Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

2Edison:

tak to je, bud maji svetla pouze funkci dennich svetel, nebo zdvojenou, ze pri zapnutych potkavackach se denni svetlo tlumi treba na 30% a je z nej tzv. pozicni svetlo. Ja tuto funkci mam taky na svetlech, ale mam je zapojeny ciste jen jako denni.

jsem to smaznul, tak snad pohoda. :myslim

Odesláno

já mám taky homologované DRL které po rozsvícení hlavních světel se ztlumí a fungují jako parkovačky, co je na tom zvláštního? i vám svítí parkovačky při zapnutí potkávacích světel ne?

Odesláno

jsi nějak hrábnul do citace a podělalo se to celý od tej citace, nebo tak něco. Měl sis to hlavně zkopčit... Abychom věděli... tedaaaa... aby správci věděli, co s tím... jako kvůlivá prevenci...

Ad světla... Hodně jezdím, tak jsem si toho všiml. I jak to funguje. A že to je i na krámech...

Odesláno
já mám taky homologované DRL které po rozsvícení hlavních světel se ztlumí a fungují jako parkovačky, co je na tom zvláštního? i vám svítí parkovačky při zapnutí potkávacích světel ne?
\"Parkovačky\" je nesprávný pojem. parkovací světlo je něco kapku jiného, než obrysové a poziční. Takže: Parkovací světla dnes už prakticky nevidno. Když bývaly, tak šly zapnout jen při vytaženém klíčku. Asi máš na mysli obrysová světla. Ty naopak musej svítit s potkávacími, dálkovými, mlhovými, nesměj svídit s deními. V zorném poli musejí být signalizovány příslušným symbolem a barvou.
Odesláno

no já mám ale drl které jen pohasnou tzn. že zastávají funkci obrysovek, já jsem kvůli tomu musel odstranit žárovky z obrysovek a i v noci stále svítí ale utlumeně

Odesláno

Jojo, Kloube... Ale odstraňovat jsi je nemusel. Ale vypadá to líp bez původních. Já když jsem montoval AE s čočkama, tak jsem původní obrysy taky vyhodil.

Odesláno

takže ty původní se nemusejí odstranovat? a já si dlouho lámal hlavu zda je odstanit nebo ne:D

já mám obrysovky oddělené něž to bývá na peugeotech, mám totiž mazdicu a blinkr a obrysovka je pod světlama

http://klobe.galerie.cz/5220997-mazda-323f#75586116

zde ještě bez DRL ale můžu nafotit DRL večer s rozsvícenýma světlama (pohasle DRL) a bez světel

[upravil dne 22/1/12 20:51 od Kloub]

Odesláno

Já si nemyslím, že by musely být původní pryč. Ale třeba nám někdo znalejší řekne, že zrovna obrysy musej být jen v jediném páru... Osobně o tom nevím (což neznamená, že se nemohu mýliti...) Osobně, jak jsem psal bych tam nechal jen ty v DRL. Ale nakonec se snad na nich nechá ta funkce vypnnout, ne? Natolik jsem je nezkoumal (páč mě RL neberou).

[upravil dne 22.1.2012 21:56 od Edison]

Odesláno

V principu je fuk, kde obrysy jsou \"integrované\". Žárovka se dá vyjmout odevšad. Stejně, jako jí kdekoli nechat. Na samotnou funkci to nemůže mít vliv. Jen na \"líbivost\".

Odesláno

Hle: Je tam rozdíl v montážní výšce kvůlivá tý obrysový funkci Min 350mm.

Ale co se mi líbí nejvíc: \"samotné vodiče NEJSOU měděné ale ocelové, tím odpadá riziko koroze\". To mě fakt pobavilo... :-DDDD

Odesláno

presne tak, je tam vyskovy rozdil. Proto je mam zapojeny jen jako denni, ptz vysku pro pozicni uz bych nesplnoval.

Jinak mam tyhle kousky a je tam vse popsano NOLDEN

Odesláno

obrysova svetla mohou byt na aute jen v jednom paru... tedy pokud DLR zastava funkcni obrysovek, a jako ze 90% svetel jo.. tak musi bejt stary obrysovky odpojeny.

Zatím všechny DLR co jsem montoval měli funkci, kdy po přivedení napětí na jeden vodič, se DLR ztlumilo a plnilo fci obrysovek.

Ovšem v tu chvíli je problém, že je rozdíl mezi umístěním DLR a obrysovek od země 10cm.. a ve výsledku to mnoho aut nesplnuje!

Ja jsem na všechny světla dával relé, které sepne při rozsvícení obrysovek a tím DLR kompletně zhasnou. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...