Edison Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Hudy, tys rozbil stránku!! :-DD No to je gól... Citovat
hudy Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 2Edison: tak to je, bud maji svetla pouze funkci dennich svetel, nebo zdvojenou, ze pri zapnutych potkavackach se denni svetlo tlumi treba na 30% a je z nej tzv. pozicni svetlo. Ja tuto funkci mam taky na svetlech, ale mam je zapojeny ciste jen jako denni. jsem to smaznul, tak snad pohoda. Citovat
Kloub Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 já mám taky homologované DRL které po rozsvícení hlavních světel se ztlumí a fungují jako parkovačky, co je na tom zvláštního? i vám svítí parkovačky při zapnutí potkávacích světel ne? Citovat
Edison Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 jsi nějak hrábnul do citace a podělalo se to celý od tej citace, nebo tak něco. Měl sis to hlavně zkopčit... Abychom věděli... tedaaaa... aby správci věděli, co s tím... jako kvůlivá prevenci... Ad světla... Hodně jezdím, tak jsem si toho všiml. I jak to funguje. A že to je i na krámech... Citovat
Edison Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 já mám taky homologované DRL které po rozsvícení hlavních světel se ztlumí a fungují jako parkovačky, co je na tom zvláštního? i vám svítí parkovačky při zapnutí potkávacích světel ne?\"Parkovačky\" je nesprávný pojem. parkovací světlo je něco kapku jiného, než obrysové a poziční. Takže: Parkovací světla dnes už prakticky nevidno. Když bývaly, tak šly zapnout jen při vytaženém klíčku. Asi máš na mysli obrysová světla. Ty naopak musej svítit s potkávacími, dálkovými, mlhovými, nesměj svídit s deními. V zorném poli musejí být signalizovány příslušným symbolem a barvou. Citovat
Qcko Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Presne tak, preto sa aj DLR zapaja na obrysovky, akonahle sa na nich objavi napatie tak DLR zhasnu Citovat
Kloub Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 no já mám ale drl které jen pohasnou tzn. že zastávají funkci obrysovek, já jsem kvůli tomu musel odstranit žárovky z obrysovek a i v noci stále svítí ale utlumeně Citovat
Vítek1 Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 a neni to nahodou tak ze ty svetla co jsou zaroven i obrysovky tak se smeji pouzit jen na autech kde jde odstranit puvodni obrisovky? Citovat
Edison Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Jojo, Kloube... Ale odstraňovat jsi je nemusel. Ale vypadá to líp bez původních. Já když jsem montoval AE s čočkama, tak jsem původní obrysy taky vyhodil. Citovat
Kloub Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 takže ty původní se nemusejí odstranovat? a já si dlouho lámal hlavu zda je odstanit nebo ne:D já mám obrysovky oddělené něž to bývá na peugeotech, mám totiž mazdicu a blinkr a obrysovka je pod světlama http://klobe.galerie.cz/5220997-mazda-323f#75586116 zde ještě bez DRL ale můžu nafotit DRL večer s rozsvícenýma světlama (pohasle DRL) a bez světel [upravil dne 22/1/12 20:51 od Kloub] Citovat
Edison Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Já si nemyslím, že by musely být původní pryč. Ale třeba nám někdo znalejší řekne, že zrovna obrysy musej být jen v jediném páru... Osobně o tom nevím (což neznamená, že se nemohu mýliti...) Osobně, jak jsem psal bych tam nechal jen ty v DRL. Ale nakonec se snad na nich nechá ta funkce vypnnout, ne? Natolik jsem je nezkoumal (páč mě RL neberou). [upravil dne 22.1.2012 21:56 od Edison] Citovat
Vítek1 Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 no ja prave mam dojem ze se to u nich vzdycky psalo ze se nesmi pouzit s hlavnim svetlometem ktery ma integrovane obrisovky a puvodni se musi odstranit ale nerad bych kecal edit: tak tady to pisou http://www.car-multimedia.cz/led-denni-sviceni/400-led-denni-sviceni-homologace-automaticka-obrysova-svetla.html [upravil dne 22/1/12 21:58 od Vítek1] Citovat
Edison Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 V principu je fuk, kde obrysy jsou \"integrované\". Žárovka se dá vyjmout odevšad. Stejně, jako jí kdekoli nechat. Na samotnou funkci to nemůže mít vliv. Jen na \"líbivost\". Citovat
Edison Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Hle: Je tam rozdíl v montážní výšce kvůlivá tý obrysový funkci Min 350mm. Ale co se mi líbí nejvíc: \"samotné vodiče NEJSOU měděné ale ocelové, tím odpadá riziko koroze\". To mě fakt pobavilo... :-DDDD Citovat
hudy Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 presne tak, je tam vyskovy rozdil. Proto je mam zapojeny jen jako denni, ptz vysku pro pozicni uz bych nesplnoval. Jinak mam tyhle kousky a je tam vse popsano NOLDEN Citovat
Vítek1 Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 hudy to je cerne? ja jsem premyslel ze by se dalo zariznout do ochranne cerne listy neco takoveho http://www.nej-ceny.cz/301727/jom-svetla-pro-denni-sviceni-18-led-cerne.html Citovat
ChouLu Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 obrysova svetla mohou byt na aute jen v jednom paru... tedy pokud DLR zastava funkcni obrysovek, a jako ze 90% svetel jo.. tak musi bejt stary obrysovky odpojeny. Zatím všechny DLR co jsem montoval měli funkci, kdy po přivedení napětí na jeden vodič, se DLR ztlumilo a plnilo fci obrysovek. Ovšem v tu chvíli je problém, že je rozdíl mezi umístěním DLR a obrysovek od země 10cm.. a ve výsledku to mnoho aut nesplnuje! Ja jsem na všechny světla dával relé, které sepne při rozsvícení obrysovek a tím DLR kompletně zhasnou. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.