotu volat nemusí, pokud mají kalkulátor - jako že ve většině případů ano. Buď v klidu, že to není \"jen\" to, co jsi vyjmenoval, ale že je minimálně celá špička na uříznutí a navaření jiné.

Jinak cena opravy z toho kalkulátoru autoriz. servisu vypadne řádově tak 80tis, takže totálka je to s velkým přehledem, a o možnosti likvidovat to jako opravu se podle mě nikdo nebude bavit ani omylem, zvláš? ne u auta z r.85, kde bude časová hodnota v tabulkách s bídou 15tis. Žádná hodnota papírů neexistuje, pouze hodnota využitelných zbytků. Když to dopadne dobře, viděl bych prachy od pojiš?ovny v rozmezí 10-15tis.

Striker: nikde jsem nepsal, že je jednoduché sehnat pěknou přestavbovou GTI, a už vůbec jsem nepsal, že je to levné! To jsi prosím četl kde??? Jinak, v případě 205 je to jedno, ale v případě 309 není ofic. záměnná kastle mezi starým a novým modelem.

Jinak resume: u auta s papíry pod r.90 bych se vykvajzl na cokoliv, a rozprodal to jak to je. Ani bych to neopravoval, ani nepřestavoval. Protože za ty prachy, co do toho napadaj, se koupí celé mladší auto, takže je to škoda práce i peněz. To jen tak na okraj.

Odesláno

já vím že časová hodnota bude těch 15 tis a oprava i klidně těch 80. ale pokud to uzavřou jako totálku, tak ti dají těch 15 mínus hodnoty využitelných zbytků. (třeba a? nežeru tak odečtou 2000 za motor takže vyplatí jen 13000kč)

pokud to budeš chtít spravovat, tak ti vyplatí tu opravu ale pouze do výše časové hodnoty v tabulkách což je těch 15000 kč

Odesláno

No právě že mě to dali rozpočtem na náhradní díly ale kolik to bude tak to sem se ještě nedozvěděl ale podle toho co napsal pojiš?ovák za nový díly tak byla cena podle katalogu kelly necelejch 10tis.ale pak samozřejmě ještě práce a lak a obávám se že ta práce asi nebude nejlevnější a lak už vůbec ne:-( Ale jinak příde vyměnit kapota,blatník,obě světla,nárazník,levý blinkr,čelo,lišta blatníku,nádobka na ostřikovače,maska,sahara,pneu a na podběch mám psanou jen opravu ale na pneu mě napsal 30%vzorek ale to bych byl zvědavej kde ten vzorek byl ty byly sjetý jak svině no ještě uvidim až zavolá a řekne kolik za to ale doufám že to nebude míň než 15tis.

Odesláno

já myslím že neberou ceny z kelly ale originál peugeot a na tak starý auto je amortizace na díly 60%.

například zadní nárazník stojí v kelly 800 kč a originál stojí přes 6000. 40% z 6000 je 2400.

podle toho kolik dostaneš se pak rozhoduj co s tím.

pak dej vědět kolik jsi dostal.

Odesláno

Takže kluci je to braný jako totálka s tim že dostanu 22700Kč ale auto mi dál zůstane a stále bude pojizdný takže si to spravim sám co zvládnu nakoupim si nový díly a hodim mu pěknej láček nějakou čistě býlou :papa

Odesláno

Tak nenabouralal to ženská ale chlap no ten likvidátor tak oni berou originální díly z peugeotu takže prý mu to vyšlo na ňákejch 50tis.ale to dát nemuže protože cena auta je prý 37tis.takže mě ještě odečetli motor kterej je dobrej no a konečná cena je těch 22tis.za ty prachy to auto musim přece dát do kupy jako pr.....:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...