redvous Odesláno 19. leden 2012 Odesláno 19. leden 2012 zdravím, plánuju koupit 307. rok 03/04 benzín. ted řeším jestli 1,6 nebo 2l, bez ohledu na velikost kufru. který z těchto motorů je na tom líp?díky za jakoukoliv radu Citovat
307rg Odesláno 19. leden 2012 Odesláno 19. leden 2012 1,6 je výborný, spoľahlivý, tichý stroj, ekonomicky hlavne čo sa týka poistenia, nenáročný na údržbu čo sa nedá povedať napr. o diesloch, dá sa na ňom jazdiť okolo 7l/100km ale na ťažkú 307čku by sa nejaké kone navyše z 2l zišli, určite však na úkor ekonomiky...jedine v kombinácie s LPG 1,6 je s výkonom v pomere ku hmotnosti tak na hrane, no dá sa s ním jazdiť aj svižne, pri otáčkach nad cca 3500 chytá druhý dych a vtedy sa dá aj svižnejšie na športovejšiu jazdu určite lepší 2l, a asi ho aj zoženieš za menej peňazí no keby predsa len záležalo aj na ekonomike, treba zainvestovať do LPG Citovat
redvous Odesláno 19. leden 2012 Autor Odesláno 19. leden 2012 Díky za odpověd, ted mám H santa fe 2,4 s LPG a taky je to velké línější auto takže nějakou extra svižnou jízdu nehledám, jen už nepotřebuju tak velké auto a hlavně vedlejší náklady,kdy jsem s pneu nešel pod 10t,pojistku , spotřebou při klidné jízdě 13, když jsem tomu na dálnici dal tak klidně 18l a víc Jinak co se týče spolehlivosti jsou na tom oba tak nějak na stejno? je jasné že záleží co zrovna vyberu,ale předtím jsem uvažoval na F Mondeo/focus a vyloženě mi pár motorizací nedoporučili. [Edited on 19/1/12 22:47 by redvous] Citovat
redvous Odesláno 19. leden 2012 Autor Odesláno 19. leden 2012 našel jsem starší příspěvek ohledně spotřeby 2,0. sedí to? Roman Bazi: Já mám spotřebu -delší cesty -7l Po městě, kratší cesty s využíváním výkonu na předjíždění a dálnice 150km/h -8.1l. Jsem mile překvapen, čekal jsem to horší. Těch 100kw se mi líbí. Motor je tichý. Zabírá pěkně od spodu, při 50km mužu dát 5ku a nechat ho roztáhnout a nebo při odpalu 2ku vytočit na 100km. Rychlosti jsou kratší, ideál na okresky. Na dálnici chybí 6ka. Zatím jsem moc spokojen. Jinak označení 110 je 1,6 a 135 je 2,0? nebo to značí něco jiného? díky [Edited on 19/1/12 23:02 by redvous] Citovat
Stosun Odesláno 19. leden 2012 Odesláno 19. leden 2012 To značí kolik ma auto koní... 1.6 110 a 2.0 135 jak píšeš... Citovat
Macomb Odesláno 20. leden 2012 Odesláno 20. leden 2012 Já mám po skoro tchánovi break 1,6 rv 2003, najeto 300tkm, motor běží pěkně, olej nežere, spotřeba lehce přes 8(, převážně město, teď jsem měnil svíčky a termostat, tak uvidíme jak se to změní). Není to trhač asfaltu, ale ani lenochod, na běžnou jízdu naprosto dostačující(a to jsem byl zvyklejší na o polovinu silnější auto). [Edited on 20/1/12 12:04 by Macomb] Citovat
redvous Odesláno 20. leden 2012 Autor Odesláno 20. leden 2012 Někdo se zkušenostmi i s 2,0? když se dívám tady na bazary tak převyšuje 1,6 ale plánuju jet pro něho do německa a tam je většina právě 2,0.spíš budu brát kombík, není ta 1,6 slabá nebo je to dostačující? a rovnou nějakou radu na co si dát u toho auta pozor? neberu základní věci při koupi auta, ale jestli je tam něco co se nějak víc kazí apod.? [Edited on 20/1/12 14:50 by redvous] Citovat
Macomb Odesláno 20. leden 2012 Odesláno 20. leden 2012 Jak jsem psal, mě osobně přijde 1,6 dostačující i na kombík, ale přiznám sem že jsem nevezl plně zatížen. Ale s plně obsazeným autem plus běžné krámy úplně v pohodě Ale na druhou stranu není to Partner, abych do něj rval paletu s cihlama Jinak určitě nebudeš brzdou provozu Citovat
Asfix Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 redvous: SW 2.0, 16v, spotřeba čisté město popojížďky cca do 10,5l, nedávno jsem jel dálku dálnice (130km) a tam byla 7,6l, jinak už jsem se dostal i na 7,3, kombinace někde mezi tim. Záleží jak se s tím jede. Jinak nedávno hory, naložené auto+rakev a byl jsem rád za těch 100kw. Jak už tu někdo psal, motor má rád vysoké otáčky, ale není problém pěkně šolichat na 5 po městě. Motor tichý, 140ts.km,olej nežere. Měl jsem 1.6 a také dostačuje. Na SW mi přijde 2.0 lepší, ale zase na úkor spotřeby, to každopádně záleží co kdo od toho chce a na co to chce ale to už je věc druhá...100 lidí 100 chutí. Mám to chvíli, a zatím až na pár drobností spokojenost (ložisko spojka/nějaká nahodilá hláška/padaly otáčky-čištění klapky a zatim sleduju a ok) Citovat
