Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

ahojte,neporadíte kde by mohl být problém... koupil jsem 306 HDI RHY 66kW a jde na 3.válce,kouří jak stará lokomotiva....jak teplá tak studená.... zkusil jsem vyměnit vstřiky ale nic,voda netlakuje... když za běhu motoru odpojím přípojku od vstřiku u 4.válce tak motor jde pořád stejně beze změny (špatně)... zkoušel jsem měřít napětí na vstřikovačích u 1.2.3 to lítá 0.4VV až 0.8 a jen u toho 4.vstřiku to má cca 3.8V....

Nevíte co by to mohlo být ?? Řídící jednotka?

Odesláno

jestly je vstřikovač OK tak komprese (Ventili ,Pístní kroužky ) co se tejká napětí ti nepovím ale jestli ti svítí elektronika motoru tak to může být elektronická porucha

Odesláno
jestly je vstřikovač OK tak komprese (Ventili ,Pístní kroužky ) co se tejká napětí ti nepovím ale jestli ti svítí elektronika motoru tak to může být elektronická porucha

na mechanickou vadu to nevypadá protože když prohodím zasuvky ze třetího na čtvrtej válec a opačně tak se ten čtvrtej chytne a nedává třetí.... řídící jednotka je ok tu jsem vyměnil... když napojím vstřik na čtvrtej válec a nechám ho venku abych viděl jestli stříká nebo ne tak nedá ani kapku. Elektrika ke vstřikům taky jde.... kabel na ten čvrtej válec jsem vyvedl novej přímo z jednotky abych vyloučil přerušení ale taky nic.... už nevím co s tím

Odesláno

No docela slozite napsano.

Jenom nejake otazky.

1.) jak vis ze je jednotka ok?Kdyz jsi dal jinou tak byla urcite ok i ta druha?

2.) Jakou hodnotu jsi zmeril na vstriku kdyz tvrdis ze tam jde?

Odesláno

tohle je přece blbost, přehazovat zasuvky vstřiku. spíš bych to viděl na prasklej píst ale to by se asi tlakoval olej ne?? mě když praskli písty tak to taky jelo na 3 a hulilo jak kráva a medvědovi do taky tuším hulilo kvuli pístu

Odesláno
tohle je přece blbost, přehazovat zasuvky vstřiku. spíš bych to viděl na prasklej píst ale to by se asi tlakoval olej ne?? mě když praskli písty tak to taky jelo na 3 a hulilo jak kráva a medvědovi do taky tuším hulilo kvuli pístu

jednotky jsem zkoušel dvě a dělaj to obě..... a kdyby byl prasklej píst tak by ten vstřikovač přeci stříkal když jsem ho měl venku ne???

Odesláno

pokud je mechanicky vše v pořádku tak je evidentě závada elektronická pokud při prohození vstřiku na jinej válec se závada přesune tak vstřikovač pokud ne tak elektronika bohužel víc nedokážu poradit ale podle toho co píšeš tak si připojil jen jiný vstřik na zásuvku onoho problematického válce a samotný vstřik chodí ??

Odesláno
pokud je mechanicky vše v pořádku tak je evidentě závada elektronická pokud při prohození vstřiku na jinej válec se závada přesune tak vstřikovač pokud ne tak elektronika bohužel víc nedokážu poradit ale podle toho co píšeš tak si připojil jen jiný vstřik na zásuvku onoho problematického válce a samotný vstřik chodí ??

Tak už jsem zase jinde.... jednotkou a elektrikou to zřejmě nebude.... nedalo mi to a sundali jsme víko ventilů a vidíme vahadlo na tři kusy na tom čtvrtém válci na sacím ventilu....vahadlo se vyměnilo motor šel chvíli cca 5min pravidelně a po přidání plynu závada zpět..... takže jsem nechal změřit tlaky válců kdy 1,2,4 měli cca 26 a ten 3 měl 0 takže znova dolů víko atd a tentokrát vahadlo na třetím válci na tři kusy....

[upravil dne 24/1/12 18:52 od radkin]

Odesláno
Je divne ze jsi tvrdil ze nedava ti to naftu a pak neodpovidas na otazky.....:aut

to je myslím teď jedno ale měřilo se to proudovýma kleštěma... a při zkoušce se vstřikem nenamontovaným do hlavy to skutečně naftu nedávalo..... určitě bych si tady nevymýšlel když chci závadu odstranit..... ono to auto zamotalo hlavu už více lidem ... sám zkušený diagnostik s různými přístroji kroutil hlavou a říkal že už je to proti zákonům elektriky....vše fungovalo dle diagnostiky správně ale nafta nikde.... a nakonec byla nebo je stejně chyba jinde :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...