Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Autoradio ukradené tak aby to nebylo naprvní pohled poznat ?

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám takový problémek :-)

Dnes ráno jsem jel do práce a autoradio normalně fungovalo, tak jako každý den už přes 2 roky. (407SW rok 2009)

Mám autorádio s mp3 přehrávačem (viz priložený obrázek)

Když jsem večer sedl do auta a chtěl odjet domu, zarazilo mě, že tlačítko vypínače/hlasitosi vlevo nahoře jakoby nejde dost dobře stisknout, jako by bylo zaseknuté. Pak jsem zjistil, že ačkoliv vše ostatní funguje (nastavení klima, nastavení displeje, zkrátka všechny volby v menu kromě audia na které me to ale najednou nepustí) autorádio nefunguje. CD ale do měniče vložím a slyším i jak se načítá. Nejde ale zapnout přehrávač/zesilovač/rádio. Nebýt toho divně zaseknutého tlačítka, myslel bych si, že odešlo rádio do nebe, ale takhle mě napadá taková šílenost... Nevím tedy z kolika komponent se tento díl skládá, ale je možné, že pokud by měnič CD a čelní panel s displejem byly samostatné a rádio samotné se dalo vyndat, že jsem měl v autě zloděje a ten vyšrouboval dva šroubky hvězdičky, vyndal panel, ukradl autorádio a panel hezky vrátil a není vubec nic poznat ??? Ani žádná kontrolka nesvítí.

Pojistku jsem kontroloval, ta je společná pro celý panel, když jsem ji vyndal, nesvítil ani displej.

Nikde v autě není sebemenší známka vniknutí, dokonce se mi z kufru neztratili ani úplně nové inline brusle. Zrcátka byly normálně sklopené (mám nastaveno při zamčení automatické sklopení a při odemčení se sami odklopí)

Díky za vaše postřehy, třeba máte někdo podobnou zkušenost

Michal

post-29845-1410962190347_thumb.jpg

Odesláno

Spíš bych to viděl na vadné tlačítko/kolečko hlasitosti-vypínače. Jednoho času odcházely a je to objednatelné jako náhradní díl. Teď jsem se podíval na fotku a pokud je autentická, tak to není rádio na MP3 ale starší model RD4.

[upravil dne 19/1/12 22:12 od HonzaZ]

Odesláno

jen je mi divný, že jsem nikdy nepozoroval, že by blblo a jaxem psal, dnes ráno bylo všechno naprosto v pořádku, večer mi pak přišlo, že jde stisknout jenom trochu, jako by se nedalo stisknout tlačítko, které pod tímhle kolečkem asi je. Je tam jenom malá vůle.

Kradou se ty autorádia vcelku i s tím panelem ?

Zdá se mi to teda taky divné, ale kvuli tomu tlačítku.....ani by mě to nepřekvapilo, určitě jsou vynalézaví. ale pokud je to vcelku, tak samozřejmě nic...

Kdyby měl akušroubovák, tak to má hned venku...

Odesláno

Přesně jako píše HonzaZ ;) Důvodem bude problém se zapnutím - kolečko, pojistka... Jinak MP3 varianty RD3 mají uprostřed nad šťerbinou nápis \"MP3\"

Hore bez, dole s

[upravil dne 19/1/12 22:18 od koblih69]

post-25417-14109621903676_thumb.jpg

Odesláno

ano, to neni fotka mýho, hledal jsem to ted na netu a správnou nesehnal. ale je to tenhle typ panelu, já mám černý nikoliv stříbrný a nápis mp3 tam mám (r.v. duben 2009)

pojistka je v pořádku. Tak jedině ten vypínač...

a nedělejte si ze mě :D prostě jsem se lek, že ho tam třeba vubec nemám, no :o

Odesláno

a tel místo band taky (jste všímaví), akorát tam handsfree sadu nemám, takže je nefunkční.

no ale když by to bylo tlačítkem, jak je možné, že v menu chybí možnost přepnout se na audio ?ikona tam je - uplne vlevo, ale dostanu se jenom na klima, nastavení displeje a trip. na audio nemůžu. stejně tak, pokud stisknu na panelu tlačítko audio - zorbazí se mi hodiny pouze (ale to je možná tím, že radio není zapnuté) nevybavuji si, jestli se tam něco, co se týká audia vůbec zobrazuje pokud je radio vypnuté. ale v tom menu by to jí mělo ne ?

Odesláno

nezapne sa... uz som vselijak skusal :)

ale skus, mozno na nieco dojdes :)

zalozenim cd by sa malo zapnut... ale panko spominal ze to len zachrasit a to ej vsetko :myslim

[upravil dne 19/1/12 22:57 od Marcel00]

Odesláno

to jsem všechno zkoušel, ovládáním pod volantem zapnout nejde, vložením CD taky ne (a to si nejsem jistý, jestli jsem radio ráno vypínal, nebo jenom vypnul zapalování)

ale díky tomu že se v menu (tlačítko menu, ikona audio na displeji) nemůžu do audia, myslím si, že počítač to rádio vubec \"nevidí\"

Odesláno

Koukal jsem do service boxu a knoflík jsem nenašel. Zítra ještě pohledám, někde jsem měl obj. č. Jinak s tím rádiem by se nechalo něco zjistit na diagnostice.

Odesláno

Bohu žiaľ, rádio ide zapnúť iba tlačítkom čo sa ti zaseklo.

koblih69 mám rádio RD4 bez označenia \"MP3\" a MP3-ky to prehráva.

vigk66 len pre kľudný spánok, rádio ti nemohol alebo nikto nevymenil lebo bi ti vôbec nefungovalo.

Je potrebné cez diagnostiku spárovať s vozidlom aby bolo funkčné v tvojom aute.

post-27076-1410962190477_thumb.jpg

Odesláno

Radio jsem vyndal - bylo tam :roll Musel jsem si koupit šroubováček hvězdičku nejdřív.

Rozebral jsem ho a povedlo se mi to tlačítko opravit. Stačilo ho nožíkem zespodu povysunout, resp. takovou tu ochranou pruhlednou krytku na něm. hned bylo poznat, že funguje. ted jsem to byl v garáži namontovat a světe div se , rádio funguje :papa

Tolik humbuku jsem nadělal....

alespon vím, že je z jednoho dílu a nelze tedy ukrást jen něco, ale když už, tak celý :myslim

Tak díky a zase někdy !

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...