307rg Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Otestoval som ho párkrat, presnejšie dvakrát ročne plne naložený (možno až preťažený, zadná náprava na doraze) a nemal som problém s obehovaním ani so stúpaním, samozrejme kilá bolo cítiť ale vtedy sa práve prejaví oživenie v otáčkach, ktoré mu nijako neškodia, je na to stavaný, 130km/h na 5 točí mierne cez 4000 otáčok. Ochotne ide ďalej ale to už kôli spotrebe veľmi nevyužívam, snažím sa držať na cca 120km/h...Musím ešte dodať, že je reč o ceste 2600km takmer nonstop. A spotreba oleja takmer žiadna, stačia mu 3l na 30t km (podľa výrobcu) resp. 20t (podľa mňa) bez dolievania, iba kontrolujem:) Citovat
307rg Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Okrem bežných vecí, na ktoré treba dávať pozor pri kúpe každého auta by som si u toho modelu dal pozor napr. na: - problémy v elektroinštalácii, akékoľvel anomálie v ovládani, dodatočne neodborne namontované zariadenia ktoré môžu ohrozovať citlivú elektroinštaláciu buď priamo alebo aj nepriamo napr. nenápadným zatekaním vody po kábloch až do počítača - páčky blinkrov, treba vyskúšať hodiť pravý blinker či po automatickom vypnutí naprejde sám do ľavého blinkru - choroba všetkých 307mičiek, hlavne prvých pár rokov, výmena je prekvapivo drahá, súčasťou je počítačova jednotka COMM komunikujúca s väčšinou zariadení po sieti, čím lepšia výbava, tým drahšie - u SWčka vyskúšať bezchybný posun lamiel zaťahovacej strechy, opotrebované plastové diely sa asi stále ťažko zháňaju a treba rozobrať celú strechu - u SWčka aj kombíka nezabudnúť skontrolovať funkčosť navijáka na rezervu, ktorý je zvonku pod podlahou a ovláda sa šrubou na podlahe vnútri kufra - na 1,6 sú často prasknuté výfukové zvody v mieste lambda sondy ďalej ma už nič podstatné práve teraz nenapadá, v prípade diesla by bol zoznam o niečo dlhší Citovat
redvous Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 díky moc všem za všechny rady. věřím že vyberu dobrou 307 Budu se spíš asi snažit sehnat 2,0. Bydlím v Hranicích takže po měste jedzím tak 50 na 50, kterým koliv směrem vyjedu tak je dálnice a žádná cesta nejde pod 50km a přece jen 130km/h na 5 mi přijde přes 4t otáček celkem hodně.zkusím se mrknout v okolí kdo ho má a zkusím se v něm projet E:ted jsem si vsiml u odpovedi ohledne vad textu: sw aj kombiku. Sw neznaci ze jde o kombik? [Edited on 22/1/12 12:10 by redvous] Citovat
307rg Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 tých 2l tu až tak veľa nie je, najviac ich využívajú v spojení s LPG, tak skús do vyhľadávača napísať \"LPG\" a tam by mohlo byť o týchto motoroch troška viacej info:papa prajem šťastnú ruku a dobré oko Citovat
alfa166V6 Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Zdravím, máme necelé 4 roky 307SW 2,0 benzín + LPG. Dovezl jsem ho z Německa a u nás namontoval LPG. Při jízdě na benzín si to bere ve městě cca 9 l, mimo město cca 8 l. Na LPG při kombinaci cca 50% město mimo město si vezme 10l. Dovolení do Chorvatska plně naložení 2 dospělí, 2 děti, velký pes a narvané po střechu po dálnici cca 140 km/hod si vzala cca 11l. Jinak naprostá spokojenost, hlavně za variabilní interiér a plno schránek. Teď uvažujeme o 5008, takže budeme asi prodávat. Kdyby byl zájem, můžu poslat foto - je to v plné palbě vč. kůže a taž. zařízení. Citovat
Roman Bazi Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Tož já mám 2.0i od května minulého roku a od června LPG. Spotřebu už neměřím, naposledy někdy v říjnu 9.6l = 1.6kč/km což je v kombinaci se spolehlivostí benzínového motoru naprosto skvělá kombinace. Mám s ním najeto necelých 18000km a šlape nádherně. Ikdyž nejsem závodník, tak těch 100kw miluju, je k neutahání. Citovat
307rg Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 307 má dva druhy kombíkov: Break a SW. Break je klasicky kombík -plechová strecha, delené zadné sedadlá, priemerná výbava a SW-sport wagon s presklenou strechou, samostatnými variabilnými sedačkami s možnosťou dokúpenia detskych (6. a 7.) sedačiek do kufra, bohatšia výbava Citovat
redvous Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 jo takhle,díky moc za upřesnění,ale díky kritériúm co jsem si zadal na mobile.de mi vychází z 48 aut 44 SW. díky moc Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.