Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdravím, plánuju koupit 307. rok 03/04 benzín. ted řeším jestli 1,6 nebo 2l, bez ohledu na velikost kufru. který z těchto motorů je na tom líp?díky za jakoukoliv radu

Odesláno

1,6 je výborný, spoľahlivý, tichý stroj, ekonomicky hlavne čo sa týka poistenia, nenáročný na údržbu čo sa nedá povedať napr. o diesloch, dá sa na ňom jazdiť okolo 7l/100km ale na ťažkú 307čku by sa nejaké kone navyše z 2l zišli, určite však na úkor ekonomiky...jedine v kombinácie s LPG

1,6 je s výkonom v pomere ku hmotnosti tak na hrane, no dá sa s ním jazdiť aj svižne, pri otáčkach nad cca 3500 chytá druhý dych a vtedy sa dá aj svižnejšie

na športovejšiu jazdu určite lepší 2l, a asi ho aj zoženieš za menej peňazí no keby predsa len záležalo aj na ekonomike, treba zainvestovať do LPG

Odesláno

Díky za odpověd, ted mám H santa fe 2,4 s LPG a taky je to velké línější auto takže nějakou extra svižnou jízdu nehledám, jen už nepotřebuju tak velké auto a hlavně vedlejší náklady,kdy jsem s pneu nešel pod 10t,pojistku , spotřebou při klidné jízdě 13, když jsem tomu na dálnici dal tak klidně 18l a víc

Jinak co se týče spolehlivosti jsou na tom oba tak nějak na stejno? je jasné že záleží co zrovna vyberu,ale předtím jsem uvažoval na F Mondeo/focus a vyloženě mi pár motorizací nedoporučili.

[Edited on 19/1/12 22:47 by redvous]

Odesláno

našel jsem starší příspěvek ohledně spotřeby 2,0. sedí to?

Roman Bazi: Já mám spotřebu

-delší cesty -7l

Po městě, kratší cesty s využíváním výkonu na předjíždění a dálnice 150km/h -8.1l.

Jsem mile překvapen, čekal jsem to horší. Těch 100kw se mi líbí.

Motor je tichý. Zabírá pěkně od spodu, při 50km mužu dát 5ku a nechat ho roztáhnout a nebo při odpalu 2ku vytočit na 100km. Rychlosti jsou kratší, ideál na okresky. Na dálnici chybí 6ka. Zatím jsem moc spokojen.

Jinak označení 110 je 1,6 a 135 je 2,0? nebo to značí něco jiného? díky

[Edited on 19/1/12 23:02 by redvous]

Odesláno

Já mám po skoro tchánovi break 1,6 rv 2003, najeto 300tkm, motor běží pěkně, olej nežere, spotřeba lehce přes 8(, převážně město, teď jsem měnil svíčky a termostat, tak uvidíme jak se to změní). Není to trhač asfaltu, ale ani lenochod, na běžnou jízdu naprosto dostačující(a to jsem byl zvyklejší na o polovinu silnější auto).

[Edited on 20/1/12 12:04 by Macomb]

Odesláno

Někdo se zkušenostmi i s 2,0? když se dívám tady na bazary tak převyšuje 1,6 ale plánuju jet pro něho do německa a tam je většina právě 2,0.spíš budu brát kombík, není ta 1,6 slabá nebo je to dostačující?

a rovnou nějakou radu na co si dát u toho auta pozor? neberu základní věci při koupi auta, ale jestli je tam něco co se nějak víc kazí apod.?

[Edited on 20/1/12 14:50 by redvous]

Odesláno

Jak jsem psal, mě osobně přijde 1,6 dostačující i na kombík, ale přiznám sem že jsem nevezl plně zatížen. Ale s plně obsazeným autem plus běžné krámy úplně v pohodě ;) Ale na druhou stranu není to Partner, abych do něj rval paletu s cihlama ;) Jinak určitě nebudeš brzdou provozu

Odesláno

redvous: SW 2.0, 16v, spotřeba čisté město popojížďky cca do 10,5l, nedávno jsem jel dálku dálnice (130km) a tam byla 7,6l, jinak už jsem se dostal i na 7,3, kombinace někde mezi tim. Záleží jak se s tím jede. Jinak nedávno hory, naložené auto+rakev a byl jsem rád za těch 100kw. Jak už tu někdo psal, motor má rád vysoké otáčky, ale není problém pěkně šolichat na 5 po městě. Motor tichý, 140ts.km,olej nežere. Měl jsem 1.6 a také dostačuje. Na SW mi přijde 2.0 lepší, ale zase na úkor spotřeby, to každopádně záleží co kdo od toho chce a na co to chce ale to už je věc druhá...100 lidí 100 chutí. Mám to chvíli, a zatím až na pár drobností spokojenost (ložisko spojka/nějaká nahodilá hláška/padaly otáčky-čištění klapky a zatim sleduju a ok) :papa

Odesláno

Otestoval som ho párkrat, presnejšie dvakrát ročne plne naložený (možno až preťažený, zadná náprava na doraze) a nemal som problém s obehovaním ani so stúpaním, samozrejme kilá bolo cítiť ale vtedy sa práve prejaví oživenie v otáčkach, ktoré mu nijako neškodia, je na to stavaný, 130km/h na 5 točí mierne cez 4000 otáčok. Ochotne ide ďalej ale to už kôli spotrebe veľmi nevyužívam, snažím sa držať na cca 120km/h...Musím ešte dodať, že je reč o

ceste 2600km takmer nonstop. A spotreba oleja takmer žiadna, stačia mu 3l na 30t km (podľa výrobcu) resp. 20t (podľa mňa) bez dolievania, iba kontrolujem:)

Odesláno

Okrem bežných vecí, na ktoré treba dávať pozor pri kúpe každého auta by som si u toho modelu dal pozor napr. na:

- problémy v elektroinštalácii, akékoľvel anomálie v ovládani, dodatočne neodborne namontované zariadenia ktoré môžu ohrozovať citlivú elektroinštaláciu buď priamo alebo aj nepriamo napr. nenápadným zatekaním vody po kábloch až do počítača

- páčky blinkrov, treba vyskúšať hodiť pravý blinker či po automatickom vypnutí naprejde sám do ľavého blinkru - choroba všetkých 307mičiek, hlavne prvých pár rokov, výmena je prekvapivo drahá, súčasťou je počítačova jednotka COMM komunikujúca s väčšinou zariadení po sieti, čím lepšia výbava, tým drahšie

- u SWčka vyskúšať bezchybný posun lamiel zaťahovacej strechy, opotrebované plastové diely sa asi stále ťažko zháňaju a treba rozobrať celú strechu

- u SWčka aj kombíka nezabudnúť skontrolovať funkčosť navijáka na rezervu, ktorý je zvonku pod podlahou a ovláda sa šrubou na podlahe vnútri kufra

- na 1,6 sú často prasknuté výfukové zvody v mieste lambda sondy

ďalej ma už nič podstatné práve teraz nenapadá, v prípade diesla by bol zoznam o niečo dlhší;)

Odesláno

díky moc všem za všechny rady. věřím že vyberu dobrou 307

Budu se spíš asi snažit sehnat 2,0. Bydlím v Hranicích takže po měste jedzím tak 50 na 50, kterým koliv směrem vyjedu tak je dálnice a žádná cesta nejde pod 50km a přece jen 130km/h na 5 mi přijde přes 4t otáček celkem hodně.zkusím se mrknout v okolí kdo ho má a zkusím se v něm projet

E:ted jsem si vsiml u odpovedi ohledne vad textu: sw aj kombiku. Sw neznaci ze jde o kombik?

[Edited on 22/1/12 12:10 by redvous]

Odesláno

tých 2l tu až tak veľa nie je, najviac ich využívajú v spojení s LPG, tak skús do vyhľadávača napísať \"LPG\" a tam by mohlo byť o týchto motoroch troška viacej info:papa

prajem šťastnú ruku a dobré oko

Odesláno

Zdravím, máme necelé 4 roky 307SW 2,0 benzín + LPG. Dovezl jsem ho z Německa a u nás namontoval LPG. Při jízdě na benzín si to bere ve městě cca 9 l, mimo město cca 8 l. Na LPG při kombinaci cca 50% město mimo město si vezme 10l. Dovolení do Chorvatska plně naložení 2 dospělí, 2 děti, velký pes a narvané po střechu po dálnici cca 140 km/hod si vzala cca 11l. Jinak naprostá spokojenost, hlavně za variabilní interiér a plno schránek. Teď uvažujeme o 5008, takže budeme asi prodávat. Kdyby byl zájem, můžu poslat foto - je to v plné palbě vč. kůže a taž. zařízení.

Odesláno

Tož já mám 2.0i od května minulého roku a od června LPG. Spotřebu už neměřím, naposledy někdy v říjnu 9.6l = 1.6kč/km což je v kombinaci se spolehlivostí benzínového motoru naprosto skvělá kombinace. Mám s ním najeto necelých 18000km a šlape nádherně. Ikdyž nejsem závodník, tak těch 100kw miluju, je k neutahání. :papa

Odesláno

307 má dva druhy kombíkov: Break a SW. Break je klasicky kombík -plechová strecha, delené zadné sedadlá, priemerná výbava a SW-sport wagon s presklenou strechou, samostatnými variabilnými sedačkami s možnosťou dokúpenia detskych (6. a 7.) sedačiek do kufra, bohatšia výbava

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...